Annonce
Randers

Ny liste kæmper for en østbro: Erik Bo klar til lokalpolitisk comeback

Erik Bo Andersen på hjemmebane i residensen i Dronningborg. Den tidligere byrådspolitiker for Venstre er klar til comeback i byrådet for den nye liste Østbroen. Foto: Annelene Petersen
Den tidligere fodboldspiller og nuværende projektudvikler står i spidsen for ny en politisk liste, Østbroen, der vil ind i Randers Byråd. Her vil den arbejde for at få afskaffet planerne om en klimabro - i stedet vil listen have opført en østbro.

Randers: Det tidligere byrådsmedlem for Venstre, Erik Bo Andersen, er klar til at gøre et comeback i Randers byråd.

Sammen med fem andre har den tidligere landsholdsspiller i fodbold og nuværende projektudvikler stiftet en ny liste, Østbroen, der vil stille op til byrådsvalget tirsdag 16. november.

Den nye liste har det primære formål, at klimabroen, som et stort flertal i Randers byråd, vedtog i 2017, bliver skrottet til fordel for en østbro over Randers Fjord.

Annonce

Væk fra blokpolitikken

- Vi spænder bredt politisk fra den ene fløj til den anden. Vi har et overordnet fælles mål. I alle andre sager skal vi samarbejde bredt hen over midten. Det er den eneste måde, vi får gennemført ordentlig politik på. Vi vil væk fra blokpolitikken. Vi vil favne bredt, siger Erik Bo Andersen.


Vi havde en forhåbning om, at når byrådet bliver orienteret om, at der er kæmpe fejl i kommunes beregningsmodeller, at man tager det til efterretning og gør noget ved det. Men når man er fløjtende ligeglade, så er det eneste, vi kan gøre, at stille op selv og bede borgerne få den tillid til, at det ændrer vi.

Erik Bo Andersen, byrådskandidat, Østforbindelsen


Han slår på, at synspunktet med en østbro frem for klimabro er ledigt i det nuværende byråd, fordi de fleste partier, fraset Enhedslisten, Velfærdslisten og Beboerlisten, er enige om, at klimabroen er det rigtige valg, set i en sammenhæng med byudvikling og klimasikring.

Bag Østbroen står udover Erik Bo Andersen også Peter Møller Kjeldsen, Signe Sigsgaard von Burg, Per Bilici Sørensen, Jens Løth og Christina Lindholm-Hansen.

Annonce

Tretrinsraket

Opstillingen til det kommende byrådsvalg er sidste trin i den tretrinsraket, der sidste sommer blev lanceret først trin af i form af foreningen "Bevar Bækkestien - klimabro nej tak".

Foreningen gik til kamp for at bevare et stykke natur i østbyen, som de mente var truet, fordi stien lå som en naturlig forlængelse af den kommende fire-sporede bro ved Udbyhøjvej.

- Vi er totalt imod den klimabro og vil i stedet for at føre trafikken på mellem 22.000 og 29.000 biler i døgnet ind midt gennem byen, hellere have en østbro længere ude, lød det sidste sommer fra formand Peter Møller Kjeldsen og kasserer Erik Bo Andersen.

Annonce

Den sidste raket

I forlængelse af "Bevar Bækkestien" stiftede makkerparret også Miljøbroens Venner, hvis formål er at fremme en østbro på bekostning af det vedtagne klimabro.

Peter Møller Kjeldsen og Erik Bo Andersen stiftede sidste år foreningen "Bevar Bækkestien". Foreningen var første trin på en tretrinsraket, som nu kan sende medlemmer af listen Østbroen i byrådet. Foto: Annelene Petersen

- Først stifter vi de her foreninger og ser, om det kan rykke noget i det politiske landskab. Så indsender vi alt den fine dokumentation, vi har samlet sammen, og håber, at det kan danne baggrund for, at både borgere og politikere bliver bedre oplyst. Og hvis det heller ikke rykker på sig, så er sidste raket, at der skal rystes taburetter, siger Erik Bo Andersen.

Annonce

Fejlagtigt grundlag

Siden har han savnet respons på sit arbejde med at dokumentere det, han mener er åbenlyst, nemlig at beslutningen om en klimabro er truffet på et fejlagtigt grundlag.

- Vi havde en forhåbning om, at byrådet ville tage det til efterretning og gøre noget ved det, når det blev orienteret om, at der er kæmpe fejl i kommunes beregningsmodeller. Men når man er fløjtende ligeglade, så er det eneste, vi kan gøre, at stille op selv og bede borgerne få den tillid til, at det ændrer vi, siger Erik Bo Andersen.

Annonce

Tre eller fire mandater

Erik Bo Andersen er overbevist om, at sagens alvor stiller den nye listen så stærkt, at den nemt får flere pladser i det kommende byråd.

- Vi forventer, at vi stryger ind med tre eller fire mandater. Vi ved ud fra vores foreninger, at vi har bred, folkelig opbakning. Vi har på Kristrup- og Dronningborg-siden indsamlet godt 1900 underskrifter i en tid, hvor man ikke må forsamles, og hvor man skulle ind med deres nem-ID og skrive under. Det viser bare, at det her har folk en alvorlig mening om, siger Erik Bo Andersen.

Annonce

Et frisk pust

Han er sikker på, at det røre, der i øjeblikket er både lokalpolitisk og landspolitisk, kan være med til at skaffe listen en platform i byrådet.

- Vi er ikke bundet af politiske lokumsaftaler eller skuffeaftaler eller har siddet i byrådet i to til fem perioder som nogle af dem, der sidder der nu. Vi kommer ind som et frisk pust uden at have været alt for gode venner med forvaltningen, siger Erik Bo Andersen.

Ved byrådsvalget i 2005 blev Erik Bo Andersen valgt ind med 217 stemmer for partiet Venstre. Han sad dengang en enkelt periode.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Den hårdtslående skønhedsdronning fra Randers fylder 50

Randers FC For abonnenter

Seneste trupnyt: Randers FC-anfører glipper pokalopgør mod barndomsklub - Graves ude af topopgør

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Alle brandfolk på Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Kultur

’Pretty Woman – The musical’ kommer til Værket i efteråret 2022

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Randers For abonnenter

Friske tal: Her er ugens regnskaber fra Randers

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Forsvarsministeriet kendte til forurening og trussel mod grundvand: Ordførere kritiserer manglende orientering

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Leder

Der skal otte nye i Randers Byråd. Mindst. Sådan kan din stemme skabe den nødvendige fornyelse og stoppe den dumme fnidderfnadder.

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Randers

To unge mænd anholdt efter overfald på 17-årig: Sparkede ham flere gange i ansigtet og på kroppen

Annonce