Annonce
Østjylland

Huskyen Lucy blev overladt til sig selv: Dyreinternat beder folk tænke sig grundigt om

Lucys liv har indtil videre været præget af svigt og manglende indsigt i, hvad det vil sige at have en husky og hvilke behov, racen har. Foto: The Voice of Pets
Torsdag i sidste uge blev en ung hunhund efterladt på gaden. Dyreinternattet, som har taget sig af hunden siden, bønfalder folk at tænke sig rigtig godt om, inden de anskaffer en hund.
Annonce

HADSTEN: For lidt mere end en uge siden, blev den otte måneder gamle hunhund, Lucy, fundet i Selling.

Lucy, der er en siberian husky, vandrede rundt i en have uden ejer, og det fik havens ejer til først af efterlyse hundens ejer i diverse grupper på Facebook.

Da det ikke gav pote, blev Lucy kørt til Favrskov Dyreklinik. Herfra transporterede Falck hende til dyreinternatet i Tingskoven ved Tranbjerg, hvor Lucy har været, mens hendes ejere blev efterlyst, både af internatet selv, men også af politiet.

Det er nu lykkedes for dyreinternatet, The Voice of Pets, at stykke hundens historie sammen og finde ejeren. Lucy skal dog ikke gøre sig nogle forhåbninger om at komme hjem til dem. De vil nemlig ikke have hende.

- De otte måneder, som Lucy har levet, har været tumultariske. Hun har været udsat for mange skift, og ikke nødvendigvis haft det særlig godt, siger Jesper Søderberg, direktør i The Voice of Pets.

Annonce

Lucy alene i verden

Lucy kommer oprindeligt fra Kroatien og er blevet bragt ind i landet af sin danske ejer. Hun er chippet i Tyskland, men ejeren har ikke fået hende registret korrekt i Danmark, og det er forklaringen på den udenlandske chip, som Lucy har.

- Ejeren har forsøgt at finde et nyt hjem til hende. Da hun blev efterladt, var hun på prøve ved en familie i Aalborg. Familiens hund kunne dog desværre ikke med Lucy, og derfor blev ejeren bedt om at hente hende igen. På vej hjem fra Aalborg er Lucy sluppet ud af bilen, hvor ejeren kørte videre, siger Jesper Søderberg, direktør i The Voice of Pets.

Han fortæller, at Lucy har været igennem meget i sit korte liv:

- Hun har levet et liv med svigt og manglende indsigt i hendes race og hendes behov, siger han.

Annonce

Sæt dig ind i hundens behov, før du køber den

Hos The Voice of Pets har de en bøn til alle:

- Vi vil appellere til danskerne om, at hunde ikke er en vare, man kan tage ned fra en hylde, for derefter at smide den ud, når man er træt af den.

På internatet oplever de tit, at folk ganske enkelt bliver trætte af deres hunde, og skiller sig af med dem:

- Hver hund har sin egen adfærd og sine egne, specielle behov, og det er vigtigt, at man sætter sig grundigt ind i både racen, men også hvad det vil sige at være hundeejer, så man kan give hunden det trygge, kærlige hjem, den fortjener, siger Jesper Søderberg.

Den otte måneder gamle husky, Lucy, blev torsdag i sidste uge efterladt på gaden af sin nu forhenværende ejer. The Voice of Pets appellerer til, at man sætter sig grundigt ind i det at være hundeejer, før man anskaffer sig en hund. - Hvis opgaven er vokset dig over hovedet, så gør det anstændige og aflever hunden på et internat, i stedet for at smide den ud til at klare sig selv, påpeger de. Foto: The Voice of Pets

The Voice of Pets har fredag overtaget ansvaret for Lucy. På internatet har de siden efterlysningen fået mange henvendelser fra folk, der gerne vil tage Lucy til sig, men Jesper Søderberg understreger, at det kun er ganske få af dem, der kunne være et potentielt match for Lucy.

- Huskyer skal man kun have som kæledyr, hvis man har solidt kendskab til racen, siger Jesper Søderberg.

Når den tid kommer, vil internatet sørge for, at finde den familie, der er det bedste match for Lucy.

- Men Lucy skal være på internatet et stykke tid, indtil hun har det godt, og kan komme ud til en familie, der vil hende det bedste, siger Jesper Søderberg.

Lucys ejer er kendt af internatet, og sagen er anmeldt til politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce