Annonce
Randers

Julemarked med lækkerier trak op mod 3000 gæster til

Til julemarkedet hos Cold Hand Winery kunne man smage alskens vin. Foto: Anne Myrup Pedersen
Efter devisen lidt, men godt, handlede op mod 3000 gæster julegodter, vin, delikatesser og andet hos Cold Hand Winery på landet i weekenden. Helt herud kommer man kun, fordi man har taget et aktivt valg om at ville ud at købe lidt, og det glæder naturligvis Jens Skovgaard, manden bag vineriet.
Annonce

Læsten: Det var mildest talt ikke julevejr, regnen stod ned i stænger og vanskeliggjorde parkeringen ved Cold Hand Winery, som da også måtte aktivere en medarbejder og traktoren for at trække flere biler fri fra mudderet om søndagen.

- Ja, jeg havde jo ellers bestilt sne, frost og solskin til julemarkedet, men sådan blev det altså ikke, lød det fra Jens Skovgaard, Cold Hand Winery, der alligevel kunne tælle sig frem til, at næsten lige så mange som i 2018 lagde vejen omkring vineriet i år. Og det var altså 3000 mennesker på en weekend.

- Der er flere stande, og der er flere gæster til spisning, men nu tror jeg heller ikke, at det skal være større. Det skal gerne være sådan, at vi kan være her. Jeg har jo selv stået som udstiller mange gange, og når jeg går runden til udstillerne her, så hører jeg tilfredshed, og det glæder mig. Men jeg plejer også at sige, at det er en fordel at ligge helt herude på landet, for det er ikke et sted, hvor man bare lige kommer tilfældigt forbi. Her kommer man, fordi man har valgt at køre hertil. Og man har hjemmefra besluttet sig til at ville ofre nogle hundrede kroner, lyder det fra Jens Skovgaard, der lige efter beløbet hoster på den der særlige måde, hvor man ved, at så bliver det måske lidt mere end et par hundrede kroner.

Der var mange besøgende i teltet, hvor alle udstillerne stod med smagsprøver og varer. Her er det økologiske grøntsager fra Sommergrønt i Hadsten. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

80 kroner er for billigt

Men julemarkedet adskiller sig også fra andre julemarkeder, der næsten kan gå hen og blive kræmmermarkeder, og det ligger så langt fra den skovgaard'ske tankegang som muligt:

- Det her er gastronomi, der er fokus på. Og det er jo et sted, hvor man ikke køber en flaske til under 200 kroner. Jeg så godt nok, at en af udstillerne havde flasker med til 80 kroner, men altså, jeg er ikke snobbet med vin, men jeg kunne aldrig drømme om at drikke en rødvin til 80 kroner. Så er der vin i for tre kroner, resten går til flasken, etiketten, transporten med mere. Så jeg var henne og sige til udstilleren, at det er simpelthen for billigt, det der. Måske har de troet: "Ahr, det er ved Randers, og det er helt ude på landet, så vi skal nok sætte prisen efter det". Men det skal man netop ikke, siger vinmageren, der tilføjer, at han til juleaften selv skal drikke vin til omkring 500 kroner flasken, vin, han selv har hentet i USA.

- Og jeg har skam også en øvre grænse, jeg køber ikke vildt dyr vin til mig selv, siger han.

Annonce

Lidt, men godt

I vineriet var der smagsprøver på vin, og flere havde bænket sig med æbleskiver og en kop kaffe eller æblegløgg.

Ægteparret Kirsten Schmidt og Jørgen Pedersen fra Bjerringbro er kunder i Cold Hand Wineri fem-seks-syv gange årligt. De køber gerne lidt af hvert, når de er på besøg.

- Vi har kendt Cold Hand næsten helt fra begyndelsen, gennem mit arbejde på Grundfos, hvor vi brugte gæstehotellet Frisenholt, her lærte vi dessertvine herfra at kende. Og så kommer vi her, når vi skal have gæster, køber gerne lidt til en velkomstdrink, der følger jo altid en god historie med herfra, siger Jørgen Pedersen.

I dag har parret, indtil videre, købt kønne glasflasker, pæresaft, laks, medisterpølse, bacon og leverpostej.

- Det er efter princippet lidt, men godt. Det er lækre varer, og så giver vi gerne lidt ekstra, siger Kirsten Schmidt.

- Ja, hellere end gerne, og kundeservicen er helt i top, lyder det fra Jørgen Pedersen.

Ægteparret Kirsten Schmidt og Jørgen Pedersen fra Bjerringbro handler hos Cold Hand Winery fem-seks-syv gange om året. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

Smagsprøver alle steder

I "Den Jyske Torvehal", som et et stort telt, der er stillet op i læ fra vineriets bygninger, er der godt fyldt op af kunder. Der er smagsprøver allesteder, is, ost, kaffe, kager, laks, pølser, ja, og meget, meget mere fra et væld af udstillere.

Faktisk er julemarkedet så populært her på femte år, at Jens Skovgaard må sige nej til flere firmaer, der gerne vil stille op.

Familien Randi og Lars Krogsgaard har børnene Marie på ni år og Melina på fem år og Randis mor, Sanny Mortensen, med. De kommer fra Hadsund og Arden.

- Det er første gang, vi er her. Det er lige os, sådan noget her. Det er min søster, der har anbefalet det, og det er så fantastisk, siger Randi Krogsgaard, mens hendes mor nikker.

- Det er alle mulige forskellige ting, og mange overraskelser, som man kan lade sig inspirere af. For eksempel har vi købt de her små rosenkål, der er parret med noget andet kål, grønkål, måske. Det skal prøves, siger Randi Krogsgaard, mens hendes mor vil have, at de skal hen og prøve kaffen hos Farm Mountain Coffee, efter hun først havde afslået en smagsprøve, fordi hun ikke vidste, hvad det var. Da det gik op for hende, at det var kaffe, stillede hun sig hen i køen igen.

Imens rusker blæsten og regnen udenfor, og får sandsynligvis nogle af kunderne til lige at tage en omgang mere i teltet, inden de går ud i vejret og finder deres bil.

Det var første gang Randi og Lars Krogsgaard, med børnene Marie og Melina samt Randis mor, Sanny Mortensen, var hos Cold Hand Winery. Foto: Anne Myrup Pedersen
Jens Skovgaard har drevet Cold Hand Winery ved Læsten i snart ti år nu. Foto: Anne Myrup Pedersen
Grønne fristelser på julemarked. Foto: Anne Myrup Pedersen
Hygge og handel. Foto: Anne Myrup Pedersen
Der var meget at vælge imellem, hvis man skulle have handlet til jul og nytår. Foto: Anne Myrup Pedersen
En snak med en sommelier og en smagsprøve dannede baggrund for en del handel med vin i weekenden. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Falske bank- og NemID-folk svindlede ældre kvinder: - En person fra Kina har forsøgt at hæve 20.000 kroner

Annonce