Annonce
Randers FC

Målfarlig Riis bugner af selvtillid: - Er lille underdog til topscorertitlen

Emil Riis sikrede i sidste uge det danske U21-landshold uafgjort mod Ukraine med sit mål i overtiden af EM-kvalifikationskampen. Det var angriberens sjette mål i opstarten, da han har scoret fem kasser for Randers FC i tre træningskampe. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Emil Riis har nydt godt af Randers FC's formationsskifte i opstarten, hvor angriberen har lavet mål i sådan grad, at det hos ham og Thomas Thomasberg vækker håbet om en topscorertitel.
Annonce

Randers: Humøret hos angribere hænger ofte sammen med antallet af mål, så der er ikke noget at sige til, at Emil Riis i øjeblikket går rundt med et større smil end normalt.

Fem mål i tre testkampe og én scoring i to opgør for U21-landsholdet fortæller historien om en mand, der i den grad har ramt en guldåre i opstarten.

Ja, fortsætter det på den måde i Superligaen, er det måske slet ikke utænkeligt, at den 22-årige angriber kan følge i fodsporene på Mikael Ishak, Ronnie Schwartz og Marc Nygaard, som er de seneste kronjyske offensivspillere, der for alvor har formået at blande sig i topscorerstriden.

- Det antal mål og den udvikling, vi har set hos Emil Riis, lover vanvittig godt. Vi vidste, at han kunne score mål, men vi fik dem ikke helt i kampene. Det får vi nu. Hvis man virkelig skal drømme, lover præstationerne noget, hvor han kan snakke med om topscorertitlen, siger Thomas Thomasberg.


Alle de mål giver masser af selvtillid til starten af sæsonen. Jeg håber selvfølgelig også på at blive topscorer og ser mig selv som en lille underdog til at tage titlen, men det er en meget lang sæson.

Emil Riis, spiller i Randers FC


Tanken har strejfet hovedpersonen selv, men der bliver også manet til besindighed. Sæsonen er jo ikke engang begyndt endnu.

- Hvis det fortsætter sådan, ser det ikke så dumt ud. Alle de mål giver masser af selvtillid til starten af sæsonen. Jeg håber selvfølgelig også på at blive topscorer og ser mig selv som en lille underdog til at tage titlen, men det er en meget lang sæson, siger Emil Riis.

- Det er rigtig mange kampe, hvor man skal spille godt i næsten alle for at kunne blive topscorer. Jeg tager det, som det kommer, og bliver i hvert fald ikke skuffet, hvis jeg ikke bliver det, tilføjer angriberen med et smil.

Annonce

Mål i formationsskifte

For ham er det vigtigste udbytte af opstarten, at han formmæssigt står bedst muligt rustet til sæsonpremieren mod AC Horsens.

Målene er en kærkommen bonus, men de er efter Riis' vurdering også et udtryk for Thomas Thomasbergs eksperimenter i testkampene, hvor holdet kun har spillet med én angriber, da Marvin Egho og Alhaji Kamara har døjet med skader.

- Den nye formation har fået mig til at være mere i boksen, end jeg plejer, og så har jeg timet løbene godt og stået de rigtige steder. I den formation skal jeg være første mand i feltet. Det er ens vigtigste prioritet som eneangriber. Når man er to angribere, kan man mere løbe mere ud i siderne eller deltage i opspillet, siger Emil Riis.

Annonce

Foretrækker en makker

Den tidligere Derby-spiller håber at kunne bevare de nye elementer i spillet, hvis Randers FC igen går over til at spille med to angribere, når angrebskollegerne er helt fit for fight.

- Det ville være dumt at tage det væk igen, når jeg nu har scoret så mange mål, men jeg vil sige, at det måske passer mig bedre spillemæssigt at være to angribere, mens det målmæssigt åbenbart er bedst for mig at ligge der alene, siger Emil Riis og uddyber.

- Jeg kan godt lide at være med i spillet. Det kan godt blive lidt kedeligt deroppe, hvis jeg er alene. Man står bare og venter på bolden. Når vi er to, kan jeg gå ned og få bolden eller lave dybe løb og arbejde hårdt på den måde.

Annonce

Krav til mentaliteten

Cheftræneren håber ligeledes, at Emil Riis er i stand til at kombinere opgaverne fra begge måder at spille på. For han er på ingen måde i tvivl om, at der sidder en veludviklet næse for ægte angribermål på sit offensive es.

Han skal bare fortsætte, som han han hidtil har gjort.

- Det gode for Riis er, at han har måtte kæmpe sig til succesen, så han skal holde sig fysisk fit og mentalt skarp i forhold til ikke at springe over noget som helst, bare fordi han nu er nået så langt. Han skal arbejde lige så hårdt og dedikeret, som han har gjort i kamp og træning det seneste halve år. Så får vi en angriber, som kommer til at score mange mål, understreger Thomas Thomasberg.

Randers FC starter sæsonen på udebane mod AC Horsens søndag klokken 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Danmark

Det skal nok gå gutter

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra ny skuffelse i Herning: Det ekstraordinære udeblev

Annonce