Når elefanter skal spises, så gør man det ikke på én gang, så bliver man kvalt. Den lærdom har Randers Regnskov taget til sig, når det gælder de vilde planer om Bioplanet Randers, der af rådgivningsfirmaer er anslået til at koste i omegnen a
Idémændene bag Randers Regnskov, Henrik Herold og Ole Sommer Bach, har i ti år arbejdet på at få mega-projektet Planet Randers/Bioplanet Randers til at blive til virkelighed. Den idé er næste del af avisens sommerserie om de vilde visioner, der endnu ikke er blevet til noget.
Og verdens største "World Dome" bliver ikke realiseret på én dag, eller i ét hug. Og regnskovs-makkerparret taler heller ikke om, hvornår det står klart, eller om hvad det koster. For det er spørgsmål, der er feststoppere, når man taler videreudvikling.
I stedet arbejder de to hen ad vejen stille og roligt på det, og det er en evig proces, for spørgsmålet er, om videreudviklingen nogensinde bliver hel færdig.
Nogle af Randers Regnskovs vilde planer er faktisk allerede blevet til noget. For eksempel Danmarks Parken med danske dyr, rewildingprojektet i Vorup Enge med bisoner og gamle danske og næsten uddøde kvægracer og forskningsdelen med genbanken, hvor væv fra dyr og planter er frosset ned til fremtidig bevarelse.
Så elefanten er ved at blive spist, i små bidder.
Her kan vores abonnenter læse mere om, hvordan det skrider frem med projektet.