Annonce
Randers

Kulturpris til Randers Teaterforening

Teater-trekløveret, der har været med til at få teater til Randers. Formand Ane Hoff i midten, flankeret af to tidligere formænd Meta G. Pedersen og Kaj Minke.

Randers teaterforening, der i denne sæson har fejret 50-års jubilæum, får Randers Kommunes Kulturpris 2016 for sit mangeårige virke i teatrets tjeneste.

Randers: En af de store dynamoer i det lokale kulturliv, nemlig Randers Teaterforening, bliver hædret med Randers Kommunes Kulturpris 2016.

I udvælgelsen har komiteen lagt vægt på, at prismodtageren både aktuelt og historisk har ydet en kæmpe indsats for kulturlivet i Randers.

Randers Teaterforening kunne med indgangen af indeværende sæson fejre sine 50 år som iværksætter og formidler af teater, der tæller musicals såvel som ballet og det smalle teater.

- Randers Teaterforening har i mere end 50 år sikret, at både folkelige og skarpe kvalitetsforestillinger fra det danske og internationale scenekunstmiljø bliver præsenteret i Randers. Gennem et tæt og succesrigt samarbejde med Værket er de frivillige kræfter, som Randers Teaterforening drives af, blevet omsat til teateroplevelser for et stort publikum. Og set i det lange perspektiv har bestyrelserne gennem tiden skabt fundamentet for et ualmindelig solidt et begejstret teatermiljø i Randers med høje belægningsprocenter, hedder der bl.a. i komiteens indstilling.

Klap på skulderen

Kulturprisen skal ses som byens påskønnelse for en særlig indsats, der ydes på kulturfronten. Tilbage i efteråret var det muligt at indstille kandidater til prisen, der udover anerkendelsen består af et kontantbeløb på 10.000 kroner og en gave fra Kulturelt Samvirke.

Der var et stort, bredt og kvalificeret felt af både kulturinstitutioner og kulturpersonligheder, der blev indstillet til prisen, der uddeles ved en reception mandag 20. februar i Turbinen på Værket.

Komitéen består af formand for Kultur- og Fritidsudvalget Mogens Nyholm, næstformand Ellen Petersen, samt to medlemmer af Kulturelt Samvirkes bestyrelse med Michael Kull og Solveig Sørensen.

Annonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kunne ikke fordrage den slags musik som barn: Nu scorer han endnu en pris

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers Kommune: Tre lejligheder er blevet solgt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Annonce