Annonce
Randers

Kronjyderne er vilde med ferie i Danmark

Isenbjerg Bakkeø i Gludsted Plantage er blandt de mest anbefalede oplevelser i Danmark. Bakkeøen rejser sig brat 30 meter over den omgivende smeltevandsslette og skaber et fantastisk naturområde og en storslået udsigt over den skønne midtjyske natur. Foto: Søren Møller

Randers: Næsten hver anden kronjyde fravælger i år charterrejsen eller udlandsturen for i stedet at holde sommerferien i Danmark. I Region Midtjylland er ture til Handbjerg Marina og Isenbjerg Bakkeø blandt de fem mest anbefalede oplevelser i landet.

Spørg meteorologen. Spørg landmanden, festivalgængeren, campisten, solbaderen eller grillelskeren, og du vil oftest få det samme svar. Det danske sommervejr er lunefuldt og ikke sådan lige til at forudse. Alligevel vælger tæt på hver anden nordvestjyde i år at holde sommerferien herhjemme. En ny undersøgelse fra YouGov lavet for GF Forsikring viser, at 41 pct. af danskerne vælger udlandsturen fra til fordel for sommerferie i Danmark. Det svarer til halvdelen af dem, der holder sommerferie og har besluttet, hvad ferien skal bruges til.

For Region Midtjylland og dermed også Kronjylland svarer 45 pct. af de adspurgte, at de bliver i Danmark i sommerferien. Og mere end hver tiende kronjyske familie (13 pct.) vælger tilmed at lade ferien have udgangspunkt i hjemmet og tage på ture derfra. Det fænomen kaldes populært staycation.

Annonce

De 10 mest anbefalede oplevelser i Danmark

De 10 mest anbefalede oplevelser i Danmark1. Asaa havn og strand (Region Nordjylland)2. Sanderumgaard (Region Syddanmark)3. Handbjerg Marina (Region Midtjylland)4. Sjelborg Strand (Region Syddanmark)5. Isenbjerg Bakkeø (Region Midtjylland)6. Omø (Region Sjælland)7. De 6 glemte kæmper på Vestegnen (Region Hovedstaden)8. Faxe Kalkbrud (Region Sjælland)9. Egebæksvang Skov (Region Hovedstaden)10. Gateway Blokhus (Region Nordjylland)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Klimasikring betaler sig for dambrug: Beskidt vand kan presse fiskenes sundhed

Randers For abonnenter

Rapport beskriver betændt klima i byrådet: Afslører ødelæggende tillidskrise

Annonce