Annonce
Randers

Langå: Byen fester for stibro

Den nye stibro forbinder stationen og Skovlyst. PR-foto
Annonce

Langå: Byen trækker i festtøjet søndag 8. december, når der er officiel åbning af den nye stibro over banen og aktivitetsområdet Skovlyst ved Gudenå.

Broen giver borgerne i Skovlyst nem adgang til stationen uden at skulle de 1,6 kilometer via broen på Væthvej.

Skolebørnene i Skovlyst kan via stibroen også gå direkte ind i skolebussen på stationspladsen, mens de store skolebørn kan cykle over stibroen og til skolen via Bredgade, og dermed undgå den nuværende farlige krydsning af Væthvej Endelig kan turister i fremtiden tage toget og til fods nå til Gudenå og fiske, eller bare nyde naturen

Borgmester Torben Hansen (S) klipper snoren og holder indvielsestalen klokken 14, og klokken 14.45 går deltagerne igennem Egeskoven til Stibroen ved Skovlystvej.

Søndag 8. december indvies stibroen officielt af borgmester Torben Hansen. PR-foto
Annonce

Lang tid undervejs

I 2014 var Banedanmark begyndt at projektere en bro, der skulle gå fra stationspladsen over til spor 4. Året efter besluttede regeringen, at jernbanen mellem Aarhus og Aalborg skulle elektrificeres.

Det forsinkede hele projektet. I april 2018 stod Banedanmarks bro klar. I marts 2015 blev foreningen Langå i Udvikling stiftet. Foreningen skulle sikre borgerinddragelsen i anvendelsen af de 12,5 millioner kroner, som staten og Randers Kommune ville give til by- og områdefornyelse i Langå.

Fem millioner skulle bruges til at forlænge Banedanmarks bro over til Skovlyst.

I 2016 bevilgede Randers Byråd de sidste 2,5 millioner kroner, som reddede broprojektet.

I november 2019 var også den del af broen på plads.  

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce