Annonce
Norddjurs

56-årig mand varetægtsfængslet for alvorlige overgreb mod ni-årigt barn

Arkivfoto: Annelene Petersen/Scanpix
En 56-årig mand fra Grenaa blev anholdt torsdag eftermiddag og sigtet for adskillige overgreb mod et barn på ni år. Han blev fredag fremstillet i grundlovsforhør.

Grenaa: Klokken 16.29 torsdag eftermiddag anholdt Østjyllands Politi en 56-årig mand fra Grenaa. Han blev sigtet for at have udført alvorlige seksuelle overgreb i 2016 og 2017 mod en pige, som på daværende tidspunkt var ni år, og som han var relateret til.

Fredag middag blev han fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Randers, som skulle vurdere, om der var belæg for varetægtsfængsling i sagen.

Den 56-årige mand var ikke så høj, med kort brunt hår og sort tøj. Efter han satte sig i vidneskranken, informerede dommer Marianne Hornbjerg ham om hans rettigheder.

- Du behøver ikke udtale dig og svare på spørgsmål i dag, forklarede hun.

- Det vil jeg gerne, slog han fast.

Annonce

Samleje og masturbering

Anklager Steffen Andersen fra Politimyndigheden læste sigtelsen op.

Den 56-årige blev sigtet for at have haft både vaginalt og analt samleje med den dengang ni-årige pige, samt for at have masturberet foran hende. Desuden blev han sigtet for anden seksuel omgang end samleje.

Ifølge sigtelsen foregik overgrebene fra omkring oktober 2016 til omkring oktober 2017 i en mindre landsby ved Grenaa.

Den sigtede mand erklærede sig ikke skyldig i anklagen.

Derefter bad anklageren om at få lukket dørene under resten af grundlovsforhør af hensyn til sagen karakter samt det tidlige stadie i efterforskningen.

Forsvarer Ole Steen Christensen tilsluttede sig anmodningen og dommerne lukkede derefter dørene.

Den 56-årige mand blev varetægtsfængslet i en periode på fire uger. Han kærede ikke kendelsen, oplyser Østjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Annonce