Annonce
Randers

Minifest: Masser af musik, foredrag og kunst i den aflyste Randers Festuge

Randers må undvære mange af de traditionelle indslag i uge 33, fordi Randers Festuge er blevet aflyst. Men der sker alligevel en hel del i ugen og dagene op til. Foto: Anne Myrup Frost

Randers: Selv om Randers Festuge 2020 er coronaaflyst, sker der en hel del i uge 33, hvor Randers normalt plejer at feste. Man kan kalde det en minifestival, hvor der er arrangementer  for både store og små.

For eksempel stiller Tante Olga telt op, som sædvanligt foran etablissementet, og her sker der noget flere gange i løbet af den sidste weekend i ugen. Blandt andet er der åben scene, hvor bands, entertainere og andre med noget på det musikalske hjerte opfordres til at melde sig.

Men mange andre steder, spillesteder, hotel, café, bibliotek, helligåndshuset med mange flere, er der programsat underholdning.

Annonce

Avisen har samlet aktiviteterne her. Har vi glemt nogle, er du velkommen til at give lyd, så de kan blive føjet til listen.

1 Sommersjov ved Randers Teater

Fire timer med sjov for de mindste byder Randers Teater på lørdag 8. august på amfiscenen ved teatret. Blandt andre Sigurd Barret kommer og underholder. Foto: Annelene Petersen

Under titlen "Sommersjov ved Randers Teater" sker der noget på amfiscenen ved teatret lørdag 8. august i hele fire timer med teater, musik og sjov for børnene. Sigurd Barrett kommer og spiller nogle af sine største hits. Der kommer gadeteater og sjove aktiviteter for børnene.

Og de voksne kan købe sig en kop kaffe, og medbragte madpakker kan nydes i picnicområdet.

 Sommersjov ved Randers Teater er gratis for alle og varer fra klokken 10 til klokken 14.

2 Øl, koncert og brunch

Er du til ølsmagning, så er det muligt i den uge, hvor Randers Festuge er aflyst. Her byder Tante Olga, MacAle og det telt, der er stillet op, nemlig på ølsmagning og efterfølgende koncert med Almost AC/DC. Foto: Tante Olga

Tante Olga står for en række events herunder fredag 14. august, hvor der bydes på ølsmagning med Craft Beer fra Anarkist, Kissmeyer og Schiøtz tappet direkte fra fad i teltet, samt hos MacAle og Tante Olga. Ølsommerlier Per Boye Jørgensen sørger for beskrivelser og gode indspark om de seks Craft Beers, der skal smages på.

Efter ølsmagningen er gæsterne nok kommet i humør til koncert med Almost AC/DC, der rocker teltet og Randers indtil midnat.

Tante Olga nyder også på en koncert med Kim Larsen og Gasolin-tribute-bandet "Peter og de andre kopier". Det sker lørdag 15. august klokken 21.

Søndag 16. august er der søndagshygge, hvor man kan nyde en brunch/lunch-buffet fra MacAle og Tante Olga suppleret med kaffe, the, juice og isvand ad libitum fra klokken 11 til klokken 15 i teltet på pladsen ved Tante Olga eller indendørs hos MacAle og Tante Olga. 

Scenen er åben, så alt kan ske, og mon ikke der kommer en eller flere former for underholdning på scenen denne søndag, lyder det fra Tante Olga.

3 Hotel Randers byder på musik

Esben Just kommer på Hotel Randers fredag 17. august. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Hotel Randers byder på forskellige mindre koncerter i cafe Hotel Randers by Hornsleth og hotellets baggård.

Fredag 7. august til lørdag den 29. august, klokken 21, byder Hotel Randers by Hornsleth velkommen indenfor til musikalske arrangementer med Michael Trier, der spiller live hver weekend i august. Der er gratis adgang.

Og der er viseaften med Henne med Venner, som optræder tirsdag 11. august klokken 19 til klokken 21.

Late St. Patrick's day, irsk folkemusik og irsk mad bydes der på torsdag 13. august klokken 18 til klokken 22. Her fejrer Folkemusik i Randers den irske nationaldag i samarbejde med Hotel Randers.

Og Esben Just underholder fredag 14. august klokken 20. Han fortæller løgnehistorier og spiller New Orleans-musik, forlyder det.

4 Udstilling om at være ung i coronakrisen

Livet under coronanedlukningen har unge lavet en udstilling om. Den kan ses fra onsdag 12. august til søndag 6. september. Foto: Annelene Petersen

Randers Bibliotek, Museum Østjylland og Randers Kunstmuseum præsenterer sammen en udendørs udstilling med titlen "Barn og ung i coronanes tid". Det sker i Stemannsgade onsdag 12. august og løber frem til søndag 6. september.

Udstillingen består af tekster, film, fotos og podcasts, som randrusianske elever fra grundskolen og ungdomsuddannelser har lavet om livet i lukkeperioden under coronakrisen. Hvordan er det at være barn og ung i denne underlige tid, der har været præget af håndvask, afstand, nødundervisning og en masse skærmtid?

Med konkurrencerne ”Tanker i coronaens tid” og ”Ung i coronaens tid” har Randers Kunstmuseum, Randers Stadsarkiv, Museum Østjylland og Randers Bibliotek i samarbejde med lokale lærere inviteret byens børn og unge til at besvare ovenstående spørgsmål.

I Stemannsgade kan man ganske gratis se et udvalg af de essays, podcasts, pressefotos, tegninger, historier og film, som er blevet indsendt.

Alle de indsendte bidrag kan opleves i børnebiblioteket på Randers Bibliotek, og de gemmes til eftertiden i Randers Stadsarkiv.

5 Pop-up koncerter

Karoline Budtz, den ene af duoen "Amarcord duo", laver sammen med Louise Negro pop-up koncerter i Randers i august måned, blandt andet i uge 33. Arkivfoto: Annelene Petersen

Og den rytmiske sangerinde Karoline Budtz vil sammen med den klassiske guitarist Louise Negro i løbet af måneden arrangere en række pop-up events under navnet "Amarcord Duo".

Op til uge 33 sker det lørdag 8. august klokken 11-12.30 som en galleri-koncert hos PM Kunst i  Vester Kirkestræde 12 i Randers.

Og søndag 16. august klokken 16 til klokken 17.30 som en stue-koncert i Kultur Klinikken, Holmsgårdsvej 14, 8960 Randers SØ.

6 Danish Music Awards Blues

Der bydes på Danish Music Award Blues på Turbinen i uge 33. Billedet her stammer fra begivenheden sidste år. Foto: Annelene Petersen

Det kommer endnu en gang til at foregå i Randers, når den danske blues skal hyldes ved Danish Music Awards Blues onsdag 12. august. Spillestedet Turbinen, Randers Eventsekretariat, Dansk Rock Samråd (ROSA) og Jazz Danmark er igen gået sammen om at stable en blues-aften på benene i det kronjyske.

Vinderne i kategorierne Årets Bluesudgivelse og Blues Live Prisen får overrakt DMA-statuetter, mens der også uddeles hædersprisen Årets Hoochie Coochie Man/Woman til en af blues-verdens helt store ildsjæle, der har ydet en ekstra indsats for musikkens udbredelse i løbet af året.

Alt sammen på en aften, der også byder på et levende musikprogram fra landets største blues-artister og en ganske særlig musikalsk overraskelse.

Endnu en gang er det den svenske multiinstrumentalist Gustaf Ljunggren og trommeslager Casper Simonsen, der agerer husorkester og musikalske styrmænd for musikprogrammet, mens den danske singer-songwriter og historiefortæller MC Hansen indtager rollen som vært og konferencier.

Fire bands/artister dyster i 2020 om prisen for Årets Bluesudgivelse.

