x
Annonce
Randers

Morgentrafikanter har et særsyn i vente: 20 meter høj ildsøjle vil rejse sig ved Randers

Det er i dette område syd for Randers, at motorvejstrafikanter tidligt mandag morgen kan opleve synet af en 20 meter høj ildsøjle, som rejser sig fra en 12 meter høj mast. Foto: Pia Pagaard M. Madsen/Google Maps
Tidligt mandag morgen i den kommende uge vil en 20 meter høj ildsøjle rejse sig med et drøn fra en mast ved Munkdrup. Ildsøjlen vil kunne ses af bilister på blandt andet motorvej E45. Men der er ingen grund til panik – det hele er planlagt.

Randers: Hvis du er en af de bilister, der sædvanligvis er tidligt på færde og derfor befinder dig enten på motorvej E45 eller landevejene ved det sydlige Randers tidligt mandag morgen, så vil du formentlig blive vidne til et syn, som for de uindviede kan virke foruroligende.

På et tidspunkt mellem klokken 06.00 og 07.00 vil der nemlig rejse sig en stor søjle af ild på op til 20 meter fra en 12 meter høj skorsten på Munkdrupvej syd for Randers.

Men der er altså ingen grund til at tro, at der er fare på færde.

Tværtimod er der tale om en planlagt afbrænding af gas, som gasselskabet Evida (det tidligere HMN GasNet) gennemfører. Afbrændingen forventes at vare i cirka 30 minutter, og ildsøjlen vil i den periode være synlig for bilister på blandt andet motorvejen.

Annonce

- Ring ikke til politiet

Evida oplyser, at afbrændingen af gas fra den 12 meter høje mast udover den høje ildsøjle vil medføre en øredøvende larm på op til ca. 110 dB. Det svarer til lyden af en koncert på Roskilde Festivalen eller en F-16 jager under start. Samtidig vil der opstå en kraftig varme, som vil kunne mærkes på mere end 100 meters afstand.

Både politi og brandvæsen har allerede godkendt gasafbrændingen, som er nødvendig, idet Evida skal reparere nogle svejsninger på en stålledning.

- Stålledningen skal tømmes – og dette gøres netop ved at afbrænde gassen. Afbrænding er den mest hensigtsmæssige måde at tømme rørene på, både med hensyn til klima og økonomi, forklarer driftsansvarlig Jakob Koldborg Møller fra Evida.

Selskabet har på forhånd informeret beboere og virksomheder i området om afbrændingen. Men eftersom bilister også vil kunne se ilden fra motorvej E45, vil Evida også gerne undgå risikoen for, at myndighedernes telefonlinjer bliver lagt ned af bekymrede morgentrafikanter.

- Der er tale om en kontrolleret afbrænding, hvor alt er planlagt ned til sidste detalje. Man skal ikke begynde at ringe til politi og brandvæsen. Vi har tidligere foretaget en række tilsvarende afbrændinger, og i alle tilfælde er det hele gået som forventet og uden uheld, siger Jakob Koldborg Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Populært issted i Kristrup stoppet i udeservering: Politiet tog medansvar for misforståelsen

Østjylland

Corona-krisen presser dyreparker i knæ: - Jeg føler mig magtesløs og frustreret

Randers

Bilkas særåbning skærtorsdag virkede: Flere end hundrede mennesker klar fra morgenen af

Annonce