Annonce
Navne

Michael Skovsen fra Randers er nomineret til prestigefuld talentpris

Michael Skovsen fra Randers er nomineret til prestigefuld talentpris. Pressefoto
Michael Skovsen, der er nyuddannet kok, var glad og stolt, da han fik beskeden om, at han er nomineret til Oluf Brønnums Fonds Talentpris – en pris, der uddeles til en nyudlært kok med et håndværksmæssigt talent ud over det sædvanlige – hvor vinderen ud over æren modtager et rejsegavekort på 50.000 kroner
Annonce

Michael Skovsen har altid fulgt i hælene på sine bedsteforældre, der havde et husmandssted på Djursland. Han var med til at grave porrer op og mindes de mange sylteglas, der blev fyldt med både sødt og surt fra haven, som sæsonen skred frem.

- Jeg har altid været fascineret af mad men var ikke god til at lave det selv. Det endte altid med de nemme løsninger, fortæller Michael Skovsen, der var kørt sur i sit kontorjob, da han besluttede at kombinere sin interesse for mad med lysten til selv at lære at lave mad og begyndte at se sig om efter en læreplads som kok.

Og den beslutning har han ikke fortrudt.

- Jeg er vild med hele pakken, både det pres, der er under service, men også at bestille varer, udtænke menuer og få økonomien til at balancere.

Han har været rigtig glad for elevtiden hos Jan Friis-Mikkelsen på Tinggården, og glæden er gensidig.

- Michael er særdeles arbejdsom og har rigtig god forståelse for, at det at have en restaurant i høj grad også er en forretning, der skal drives bedst muligt. Han er god til smage og god til at få retterne til at se pæne ud. Og så er han fantastisk til kundekontakt, og man kan godt mærke, at han er vant til at tale med mange forskellige mennesker, lyder det fra Jan Friis-Mikkelsen.

Det er således ikke uden grund at Michael Skovsen er ét af de i alt seks talenter fra erhvervsskolerne i Slagelse, København og Hillerød, der er nominerede til Oluf Brønnums Fonds Talentpris Øst.


Jeg er vild med hele pakken, både det pres, der er under service, men også at bestille varer, udtænke menuer og få økonomien til at balancere.

Michael Skovsen, nomineret kok


Oluf Brønnums Fond ønsker ifølge Anders Brønnum-Schou, der er bestyrelsesmedlem i Oluf Brønnums Fond og administrerende direktør/CEO hos Oluf Brønnum & Co. A/S, med denne talentpris at sætte fokus på de håndværksmæssige uddannelser - og i særdeleshed kokkefaget.

- Fonden håber på at øge opmærksomheden omkring kokkefaget og få flere til at søge denne vej i forhold til uddannelse. Der er stor mangel på dygtige kokke, hvilket giver store udfordringer for vores kunder i forhold til at udvikle madoplevelsen, og i sidste ende kan det have betydning for oplevelsen for os som private personer, som besøger en restaurant, et hotel, en kantine og så videre, siger Anders Brønnum-Schou og fortsætter:

- Vi er i Danmark et gastronomisk magtcenter men for at fastholde dette, kræver det, vi bliver ved med at udvikle dygtige fagfolk, hvilket vi gerne vil give vores beskedne bidrag til. Talentprisen er i år særlig, da den gives i en tid, hvor branchen er under et historisk pres grundet corona-situationen. Mange har allerede mistet deres jobs, og den nærmeste fremtid er fortsat usikker. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at vi står sammen som branche, hvilket Oluf Brønnums Fonds Talentpris forhåbentlig også kan give sit beskedne bidrag til.

Anders Brønnum-Schou håber desuden, at talentprisen kan bidrage til et lille konkurrenceelement mellem de mest flittige og ambitiøse elever, som kan øge niveauet yderligere. Samt medvirke til at skabe et netværk på tværs af skoler blandt de nominerede elever, som de vil kunne bruge gennem hele deres karriere, som forhåbentlig bliver inden for branchen.

Fonden og talentprisen

Oluf Brønnums Fond er stiftet af Kai Brønnum og Oluf Brønnum Schou i 1978. Fonden er ligeledes ejer af Oluf Brønnum & Co A/S, der har været toneangivende leverandør af køkkenudstyr og storkøkkener siden 1874.

Talentprisen udgør et rejselegat til en værdi af 50.000 kroner, der uddeles skattefrit til modtageren. De nominerede talenter, der ikke modtager årets talentpris, vil i stedet modtage et gavekort udstedt af Oluf Brønnum A/S.

Prisen overrækkes på Scandic Falkoner 24. november

- Og sidst men ikke mindst så er det også dejligt at kunne give et ikke ubetydeligt beløb på 50.000 til en knalddygtig ung engageret nyuddannet kok, som kan bruge pengene til at udvikle sig yderligere inden for faget, lyder det fra Anders Brønnum-Schou, der forud for den endelige udvælgelse taler med de seks kandidater for at høre om deres ambitioner, drømme og vej ind i kokkefaget - og han ser igen i år frem til de samtaler.

- Det er altid en stor fornøjelse at møde personer, som inden for deres fag er dybt passioneret, hvilket i den grad har været tilfældet med alle de nominerede, jeg har mødt. Og så samtidig inden for et fag, som selvfølgelig betyder meget for mig samt fondens og virksomhedens historie, siger Anders Brønnum-Schou.

Han er hver gang blevet beriget med en spændende historie og har mærket en kærlighed og passion for faget, som har imponeret.

- Der har indtil videre ikke været nogen tvivl om, hvorfor de pågældende kandidater har været nomineret. Deres engagement og drive brænder tydeligt igennem. Og derfor har det også været meget svært at finde vinderen, siger Anders Brønnum-Schou.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Derfor gik bestyrelsen på dramatisk møde: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende - folk råbte og skreg

Randers FC For abonnenter

Den endelige dom falder torsdag: - Nervøsiteten er væsentlig mindre end i tirsdags

Annonce