7 Brasiliansk glas i Helligåndshuset

Elektronikingeniør Lars Brædstrup er under forretningsrejse i Brasilien stødt på krystalglas kaldet Murano, som nu udstilles i Helligåndshuset. Foto: Annelene Petersen

Der er udstilling med krystal fra Cristais Sao Marcos glaspusteri Poços de Caldas i Brasilien.

Den store samling af brasiliansk Murano krystal er hjemtaget af Lars Brædstrup fra Saxo Gallery.

Et udvalg på mere end 100 stykker krystal genstande, mange er signeret og med indlagt 24 karat guld, vil kunne ses på udstilling i Helligåndshuset i Randers med fernisering fredag 7. august klokken 16-20 samt åbent lørdag 8. august til fredag 14. august klokken 12 til klokken 20 og lørdag 15. august, klokken 12 til klokken 20.

Desuden udstilles malerier fra Galleri Randers, som er specielt udført til denne udstilling, ligesom Antonio Augusto de Toledo Piza udstiller en serie fotografier fra Brasilien.

Det hele krydres med optræden af herboende sangerinde og danser Cris Tolentino samt originale brasilianske snacks.

8 Foto- og lydudstilling på Østervold

Daniel Rye (gidslet i Syrien) kommer til byen med sin fortælling "Mens vi venter", fotojournalistik om klimaforandringer, personificeret i en familie fra Malawi. Arkivfoto: Martin Ravn

På Østervold kan ses en foto- og lydudstilling “Mens vi venter”, som er baseret på fotograf Daniel Ryes 120 dage hos familien Mkundiza i det sydlige Malawi. Den giver et nuanceret blik på livet i en del af Afrika, der ofte portrætteres i sort/hvid, både fotografisk og fortællemæssigt.

Udstillingen skildrer familiens glæder og drømme samt nutidens udfordringer om ustabilt vejr og morgendagens frygt for at skulle forlade deres hjem.

“Mens vi venter” er et udtryk for den ventetid før regnsæsonen, hvor jorden er så tør, at sandet fyger med vinden, og afgrøderne tørster efter vand. Mere og mere ustabilt vejr gør, at tørkeperioderne bliver længere og regntiden kort og voldsom. Landmændene i Malawi og Afrika syd for Sahara har derfor svært ved at dyrke deres marker optimalt og bliver afhængige af nødhjælp for at overleve.

Ifølge den internationale nødhjælpsorganisation CARE vil der i 2050 være omkring 250 millioner klimaflygtninge i verden.

Udstillingen på Østervold er der fra lørdag 8. august til fredag 21. august.

9 Harmonikamusik på havnen

Gårdmusikanterne spiller op på Randers Havn ved Randers Street Food og Tellings fiskebutik lørdag 8. august. Foto: Annelene Petersen

Der kommer harmonikamusik på havnen lørdag 8. august. Gadekoncerten er med Gårdmusikanterne fra Randers, og der er fri entre, når de ved Randers Street Food og Tellings fiskebutik vil spille harmonikamusik fra dengang, nogle af os var børn, og frem til nutiden.

Foreningen består af 20 muntre musikanter, der leverer god underholdningsmusik.

10 Foto i Underværket

Annemarie Winther overtager pr. 1. august ledelsen af Underværket, og lørdag 8. august åbner hun en fotoudstilling. Foto: Anne Myrup Frost

"Så'n set - billeder fra en anden verden" hedder udstillingen fra Fotogruppen Objektiv. Der er  fernisering lørdag 8. august klokken 12 i Underværket, Randers.

Udstillingen byder ikke på et specifikt tema, medlemmerne har selv valgt hvilke billeder, de ønsker at udstille, og måden det sker på. Format og præsentation er derfor op til den enkelte.

Der er gratis entre, og udstillingen åbnes officielt af Annemarie Winther, som er daglig leder af Underværket, og Fotogruppen Objektiv er vært ved et glas vin eller vand.

11 Tre dage med brætspil

Tre dage med brætspil byder Randers Bibliotekt på. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Randers Bibliotek inviterer på brætspil, som kommer til at forløbe over tre dage, nemlig onsdag 12., torsdag 13. og fredag 14. august. De to første dage er det fra klokken 13 til klokken 19, og fredag er det fra klokken 10 til klokken 18.

