Annonce
Randers FC

Marxen glad for at undgå FCM: - Men Sønderjyske ved, hvordan en finale skal skæres

Randers FC var ramt af nerver, da holdet kom bagud, men Marvin Egho skabte ro på igen med sin udligning.  Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Efter 1-1 i den anden pokalsemifinale er Randers FC klar til en pokalfinale, hvor Sønderjyske overraskende bliver modstanderen. Det er en kamp, som anfører Erik Marxen har store forventninger til.

Fodbold: Pokalfinalen venter på Randers FC. For tredje gang i klubbens 18-årige historie!

Det blev en realitet, efter at holdet torsdag aften spillede 1-1 på hjemmebane i den anden pokalsemifinale mod AGF og dermed går videre med samlet 3-1

Det blev dog langt fra så smertefrit for Randers FC som i sejren på 2-0 for en uge siden i Aarhus. Randers FC var i problemer i en dårlig og nervøs første halvleg, hvor de kom bagud midtvejs på et hovedstødsmål fra Patrick Mortensen efter hjørnespark.

Annonce

Det var udtryk for et kampbillede, hvor AGF havde succes med et højt pres, som Randers FC havde store problemer med at spille sig ud af. Det så ganske godt ud i de første ti minutter med en stor chance til Tosin Kehinde, som dog afsluttede for dårligt tæt under mål, og en scoring på hovedstød fra Simon Piesinger efter hjørnespark, hvor der dog efterfølgende blev dømt frispark til AGF.

Men herefter overtog AGF spillet, og det var kun et par heroiske forsvarsaktioner fra Erik Marxen, som forhindrede aarhusianerne i at komme foran allerede inden Patrick Mortensen slog til, da han steg op over alt og alle og stangede bolden i mål til 0-1.

- Det blev en meget nervøs første halvleg, hvor vi virkede direkte bange for, at de skulle komme foran, og man kunne da også godt mærke, at båden gyngede lidt efter deres scoring, lød det efter kampen fra Erik Marxen.

Fanget i blindgyder

Alt for ofte blev Randers FC-spillerne fanget i blindgyder, når de forsøgte at skubbe spillet længere frem på banen.

De offensive folk var overladt til sig selv, og det duftede mere og mere af endnu en AGF-scoring, som første halvleg skred frem.

Men pludselig, kort før pausen, fandt Randers FC lidt plads, som blev skabt af en genial aktion af Tosin Kehinde, der spillede Mathias Greve fri igennem. Hans afslutning sad dog lige på Kamil Grabara, men polakken gav med dårligt målmandsarbejde en returbold, som mål-Marvin Egho var over som en ulv. 1-1, og endelig lidt ro på nerverne hos hjemmeholdet.

- Det var et mål, der gjorde underværker. Vi kommer tilbage på status quo, får ro på og i anden halvleg har vi langt bedre styr på spillet. Det var cruise control efter pausen, hvor det mest handlede om, hvorvidt det ville ende 2-1 eller 3-1, sagde Erik Marxen.

Både Vito Hammershøy-Mistrati og Marvin Egho havde gode chancer for at sikre Randers FC sejren i anden halvleg, men det var mest af alt kosmetik. Randers FC er videre til en pokalfinale, som ikke er blevet mindre perspektivrig, efter at Sønderjyske overraskende sendte FC Midtjylland ud i den anden semfinale.

Annonce

Sønderjyske venter

Det betyder, at Sønderjyske er i pokalfinalen for andet år i træk, men det er klart at foretrække frem for FC Midtjylland, som er en skrækmodstander for Randers FC.

- Vores chancer er større mod Sønderjyske end mod FC Midtjylland. Det ville være åndssvagt at sige andet. Men når det er sagt, så forventer jeg stadig, at det bliver en lige kamp. Det er en finale, og Sønderjyske har vist, at de ved, hvordan en finale skal skæres, siger Erik Marxen.

- Men i første omgang er jeg bare vildt glad for, at vi formår at slå kapital af, at vi har været så godt spillende, som vi har i denne sæson. Nu får vi i hvert fald oplevelsen, og så  skal vi selvfølgelig sætte alle sejl ind på at hæve pokalen. Det er ikke alle fodboldspillere forundt at vinde en titel og deltage i et europæisk gruppespil, som vi står med muligheden for.

Finalen spilles 13. maj. I Aarhus...

Kampen i tal

Pokalsemifinale, 2. kamp

Randers FC - AGF 1-1 (1-1)

0-1 Patrick Mortensen (24.)

1-1 Marvin Egho (41.)

Randers FC (4-4-1-1): Patrik Carlgren – Simon Graves, Simon Piesinger, Erik Marxen, Oliver Bundgaard – Tosin Kehinde (77. Mikkel Kallesøe), Lasse Berg Johnsen, Frederik Lauenborg, Mathias Greve (88. Tobias Klysner) – Vito Hammershøy-Mistrati (88. Mathias Nielsen) - Marvin Egho (93. Bassala Sambou)

Ikke benyttet: Jonas Dakir, Mads Enggaard, Nikola Mileusnic.

AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara - Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Casper Højer (83. Alex Gersbach) - Kevin Diks (64. Bror Blume) - Gift Links (77. Bubacarr Sanneh), Benjamin Hvidt, Patrick Olsen, Jon Thorsteinsson (64. Albert Grønbæk) - Patrick Mortensen.

Advarsler: Gift Links, AGF. Erik Marxen, Randers FC. 

Dommer: Mads Kristoffer-Kristoffersen.  -

Spillested: Cepheus Park Randers.

Randers FC videre med samlet 3-1. 

Annonce
Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Se de flotte dronebilleder af vores by: Jul over Randers

Randers For abonnenter

10 Randers-virksomheder har fået mange millioner kroner i lønkompensation: - Det har betydet alt for vores forretning

Randers FC

Karakterer fra pokalskuffelse: Bedste mand blev skiftet ud i pausen

Randers FC For abonnenter

Enorm skuffelse efter elendigt udgangspunkt: - Vi kaster det ud af vinduet de første 25 minutter

Flertal vil afsætte én milliard til trængte sygehuse

Leder For abonnenter

Det nytter ikke bare at skære - Randers HK skal ud at have fat i de store kanoner

Randers

Snart er der igen gang i de spektakulære auktioner: Campen Auktioner er blevet moderniseret og står rustet til en lysere fremtid

Randers FC

Liveblog og videoanalyse: Randers FC's pokalforsvar hænger i en tynd tråd efter uskarp omgang

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Annonce