Annonce
Randers

Tidligere Randers-chef tiltalt for kreditkortsvindel

Officielt var det sygdom, der fik tidligere kommunaldirektør i Struer, Mads Gammelmark, til at stoppe. Nu er han sigtet for at have misbrugt kommunens kreditkort. Arkivfoto: Morten Stricker
Officielt var det sygdom, der fik Mads Gammelmark til at stoppe som kommunaldirektør i Struer Kommune. Nu er den tidligere udviklingschef i Randers Kommune sigtet for at have misbrugt Struer Kommunes kreditkort.

Struer: Anklagemyndigheden har sigtet tidligere kommunaldirektør i Struer Kommune, Mads Gammelmark, for misbrug af dennes kommunale kreditkort.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

"En tidligere kommunaldirektør i Struer Kommune er sigtet for mandatsvig ved uberettiget at have brugt et kommunalt kreditkort 174 gange. Forbruget er på 123.098 kroner i alt", skriver politiet. Anklagemyndigheden vil nedlægge påstand om fængselsstraf. Desuden vil der på vegne af Struer Kommune blive nedlagt påstand om erstatning.

Mads Gammelmark kom til Struer som kommunaldirektør i januar 2017 fra en stilling som børne- og ungedirektør i Holstebro Kommune. Inden da havde Gammelmark, der er student fra Hobro Gymnasium årgang 1986, blandt andet bestridt stillingen som familiechef og senere udviklingschef i Randers Kommune. Det var i perioden 1999-2004.

Officielt opsagde Mads Gammelmark selv sin stilling som kommunaldirektør i Struer i begyndelsen af august sidste år, da han via brev meddelte kommunen, at "han på grund af sygdom ikke længere kan bestride stillingen som kommunaldirektør".

I den anledning beklagede økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget, at Mads Gammelmark "af den årsag må stoppe, men respekterer naturligvis hans beslutning".

Siden har Struer Kommune ikke villet kommentere på opsigelsen, hvor Mads Gammelmark fuldstændig afskrev sig muligheden for at få penge med.

Annonce

Upassende og urimelig

Da Mads Gammelmark blev ansat som kommunaldirektør i Struer Kommune, var det på en såkaldt tidsbegrænset åremålskontrakt. Den løb i seks år.

Men i modsætning til flere af hans kolleger rundt omkring i kommunerne var det med lidt andre vilkår.

For den nye kommunaldirektør frasagde sig allerede ved sin ansættelse muligheden for at få en fratrædelsesgodtgørelse på et års løn, hvis han fik sin kontrakt forlænget.

- Jeg har aldrig kunnet se noget fornuftigt i, at man kunne fortsætte i sit job og samtidig få en fratrædelsesgodtgørelse. Ordningen er både upassende og urimelig, lød det fra Mads Gammelmark, der med den holdning havde indstillet det moralske kompas efter tidsånden, hvor der var heftig kritik af de ofte uigennemskuelige lønpakker til kommunale, statslige og regionale chefer, der kunne få millioner for at fortsætte i jobbet.

Mads Gammelmark fik aldrig sin kontrakt forlænget.

To et halvt år efter, han overtog posten som Struer Kommunes øverste chef, opsagde han jobbet. Officielt på grund af sygdom.

Misbrug af Mastercard

Men der var også en anden grund, som ingen fik noget at vide om i de hektiske dage i august sidste år, hvor kommunen og Mads Gammelmark skiltes, og som viste, at det moralske kompas alligevel ikke var låst fast på en sikker kurs hos den nu tidligere kommunaldirektør.

Fredag bekræftede Midt- og Vestjyllands Politi så, at der er blevet rejst sigtelse mod Gammelmark for misbrug af sit kommunalt udleverede Mastercard.

Da Mads Gammelmark kom til Struer Kommune i januar 2017, blev han hurtigt vellidt blandt politikerne. Og han skabte sig ikke mindst et navn som en stålfast kommunaldirektør.

Men mens retfærdigheden stod øverst på dagsordenen i borgersager, så rodede det gevaldigt i Gammelmarks eget brug af det kommunalt udleverede Mastercard.

Ikke mindre end 174 gange brugte han kortet til kontanthævninger, hvilket ikke er lovligt.

Det største enkeltbeløb er på 10.000 kroner, foretaget december 2017.

De fleste beløb dog mellem 500 og 1500 kroner. Samlet har han, ifølge anklageskriftet, hævet kontanter for 82.000 kroner.

Ifølge anklageskriftet begyndte problemerne fire måneder, efter kommunaldirektøren blev ansat. Det fortsatte frem til 26. juli 2019, hvor han hævede 1000 kroner i en bankautomat i Hobro.

Påstand om fængselsstraf

Borgmester i Struer, Niels Viggo Lynghøj (S), har ikke mange kommentarer til sagen, da der er tale om en straffesag.

- Vi opdager i løbet af sommeren nogle uregelmæssigheder, som vi undersøger og anmelder til politiet, siger Niels Viggo Lynghøj (S).

Hvorfor går der en måned fra, at samarbejdet med Gammelmark stopper, til I anmelder sagen til politiet?

- Der går noget tid med at få overblik over sagen. Men ellers har jeg ikke nogen kommentarer, da det drejer sig om en straffesag. Når den er overstået, kan jeg sige noget mere.

Kontanthævningerne begyndte allerede fire måneder efter, han begyndte i jobbet. Burde I ikke have opdaget det tidligere?

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger Niels Viggo Lynghøj.

Anklagemyndigheden oplyser, at den vil nedlægge påstand om fængselsstraf. Desuden vil der på vegne af Struer Kommune blive nedlagt påstand om erstatning.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Mads Gammelmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

3 ting vi lærte af forårets første kamp: Indskiftere banker på

Annonce