Annonce
Østjylland

Har i snit solgt en motorcykel om ugen: Nyåbnede MC-Mall er kommet godt fra start

Benjamin Nørby Henriksen er sammen med Paul Busk Jensen indehaver af MC-Mall i Allingåbro, et kombineret mc-værksted og -butik. MC-Mall har holdt åbent siden 1. maj. Foto: Helle Elgard Kvist
Benjamin Nørby Henriksen er med egne ord en "impulsiv iværksætter". Nu har han startet motorcykelbutik og -værksted op i Allingåbro.

Allingåbro: Der er stadig en smule bart i lokalerne, men der er kommet logo på væggen, og der er ved at blive lavet et råt stativ med plads til masser af motorcykeltøj. Foran de store vinduer holder flere motorcykler af forskellige mærker parkeret, hvilket også får flere nysgerrige til at tage en tur langs vinduerne.

Stedet er Hovedgaden 45 i Allingåbro. Tidligere var det møbelforretning, sidst har det lagt lokaler til Det Kreative Hus, men da det rykkede lidt længere hen ad gaden og ind i den tomme elektrikerforretning, blev der plads til "MC-Mall" - en kombineret motorcykelforretning og motorcykelværksted. Ejendommen er blevet renoveret, blandt andet med nyt tag, og nu er det den indvendige klargøring, der pusles med.

Stedet ejes af to kendte ansigter i byen, Paul Busk Jensen, grundlægger af virksomheden Röchling Meta-Plast, og Benjamin Nørby Henriksen, ejer af CB Auto.

Annonce

Sidstnævnte er uddannet bilmekaniker og kommer - indtil videre - til at stå for den daglige drift af MC-Mall, mens Paul Busk Jensen får en mere tilbagetrukket rolle som investor.

En mc-landsdel

MC-Mall råder over omkring 400 kvadratmeter udstilling og 100 kvadratmeter værksted, og med plads til at udvide sidstnævnte, og planen er at skabe et sted, hvor mc-kunderne kan få det hele - for sådan et sted mangler der, mener Benjamin Nørby Henriksen.


Djursland er en mc-landsdel, og Allingåbro har benzin i blodet. Vi har Mosten (motorcykelklub, red.), og det er et oplagt sted at tage på tur. Der er sindssyg flot natur, ligegyldigt hvor du drejer hen.

Benjamin Nørby Henriksen, med-indehaver af MC-Mall


- Der er et værksted i Randers, men Harrys og Frankies er der ikke længere, og der mangler et sted på Djursland, siger han og tilføjer, at placeringen i Allingåbro giver rigtig god mening.

- Djursland er en mc-landsdel, og Allingåbro har benzin i blodet. Vi har Mosten (motorcykelklub, red.), og det er et oplagt sted at tage på tur. Der er sindssyg flot natur, ligegyldigt hvor du drejer hen. Selv da jeg boede i Viborg, kørte vi tit en tur til ishuset i Fjellerup, siger han.

Benjamin Nørby Henriksen er selv flasket op med mc-kulturen. Hans far kørte Harley Davidsson, og han kørte selv motocross som barn.

- Jeg var tit til stævne i Ørsted, så jeg kender området, siger han.

Annonce

Foredrag og kørekurser

Planerne for MC-Mall er store. På førstesalen er der masser af udstillingskvadratmeter, og her er det også meningen, at der skal laves et barområde med plads til sociale arrangementer.

- Vi vil gerne arrangere forskellige ting her, foredrag eller kørekurser, hvor man for eksempel tager en fælles tur til Ring Djursland, siger Benjamin Nørby Henriksen.

Butikken/værkstedet har åbent alle ugens dage, og der er ansat en mekaniker på fuld tid. Benjamin Nørby Henriksen deler indtil videre sin tid mellem CB Auto og MC-Mall, men planen er, at der på sigt skal ansættes en til at stå for den daglige drift, da Benjamin Nørby Henriksen også snart bliver far til sit andet barn og ved siden af de to firmaer også har et ejendomsfirma med sin svoger, hvor de har 30 lejemål.

- Jeg er ret impulsiv, og der gik da helt ikke mere end 14 dage-tre uger, til vi havde taget beslutningen om MC-Mall. Jeg ser mig selv som en impulsiv iværksætter, siger han.

Annonce

Allerede solgt tre maskiner

MC-Mall slog dørene op 1. maj, og selv om det ikke var helt planlagt, at stedet skulle være åbnet så hurtigt, så blev det sådan, og "så måtte vi have fat i en pølsevogn og et fadølsanlæg", siger Benjamin Nørby Henriksen.

Han vurderer, at 60-70 gæster kiggede forbi i løbet af åbningsdagen, og dagen var en succes, også rent salgsmæssigt.

- Jeg havde troet, at det bare ville blive en udgift med mad og drikke, men vi solgte rent faktisk en motorcykel - det havde jeg måske ikke lige troet, at vi ville gøre den første dag, siger han.

Han fortæller, at der har været lidt "prop" i systemet med hensyn til at få ting hjem, både grundet corona, men også på grund af det strandede skib i Suez-kanalen.

- Men vi er i gang, og tingene kommer løbende, siger han onsdag og fortæller, at han skal til Sverige senere på dagen for at hente to motorcykler til butikken.

Der sælges kun brugte maskiner, men flere af dem er tæt på nye og har gået under 2.000 kilometer.

- Det betyder, at vi tager toppen af kransekagen rent prismæssigt, siger Benjamin Nørby Henriksen.

Benjamin Nørby Henriksen på værkstedet foran en Suzuki, der er ved at blive bygget om til en såkaldt café-racer, der er meget populær. Foto: Helle Elgard Kvist

Han tror på, at stedet får vind i sejlene - siden åbningen er der allerede solgt tre motorcykler - og planen er på sigt at blive "en større butik".

- Paul siger, at man ikke skal jagte penge, men jagte succes, og det tror jeg på, siger iværksætteren og tilføjer, at det handler lige så meget om interesse, som om penge.

- Jeg har ikke gjort det for pengenes skyld, for så skulle jeg have gjort noget andet, siger han og griner.

Annonce
Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Se de flotte dronebilleder af vores by: Jul over Randers

Randers For abonnenter

10 Randers-virksomheder har fået mange millioner kroner i lønkompensation: - Det har betydet alt for vores forretning

Randers FC

Karakterer fra pokalskuffelse: Bedste mand blev skiftet ud i pausen

Randers

Snart er der igen gang i de spektakulære auktioner: Campen Auktioner er blevet moderniseret og står rustet til en lysere fremtid

Invitation til tredje vaccinestik er på vej til 375.000 borgere

Leder For abonnenter

Det nytter ikke bare at skære - Randers HK skal ud at have fat i de store kanoner

Randers FC

Liveblog og videoanalyse: Randers FC's pokalforsvar hænger i en tynd tråd efter uskarp omgang

Randers

Frank Nørgaard langer ud efter sin egen afdeling: Der er ingen undskyldning for dårlig snerydning

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Annonce