Annonce
Randers

K, LA og NB går sammen: Borgerlige vil have den gode tone tilbage i byrådssalen

Sammenhold hos de borgerlige: Mikkel Bjørn Sørensen (NB), Morten Andersen (LA), Lars Axel Nielsen (NB), Louise Brown (LA), Marc Reseke (K) og Daniel Madié (K). Foto: Morten Degn
Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige og Liberal Alliance danner valgforbund til byrådsvalget i november for at mindske spild af borgerlige stemmer.

Randers: Det Konservative Folkeparti, Liberale Alliance og Nye Borgerlige i Randers indgår nyt fælles teknisk valgforbund frem til kommunalvalget i november 2021. Formålet er at mindske spildet af borgerlige stemmer.

Formændene Marc Reseke for Konservative, Morten Andersen for Liberal Alliance og Mikkel Bjørn Sørensen for Nye Borgerlige ser samarbejdet som naturligt.

Åbent og sobert

De tre partier er enige om de borgerlige værdier, for eksempel at den gode tone skal bringes tilbage i byrådssalen, og at samarbejdet skal være bredt, om end der også er en del forskellige holdninger de tre partier imellem.


Nye Borgerlige er et ærkeborgerligt parti, og vi er derfor glade for at kunne indgå i et valgsamarbejde med partier, der ligesom os selv ønsker en borgerlig retning for Randers

Mikkel Bjørn Sørensen, formand, Nye Borgerlige


- Vi vil gerne det brede samarbejde. Og med valgforbundet sørger vi for, foruden ikke at spilde borgerlige stemmer, at danne en fælles front for, at sagerne i byrådssalen løses åbent og sobert uden tanker om magt og intern forfordeling. De mindre partier som os må stå sammen, hvis vi skal kunne skubbe til det to-parti-system, vi har i kommunen i dag, udtaler formand for Konservative, Marc Reseke.

Annonce

Reelt borgerligt alternativ

Morten Andersen Liberal Alliance tilføjer:

- Jeg er glad for, at vi kan lave et godt samarbejde imellem tre små borgerlige partier i et teknisk valgforbund og således sikre et reelt borgerligt alternativ med fokus på den gode tone og det gode brede samarbejde under valgkampen, såvel som i byrådet efter valget.

Nye Borgerliges formand er også glad for det nye samarbejde.

- Nye Borgerlige er et ærkeborgerligt parti, og vi er derfor glade for at kunne indgå i et valgsamarbejde med partier, der ligesom os selv ønsker en borgerlig retning for Randers, siger formand Mikkel Bjørn Sørensen.

Annonce

Spidskandidaterne

Det Konservative Folkeparti er i øjeblikket repræsenteret i Randers Byråd af det mangeårige medlem og partiets spidskandidat Daniel Madié og Christina Kjærsgaard, der i januar skiftede i utilfredshed med sit tidligere parti Venstre.

Spidskandidat for Nye Borgerlige er Lars Axel Nielsen, mens den tidligere Venstre-kvinde Louise Brown topper Liberal Alliances liste. Ingen af de to partier har i øjeblikket sæder i byrådet.

Tidligere har Beboerlisten, Velfærdslisten og Enhedslisten meldt ud, at de danner valgforbund. Det samme gør Radikale Venstre og Kristendemokraterne.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers FC For abonnenter

AGF var statister i ny randrusiansk triumf: Dét sagde Randers FC-lejren efter sejren over rivalerne

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Analyse: Derfor får Dansk Folkeparti to mandater i det nye byråd

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

DF-politiker dømt for racistisk opslag på Facebook

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra det østjyske derby: Let på hatten, Kronjylland!

Randers FC

Se videoanalysen og højdepunkterne: Randers FC er kongerne af Østjylland

Randers For abonnenter

Renés lystfiskermekka var allerede en succes, men corona-pandemien gav fra dag ét væksten et yderligere boost

Kultur

Karen-Lise Mynster: Man skal leve hver dag, som var det den sidste - men så ville jeg jo ikke sidde her

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Antik og lopper i lange baner for første gang i den nye hal: Arena Randers bugnede af varer og folk

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Annonce