Annonce
Randers

Natteravnene vil ikke sammenlignes med borgerværn: - Her er alle velkomne

Natteravnene er kendt for deres gule jakker med bolcher og kondomer i lommerne. Ifølge chefen for landsforeningen, Claus Staunstrup Nielsen, har foreningen intet tilfælles med Randers' nye borgerværnsgruppe. Foto: Morten Pedersen
Natteravnene er helt anderledes end Randers' nye borgerværn, Guardians of Denmark. Det understreger chef for Natteravnene, Claus Staunstrup Nielsen, efter borgerværnet selv sammenlignede sig med netop Natteravnene.
Annonce

Randers: En inkluderende forening, der er åben for alle, og som ikke blander sig i problemerne i nattelivet. Men som med sit kendte brand skaber tryghed bare ved at være til stede.

Sådan beskriver chefen for Landsforeningen Natteravnene, Claus Staunstrup Nielsen, organisationen, som er kendt for sine gule jakker med bolcher og kondomer i lommerne. Når han netop nu føler behov for at definere Natteravnene, skyldes det, at Randers' nye borgerværn, Guardians of Denmark, i weekenden sammenlignede sig selv med den kendte forening. Det er ikke er en sammenligning, som Claus Staunstrup Nielsen ønsker at give luft under vingerne.

- Vi er ikke bekymrede for, at vi bliver sidestillet med Guardians of Denmark. Men vi vil gerne bruge anledningen til at understrege, at vi er et åbent fællesskab med plads til alle, forklarer han.

- Der er ingen fællesnævnere mellem Guardians of Denmark og Natteravnene, siger han.

Annonce

Ikke brug for borgerværn

Han synes ikke, at der er brug for et borgerværn. Men der er brug for frivillige i nattelivet, som skaber tryghed for alle under lige vilkår.

- Den eneste udøvende magt, vi har brug for i Danmark, er politiet, siger han.

Natteravnene blander sig aldrig fysisk i konflikter. Men alene det, at Natteravnene er tilstede har ifølge Claus Staunstrup Nielsen en stor psykologisk effekt.

- Det er i sig selv med til at nedtrappe konflikter eller forhindre, at konflikten opstår, forklarer han.

Han byder alle, som ønsker at styrke trygheden i nattelivet, velkommen i foreningen, som har eksisteret i 21 år. Natteravnene har 3000 medlemmer på landsplan fordelt på 150 lokalforeninger. Blandt andet en meget velfungerende afdeling i Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fem ting vi lærte af sejren i Hobro: Bundgaard-debut, karantænefare og et mirakel fra puljesejr

Annonce