Annonce
Randers

Grønt lys til flere dagligvarer på Mariagervej: Coop365-butik nummer to i Randers rykker ind i tidligere Kiwi-lokaler

Mariagervej i Randers får snart endnu et supermarked. Coop 365 rykker ind, når tidligere Kiwi-butik er ombygget og udvidet. Det sker sandsynligvis sidst på året. Arkvifoto: Thomas Lekfeldt
Om få måneder går arbejdet med at etablere en ny butik på Mariagervej i gang. I stedet for den Kiwi-butik, der lukkede i 2017, rykker Coop ind i nye, større lokaler.
Annonce

Randers: En ny dagligvarebutik på 1100 kvadratmeter slår sandsynligvis dørene op for kunder om knap et års tid på Mariagervej.

Et flertal i byrådet i Randers har netop sagt ja til, at det lokale ejendoms-udviklingsselskab, Pro Developments A/S, går i gang med at realisere planerne om en ny dagligvarebutik. Det bliver Coop 365-butik nummer to i Randers. Udviklingsselskabet forventer nemlig, at den første butik, som de også står bag, åbner på Hadsundvej til marts.

Adressen på den kommende Coop 365 butik er Mariagervej 65, nærmere bestemt den gamle Kiwi-butik, der har ligget øde hen, siden Dansk Supermarked (nu Salling Group, red.) overtog alle Kiwi-butikkerne i Danmark, da den norske dagligvarekoncern Dagrofa måtte opgive konkurrencen på det danske discountmarked i 2017.

Annonce

Naboejendommen opkøbt

Pro Developments A/S har også købt naboejendommen, hvor Randers Taxa tidligere holdt til.

Planen er at renovere og udvide den tidligere dagligvarebutik på Mariagervej og samtidig rive naboejendommen ned for at give plads til flere parkeringspladser.


Den udvikling vil vi ikke være med til at støtte.

Frank Nørgaard


- Butikken udvides fra 900 til 1100 kvadratmeter, siger Lars Hjuler, medindehaver af Pro Developments A/S.

Når sagen blev behandlet i byrådet, skyldes det, at der ifølge den gældende kommuneplan kun må etableres dagligvarebutik på op til 1000 kvadratmeter i området ved Mariagervej. Derfor skulle der en politisk afgørelse til.

Annonce

Måske butiksdød

Dansk Folkeparti. Radikale Venstre, Beboerlisten, Velfærdslisten og Enhedslisten stemte imod at give tilladelsen.

Frank Nørgaard (DF) mener, det er forkert at plastre indfaldsvejene til Randers til med dagligvarebutikker. Det betyder nemlig, at handlen forsvinder fra forretninger, der ligger på de mindre veje i byen og i landsbyerne. I sidste ende kan det betyde butiksdød i de små byer og blandt butikker i boligkvarterer, som ikke ligger ved en indfaldsvej.

- Den udvikling vil vi ikke være med til at støtte, siger Frank Nørgaard.

Coop 365

Coop har i efteråret 2020 åbnet Coop 365-butikker flere steder i landet, og i 2021 kommer flere til, blandt andet i Randers og Langå.

Coop præsenterer det som fremtidens lavprissupermarked – et nyt format, som placerer sig mellem discountbutik og kvalitetssupermarked. 

Kæden hedder Coop 365, fordi man skal kunne handle der alle årets dage, og fordi det lægger sig op af Coops varemærke for ansvarlige varer: "365". 

Farven på butikkerne er grøn, som et klart signal om den grønne linje, Coop 365 vil forfølge: Mere økologi og 10 pct. bonus på frugt og grønt.

Butikkerne er større end Coops nuværende discountbutikker og har 600-700 flere forskellige varer. 

Han peger på, at det er en god ide at lave en ny Rema 1000 i Drastrup, og ser også positivt på ønsket om at lave en dagligvarebutik i Haslund, hvis der kommer gang i etableringen af et nyt boligområde her.

Annonce

Coop 365 i Langå

En tredje Coop 365 butik er på vej i Randers Kommune. Nemlig i Langå, hvor den nuværende Fakta-butik udvides og ændres til det nye Coop-koncept.

Pro Developments har købt Gross' Hus på Bredgade af Randers Kommune, og forretningen udvides med et nyt indgangsparti lige ud til Bredgade, hvor huset ligger i dag.

- Vi forventer, at Coop 365 åbner i Langå til september, siger Lars Hjuler. Indtil da er Fakta åben under ombygningen, måske med undtagelse af enkelte dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kragballe genopstod og gik forrest i Forum: Dét sagde Randers HK-lejren efter sejren

Annonce