Annonce
Erhverv

Iværksættere svedte foran hestene i hulen: Nu er der lutter ros til arrangementet

Spor1 er navnet på et nyt alternativ til fabrikken, hvor iværksættere kan leje sig ind. Stedet er nyt, men der er allerede flere lejere. Her ses Rasmus Langkilde (grå trøje), JaRV og Kasper Reisner, Reisner Watches. Foto: Annelene Petersen
Selv om ingen udover vinderen - i hvert fald ikke i første omgang - kunne forlade Hestens Hule med ekstra kapital, følte alle deltagende iværksættere, at oplevelsen i hulen havde været berigende på flere andre måder.

Randers: Selv om Carol Sannes og hendes Floofers løb med sejren og de tilhørende 25.000 kroner, da hestene i hulen holdt audiens for håbefulde lokale iværksættere, gik ingen af de øvrige kandidater tomhændede hjem.

Vel var der ingen, som fik en pose penge med, men alle deltagende iværksættere beskriver besøget i Hestens Hule som positivt og lærerigt.

Samstemmende fortæller de, at mødet med de syv investorer på mange måder har været givende. Og flere af dem fik da også tilsagn fra en eller flere af investorerne om, at de gerne ville mødes med henblik på måske at snakke sig frem til en eller anden form for fremtidigt samarbejde.

Annonce

Det gjaldt eksempelvis byrådsmedlem Jens Peter Hansens virksomhed Bikeep, der sælger cykelstativer, som effektivt kan forebygge cykeltyverier, og hvis møde med hestene vi beskrev i torsdagsavisen.

Hans præsentation af firmaet overbeviste to af investorerne i en grad, så de meddelte, at de godt kunne finde på at byde ind med både viden og penge, hvorfor der blev aftalt møder.

Prounit Frames

Michael Kristensen og hans firma Prounit Frames deltog med et projekt, som rammer lige ind i den grønne dagsorden.

Prounit Frames har udviklet teknologi til at afskille og nedbryde fødevare pap emballage som f.eks. mælke- og juice kartoner ned i pap, plastik og alufolie til videre affalds sortering, Her ses direktør Michael Kristensen. Foto: Annelene Petersen

Han har nemlig, som vi tidligere har fortalt om, udviklet en metode til genanvendelse af mælkekartoner og lignende, hvilket hidtil har været nærmest umuligt, fordi kartoner til opbevaring af væske indeholder flere forskellige materialer.

Michael Kristensen har lavet en maskine, som på bæredygtig vis kan adskille kartonernes pap, aluminium og plast, som således kan genanvendes.

- Jeg fik ikke direkte tilsagn om støtte fra hestene, men jeg havde en fin oplevelse i at deltage og inviterede dem ud for at se prototypen på min maskine, og det håber jeg da, de benytter sig af, siger Michael Kristensen.


Jeg kan varmt anbefale andre iværksættere at melde sig til Hestens Hule, næste gang der inviteres.

Nikolaj Sørensen, stifter af MasterQMS


Han har allerede fået økonomisk støtte fra Innovationsfonden og faktisk også afgivet tilbud til en svensk kunde på levering af et adskillelsesanlæg.

Nyt, siden vi sidst fortalte om Prounit, er, at Michael Kristensen også har fundet ud , at han i processen kan udvinde brint, uden at tilføre ekstra energi.

Annonce

MasterQMS

Nikolaj Sørensen, der har skabt og driver firmaet MasterQMS, som også er navnet på et ledelses- og kvalitetsstyringssystem, fik heller ikke hverken kaffeaftale eller kapital med hjem.

Nikolaj Sørensen har udviklet et styringssystem for arbejdsgange og kvalitetssikring i virksomhederne. Hans firma hedder MasterQMS og ligger i Randers Business Park. Foto: Annelene Petersen

- Men en af hestene bad mig ringe om et halvt års tid. Og jeg fik rigtig meget ud af deltagelsen, siger han.

Nikolaj Sørensen fremhæver værdien i at skulle forsvare sit projekt overfor kompetente og erfarne folk som hestene, og fortæller videre, at han også fik en god snak og kontakt til Vækstfonden, som i hestepanelet er repræsenteret ved Poul Erik Nielsen.

- Jeg kan varmt anbefale andre iværksættere at melde sig til Hestens Hule, næste gang der inviteres, siger Nikolaj Sørensen.

Annonce

Spor1

Endelig deltog Rasmus Langkilde og Kasper Reisner med deres iværksætterfællesskab Spor 1 i Sporbyen. Og ifølge sidstnævnte gik det over al forventning.

- Vi havde primært tilmeldt os i håb om at få lidt god sparring fra folk, som har prøvet at etablere den slags før. Sparring fik vi masser af allerede under præsentationen, men derudover tilbød hele fire af hestene at blive medlemmer af, hvad man kan kalde et advisory board for Spor 1, ligesom et par stykker ikke var afvisende overfor muligheden for at sponsorere enkelte tiltag i Spor 1, siger Kasper Reisner.

De syv heste

Investorerne i Hestens Hule var:

Stig Bay Rasmussen, der har mange års erfaring i at starte og drive virksomheder, som han har haft en lille halv snes stykker af.

Jan Hørby er kendt for blandt andet at grundlægge og siden sælge fødevarevirksomheden SR Food, og i dag er han udover at være beskæftiget af en række bestyrelsesposter medejer af en tysk virksomhed inden for fødevareindustrien.

Christian Krogh er ejer af turistvirksomheden GoRanders og har skabt og drevet flere virksomheder.

Ronnie Bach Nielsen er mest kendt som medstifter af it-hosting-virksomheden DanDomain, som blev grundlagt i 1999, og som blev solgt for et trecifret millionbeløb for tre år siden. I dag er han blandt andet medejer af investeringsselskabet Cirkles & Squares, der typisk engagerer sig i unge virksomheder.

Søren Mark Andersen er grundlægger af plastemballagevirksomheden Toppac, som han solgte for få år siden. I dag er han engageret i og direktør for C&L Turned Parts i Dronningborg.

Jannie Lymann er først og fremmest kendt som medejer og grundlægger af modevirksomheden Nü A/S.

Poul Erik Nielsen skiller sig ud ved ikke at deltage med egne penge, men som repræsentant for Vækstfonden.

Blandt de fire nævnte heste er Ronnie Bach Nielsen, der først og fremmest er kendt som en af grundlæggerne af it-virksomheden Dandomain, og som senest har skabt Netværkshuset N1, et fællesskab for iværksættere i det tidligere Elro-domicil.

Annonce

Ros fra en hest

Ronnie Bach Nielsen har også lavet uforpligtende samtaler med et par andre af onsdagens deltagere i Hestens Hule og vil ikke udelukke, at det kan føre til samarbejde.

- Skal man gå ind i et projekt, kræver det en dybere snak med iværksætteren. Sådan er det også i Løvens Hule, som har været model for Erhverv Randers' Hestens Hule. Men i de tilfælde, hvor den efterfølgende dialog og undersøgelse resulterer i, at samarbejdet droppes, bliver bare ikke vist i tv, siger Ronnie Bach Nielsen, der har stor ros til Erhverv Randers for at have taget initiatv til Hestens Hule, som han tror har en fremtid, når nu det er blevet mere kendt.

Annonce

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Annonce