Annonce
Østjylland

NRGi i gavehumør: Penge på vej til bæredygtige projekter i Grenaa

Tangproducenten Pure Algae Denmark, der har til huse på Grenaa Havn i Bæredygtighedens Hus, er en af de to Grenna-virksomheder, der har fået penge fra NRGi's Værdipulje. Den anden er Kattegatcentret. Foto: Mette Baunsoe
Hvert år støtter NRGi en række projekter i lokalområderne gennem Værdipuljen. I lyset af coronakrisen går puljemidlerne i år til projekter med fokus på den grønne omstilling, og to projekter i Grenå modtager støtte.
Annonce

Grenaa: Coronakrisen har ramt dansk erhvervsliv hårdt, og epidemien er en trussel mod klimaindsatserne. De samfundsmæssige konsekvenser har fået det østjyske energiselskab NRGi til at støtte bæredygtige projekter gennem selskabets Værdipulje.

I år vil midlerne gå ubeskåret til grønne projekter, iværksat af virksomheder, institutioner eller øvrige andelshavere, som på grund af krisen har fået vanskeligere ved at realisere projekterne. Midlerne fra puljen – knap tre millioner kroner – går samlet set til 25 projekter, hvis primære fokus er grøn omstilling, energibesparelser og bæredygtig udvikling.

To af de projekter, der kan se frem til at modtage støtte, er Pure Algae Denmark, der modtager 50.000 kr. til undersøgelser af tang, og Kattegatcentret, der modtager 300.000 kr. til at etablere en bæredygtig grundvandskøling i forbindelse med et nyt pingvinanlæg.

Annonce

Penge falder på et tørt sted

Hos energiselskabet har man en vision om skabe værdi for for andelshavere og for samfundet ved at fokusere på aktiviteter og løsninger, der bidrager til et velfungerende samfund og en renere planet, og derfor har uddelingen af NRGis Værdipulje, ifølge administrerende direktør i NRGi-koncernen, Jacob Vittrup, aldrig været vigtigere end nu.

- Nedlukningen af samfundet har naturligvis haft indvirkning på erhvervslivet, kulturinstitutioner og andelshaveres mulighed for at bidrage til den grønne omstilling, og derfor går midlerne fra Værdipuljen i år ubeskåret til projekter, hvis gennemførelse har været truet eller ligefrem er stoppet på grund af krisen, siger Jacob Vittrup.


Vi er et start up med unge mennesker, og vi har endnu ikke en kapitalstærk investor i ryggen, så at nogen ser potentiale i vores virksomhed er kæmpe stort.

Esben Rimi Christiansen, stifter af Pure Algae Denmark


Hos Pure Algae Denmark, der er en nystartet virksomhed, som holder til i Bæredygtighedens Hus på Grenaa Havn, falder pengene også på et tørt sted.

- Vi er et start up med unge mennesker, og vi har endnu ikke en kapitalstærk investor i ryggen, så at nogen ser potentiale i vores virksomhed er kæmpe stort, siger Esben Rimi Christaiansen, der civilingeniør i bioteknologi og stifter af Pure Algae Denmark.

Annonce

Automatiseret tangproduktion

Pure Algae Denmark har som den første virksomhed i Danmark udviklet et kontrolleret landbaseret anlæg, hvor den kan dyrke tang af højeste kvalitet året rundt, på klima- og miljøvenlig vis.

Det konkret projekt, som virksomheden har søgt og fået penge til, handler kort fortalt om automatiseret tangproduktion.

- Vi vil effektivisere produktionen af tang, og det unikke ved projektet er, at vi optimerer udnyttelsen af energien i stedet for at lave en løsning, der nedsætter energiforbruget, siger Esben Rimi Christiansen og forklarer, at det bæredygtige element samtidig handler om såkaldt "zero waste" (nul spild, red.)

- Vi forsøger at tilstræbe en nuludledning i produktionen, siger han.

NRGi har fået i alt 59 ansøgninger og udvalgt 25 små og store projekter, og der sendes i alt knap tre millioner kroner afsted til de udvalgte projekter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakterer fra sæsonens første hjemmesejr: Specielt én kom med brystkassen forrest

Østjylland For abonnenter

Hospital i Skejby kan miste behandling af børnekræft: - Det lyder som fuldstændigt galimatias

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Randers FC

Så lykkedes det på hjemmebane: Randers FC kontrollerede mod fynboer

Annonce