Tre dage med masser af brætspil, hvor du kan lære nye spil eller spille dine favoritspil. Du kan skabe nye bekendtskaber eller spille med vennerne. Brætspilsdesignere vil præsentere deres helt nye idéer, lyder det fra biblioteket.

Der er spil-ledere, der fortæller om regler, vejleder, hjælper folk igang og sætter folk sammen i hold.

Målgruppen er stort set alle. Det er gratis. Brætspil er en fantastisk mulighed for at være sammen med andre på en sjov og hyggelig måde. Der vil være spil for børn og familier. Tunge strategiske spil, partygames og helt traditionelle spil som alle kender.

Der kan spilles: Escape Room, Locked, Exit, 50 Clues, Enigma, Skak, Terraforming Mars, Azul, Last Will, Everdell, Wingspan, Reavers of Midgaard, Obscurio, 7 Wonders, Underwater Cities, Codenames, Cluedo, Trivial Pursuit og mange andre spil.

12 Undervisning i seniordans

Der bydes på undervisning i seniordans i uge 33 i Fritidscentret. Arkivfoto: Johan Gadegaard/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Ved et åbent hus-arrangement i Fritidscentret bydes der på danseundervisning. Det er Seniordans Randers, der står for begivenheden, som finder sted onsdag 12. august klokken 14 til klokken 17.

Seniordans Randers inviterer borgerne i Randers Kommune op til dans - seniordans. Seniordans er en særlig danseform - for unge, der er blevet ældre. Deltagerne kommer ofte alene, det er ikke nødvendigt med en partner.

Der danses til gamle evergreens, og der vil være kaffe, te, vand og kage og en god snak om, hvad seniordansen kan bidrage med for den enkelte.

13 Forfattervandring

Forfatter Iben Mondrup er den ene af de tre forfattere, der er med på forfattervandring i Randers. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Mød Stine Pilgaard, Iben Mondrup og Kristian Bang Foss på en litterær sensommergåtur i Randers, når der torsdag 13. august klokken 19 er forfattervandring på programmet.

Det er Randers Biblioteks litterære byvandring, hvor deltagerne under coronavenlige forhold kan møde tre meget aktuelle og populære forfattere.

Hver forfatter fortæller cirka 25 minutter udendørs et stemingsfuldt sted i Randers. Når man har hørt en forfatter, går man gruppevis videre til den næste. På den måde kommer alle til at høre Stine Pilgaard fortælle om "Meter i sekundet", Iben Mondrup om "Tabita" og Kristian Bang Foss om "Frank vender hjem".

Det er gratis at deltage.

14 Musikdirektøren og violinbyggeren

Musikdirektøren og violinbyggeren. Foredrag og musik på det gamle rådhus i Randers. Arkivfoto: Yves Herman, Reuters

Musikdirektøren og Violinbyggeren hedder den komsammen, der sker torsdag 13. august klokken 19 på det gamle rådhus i Randers.

Musikdirektøren Søren Telling og violinbyggeren F. W. Hansen var to store personligheder i Randers fra 1859 til 1924, der hver på sin måde satte sit præg på musiklivet i Randers.

Violinbygger Jens Stenz fortæller og viser eksempler fra sin instrumentsamling, mens fire strygere fra Randers Kammerorkester spiller musikken.

Der er gratis adgang.

15 Veteranknallerter i byen

Veteranknallerter holder træf i Randers. Arkivfoto: Timo Battefeld

Der er veteranknallert træf på Håndværksmuseet lørdag 15. august klokken 12 til klokken 14.

 De gamle knallerter og deres ejere lægger turen forbi Håndværksmuseet. Kom og mød dem og se de gamle maskiner og få en snak om de nostalgiske køretøjer.

Der er gratis adgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: Marvin Egho står til karantæne i næste kamp efter gult kort

Annonce