Annonce
Debat

Klimabroen og Østbroen

Læserbrev: Kære Axel Præstmark, du skriver i din leder 13. november, at en østbro vil være ligegyldig for alle andre end folk, der enten bor eller sælger grunde i Dronningborg. Samt at en østbro er urealistisk, idet byen aldrig selv vil kunne finansiere denne.

Er det realistisk, når Randers Kommune på et borgermøde fremlægger kraftigt opskrevne trafiktal med historisk høj trafikvækst på Randersbro - når kommunens egne prognoser viser stagnerende befolkningstal? I 2017 forventede man at passere 100.000 borgere i 2019 - dette blev rykket til 2021 i 2018-prognosen, til 2025 i 2019-prognosen og senest til 2029 i 2020-prognosen. Er historisk høj trafikvækst realistisk, når befolkningstallet stagnerer?

Med linjeføringen af Klimabroen er det åbenlyst, at der på sigt ligger en forlængelse via Bækkestien op til Ringboulevarden i kortene. Byrådspolitikere har bedyret, at der ikke er sådanne planer - men helt ærligt: Kig på linjeføringen, tilsæt logik (og måske en smule kritisk journalistik), og det er indlysende, at Klimabroen kun er et delprojekt i en samlet “ringgade”-løsning.

Annonce

En fair sammenligning af udgifter bør derfor sammenligne et samlet ringgade-projekt med Klimabroen og et samlet ringvejs-projekt med Østbroen - ud fra ens forudsætninger (befolkning, trafik med videre). Uden at skulle spolere spændingen ved en sådan udregning kan det her røbes, at et samlet ringvejs-projekt ikke er urealistisk dyrt i forhold til et samlet ringgade-projekt.

En fair sammenligning bør også se på udviklingspotentialet i de to løsninger - hvad får byen for de mange penge? Her når Klimabroen ikke Østbroen til sokkeholderne, for den giver ikke de samme vækstmuligheder, som en rigtig ringvejs-løsning vil give byen. Og klimasikring kan sagtens laves uden Klimabroen, ligesom byens strategiske placering ved vandet sagtens kan udnyttes uden at bygge Klimabroen.


En fair sammenligning bør også se på udviklingspotentialet i de to løsninger - hvad får byen for de mange penge?


Endelig bør en fair sammenligning klart gøre rede for konsekvenserne ved de to projekter: Klimabroen fastholder den tunge trafik i midtbyen og truer Bækkestiens eksistens. Østbroen giver langt bedre muligheder for store dele af oplandet i det gamle Randers Amt (som Amtsavisen vel stadigvæk foregiver at dække?), end hvad Klimabroen gør. Derfor er det heller ikke så underligt, at der - i modsætning til hvad du hævder i din leder - faktisk er bred opbakning blandt byens og oplandets borgere til en ringvejs-løsning frem for en ringgade-løsning.

Måske er det derfor, en folkeafstemning er så farlig?

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers FC For abonnenter

AGF var statister i ny randrusiansk triumf: Dét sagde Randers FC-lejren efter sejren over rivalerne

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Analyse: Derfor får Dansk Folkeparti to mandater i det nye byråd

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

DF-politiker dømt for racistisk opslag på Facebook

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra det østjyske derby: Let på hatten, Kronjylland!

Randers FC

Se videoanalysen og højdepunkterne: Randers FC er kongerne af Østjylland

Randers For abonnenter

Renés lystfiskermekka var allerede en succes, men corona-pandemien gav fra dag ét væksten et yderligere boost

Debat

Debat: Der skal styr på spildevandet - ellers får vi aldrig et godt vandmiljø

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Antik og lopper i lange baner for første gang i den nye hal: Arena Randers bugnede af varer og folk

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Annonce