Annonce
Østjylland

Norup-kunstner rykker naturen indenfor

Vægmaleriet er meget bevidst holdt i lyse og afdæmpede farver, og de lette penselstrøg giver et let og skitseagtigt udtryk. Pressebillede

I Kulturhuset Blokhus har Kiss Jönsson fra Norup netop lagt sidste hånd på et stort udsmykningsprojekt, der trækker sommer, strand og skov ind i et nyindrettet festlokale.

I Kulturhuset Blokhus har Kiss Jönsson fra Norup netop lagt sidste hånd på et stort udsmykningsprojekt, der trækker sommer, strand og skov ind i et nyindrettet festlokale.

Kulturhuset Blokhus er indrettet i den tidligere skole i Hune, og i efteråret fik Kiss Jönsson til opgave at udsmykke den gamle gymnastiksal. Pressebillede

»Det er jo som at sidde på stranden ved Blokhus. Det bliver det smukkeste selskabslokale i hele Danmark,« siger forpagter på Kulturcenter Blokhus, Rikke Ejsenhardt Muus om Kiss Jönssons store vægudsmykning, der netop er færdiggjort.

Det omkring 190 kvadratmeter store maleri fylder alle fire vægge fra gulv til loft i lokalet, der tidligere blev brugt som gymnastiksal. Det er ét stor sammenhængende billede: Mod vest ligger Vesterhavet og stranden, mod nord klitterne, mod øst er der kig ind i skoven, og mod syd dukker klitterne op igen. På strandvæggen stikker gavlen af et badehus lidt frem og bryder det todimensionale, og enkelte af træerne på den modsatte væg er faktisk rigtige træer: Afbarkede stammer, der er skruet fast på væggen, giver en illusion af, at man er i en skov.

Kiss Jönsson er uddannet holistisk indretningsdesigner og farvecoach. Hun underviser i maleri, og har de seneste ti år gået på en masse kurser i forskellige teknikker. Hun har været involveret i en række forskellige kunstprojekter, bl.a. kreative skoleprojekter og kunstevents på virksomheder. Derudover arbejder hun med både grafisk design, fotografi og indretning.

»Jeg har aldrig været bange for at sige ja til noget, jeg ikke helt ved, om jeg kan. Så længe der er en vis kunstnerisk frihed i opgaven, er jeg på sikker grund. Det er sådan, jeg gør,« siger Kiss Jönsson, som heller ikke tøvede med at påtage sig den store opgave.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce