Annonce
Randers

Mand og kvinde varetægtsfængslet for vold: Étårig dreng havde brækkede lemmer, kraniebrud og brændemærker

Tinghuset i Møllestræde dannede onsdag formiddag rammen om et grundlovsforhør i en sag om mishandling af et lille barn. Arkivfoto: Emil Häggqvist
En 40-årig kvinde og en 41-årig mand fra Randers er onsdag blevet varetægtsfængslet i 14 dage i en sag om vold og mishandling af en étårig dreng.

Randers: To ugers varetægtsfængsling. Det er, hvad en 40-årig kvinde og en 41-årig mand fra Randers kan se frem til, efter at de onsdag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør i en sag om mishandling og vold begået mod en lille dreng på bare ét år.

Ved ankomsten til retslokalet i Tinghuset ved retten i Randers nåede de to sigtede lige at give hinandens hånd et inderligt klem, inden selve grundlovsforhøret begyndte.

Her kom det frem, at de to sigtede var blevet anholdt hver for sig i løbet af tirsdag formiddag. Først den 40-årige kvinde klokken 10.17 og siden den 41-årige mand klokken 11.45. De sad desuden begge med tårer i øjnene, da anklager Steffen Andersen fra Østjyllands Politi læste anklageskriftets sigtelse op.

Annonce

Grove anklager

Af anklageskriftet fremgik det, at de to personer er sigtede for på et tidspunkt forud for 17. september 2019 på et ukendt sted at have udøvet kvalificeret vold og mishandling af en étårig dreng.

Sigtelsen bygger på, at det er blevet konstateret, at den lille dreng har fået adskillige blå mærker på kroppen, et brud på venstre baglår, et brud på venstre skinneben, blødninger i øjenbaggrunden på begge øjne, et kraniebrud i baghovedet samt brændemærker på venstre side af kroppen.

Da sigtelsen var blevet læst op, blev der kaldt til en kort pause, hvor manden og kvinden kunne få mulighed for at vende sagen med deres respektive advokater. Pausen gav de to mulighed for at hilse på hinanden og give hinanden et kram, inden betjente igen skilte dem ad og førte dem til hvert sit mødelokale.

Dørene blev lukket

Godt et kvarter senere vendte de to sigtede tilbage og meddelte retten, at de nægtede sig skyldige i anklagerne. Herefter anmodede anklager Steffen Andersen om dørlukning af hensyn til sagens videre efterforskning.

- Vi ved endnu ikke, hvilken forklaring de to sigtede måtte have. Derudover ved vi ikke, hvilke alibier de eventuelt måtte kunne få hjælp til at få, og så har vi et offer i sagen, som vi ikke har mulighed for at afhøre, argumenterede han.

De argumenter accepterede dommeren, hvorfor resten af retsmødet foregik bag lukkede døre.

Efter næsten fire timers grundlovsforhør besluttede retten at varetægtsfængsle både manden og kvinden i 14 dage.

Begge tiltalte kærede omgående kendelsen til Vestre Landsret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Afsløring: Prestigeprojekt på Kongens Ege sendt til tælling - Benhårdt slagsmål om millioner

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Randers For abonnenter

Hovedentreprenør om Kongens Ege: - Jeg kan ikke mindes et lignende forløb

Annonce