Annonce
Norddjurs

Grenaa-firma fik millionplus i seneste regnskab: - Vi hviler ikke på laurbærrene

Michael Vinther (tv.) og Frank Hansen fra Grenaa Produktforretning kan se tilbage på et 2019, hvor der for alvor er kommet gang i opgaverne med god opbakning fra de lokale virksomheder. Foto: Ekse Øvlesen, Øvlesen Foto.
Grenaa Produktforretning kan prale af millionoverskud i seneste regnskab, og det skyldes blandt andet opbakning fra de lokale virksomheder samt optimering af skrotvarerne.

Grenå: Det går godt i skrotvirksomheden Grenaa Produktforretning, der ejes og drives af Michael Vinther og Frank Hansen.

Det fremgår af det seneste regnskab for 2019, som firmaet for kort tid siden har registreret hos Erhvervsstyrelsen.

Årets bruttofortjeneste blev på 4 millioner kroner, og overskuddet blev på 2,2 millioner kroner.

Ifølge Frank Hansen er der flere forklaringer på, at virksomheden har haft succes.

- For det første har vi nydt god opbakning fra de lokale virksomheder. Vi er en lille virksomhed, men det vi ikke har i størrelse, har vi til gengæld i parathed og vilje, og det bliver værdsat hos vores kunder, siger han og fortæller, at virksomheden godt har kunnet mærke, at de lokale virksomheder har travlt.

- Vi får mere skrotjern ind, primært fra smede- og bearbejdningsvirksomheder, siger han.

Den anden grund til, at virksomheden kan fremvise et flot regnskab skyldes, at de to ejere har været gode til at optimere deres varer.

Grenaa Produktforretning tilbyder alt i skrotning af metal og jern samt biler og tager blandt andet imod diverse metaller, bildele, vaskemaskiner, ledninger og metal-wire.

- Når vi modtager et læs jern, så sorterer vi det ud i varegrupper, hvor det hele før blev smidt i en container og sendt ud samlet, og det betyder, at vi kan sælge det som rene varer, siger Frank Hansen.

Annonce

Fra en til to ejere

I regnskabet fremgår det, at det er Grenaa Produktforretnings første af slagsen, men det skyldes, at der er sket en virksomhedsændring.

Tidligere var virksomheden ejet af Michael Vinther alene, som overtog den i oktober 2016, men fra første januar 2019 trådte Frank Hansen ind som medejer, efter at have været ansat i firmaet siden juli 2017.

- Det var et ønske fra Michaels side. Dels fordi han ønskede noget sparring, og dels som et led i en exitstrategi, fordi han fyldte 60 år sidste år, siger Frank Hansen, der selv er 47 år.

Selv om de to ejere er positivt overraskede over årets regnskab, ved de også godt, at de gode resultater ikke kommer af sig selv.

- Vi har ikke lavet en målsætning og har heller ikke lagt en strategiplan. Vi tager udfordringerne op, som de kommer, men trods det gode resultat har vi ikke tænkt os at hvile på laurbærrene, siger Frank Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Annonce