Annonce
Randers

Hobrovejens Skole ramt af corona-tilfælde

En medarbejder på Hobrovejens Skole er konstateret smittet med coronavirus. Børnene på billedet har intet med sagen at gøre. Arkivfoto: Lars Rasborg
En medarbejder, der i sidste uge deltog i feriepasning i skolens SFO, er testet positiv for coronavirus.
Annonce

Randers: En medarbejder fra Hobrovejens Skoles SFO er smittet med coronavirus. Det bekræfter skoleleder Mogens Bang Thomassen.

Medarbejderen blev syg i fredags, inden skolen rigtig åbnede efter sommerferien, men nåede dog alligevel at være i kontakt med enkelte børn og kolleger gennem SFO'ens feriepasning.

- Medarbejderen begyndte at få symptomer fredag eftermiddag, og nu er han testet positiv for coronavirus, fortæller skolelederen og tilføjer, at medarbejderen ikke har været på skolen siden fredag middag.

Annonce

Enkelte er hjemsendt

Skolelederen er lettet over, at smittetilfældet viste sig i sidste uge frem for denne uge, hvor skolen er genåbnet efter ferien og fyldt med både børn og voksne.

- Heldigvis var det jo inden, skolen åbnede rigtig op, så den smittede medarbejder har ikke været i kontakt med ret mange. Der er dog enkelte, der har været i tæt kontakt med ham i slutningen af sidste uge - blandt andre børn, han har trøstet i forbindelse med feriepasningen, fortæller han og fortsætter:

- Der er tre medarbejdere og tre-fire børn, der potentielt kan have været udsat for smitte. De er alle blevet orienteret og kommer først på skolen, når de er testet negative.


Medarbejderen har ikke selv noget bud på, hvor smitten kan være sket. Det er en person, der virkelig er opmærksom på smitterisikoen og følger alle forskrifter. Når sådan en person kan blive smittet, så er vi altså alle sammen nødt til at passe på.

Mogens Bang Thomassen, skoleleder


Derudover er det øvrige personale, forældre og kommunen også blevet orienteret om smittetilfældet.

Annonce

Smittet i Danmark

Ifølge Mogens Bang Thomassen har den smittede medarbejder det efter omstændighederne ok. Vedkommende har de typiske coronasymptomer, men der er ikke tale om alvorlig sygdom.

Hvor, medarbejderen er blevet smittet, er der endnu ingen, der ved. Vedkommende har holdt ferie i Danmark og har taget alle anbefalede forholdsregler.

- Medarbejderen har ikke selv noget bud på, hvor smitten kan være sket. Det er en person, der virkelig er opmærksom på smitterisikoen og følger alle forskrifter. Når sådan en person kan blive smittet, så er vi altså alle sammen nødt til at passe på, fastslår skolelederen.

- På skolen var vi i forvejen meget opmærksomme på at stramme op og finde ånden fra før ferien, men det her er i hvert fald med til, at vi alle er ekstra opmærksomme på at holde afstand, vaske hænder og spritte af, siger han.

Randers Kommune oplyser, at der indtil videre ikke er konstateret coronasmitte på andre af kommunens grundskoler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Sport For abonnenter

Status på de lokale hold: Coronaudsættelse i Hornbæk, spøjs talentstime og flot comeback i kortfest

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce