Annonce
Navne

Nytårsparade med overraskelser

Landsformand Frederik Madsen udnævnte Jørgen Gram til stationsleder for Zonen i Randers. Foto: Tom Larsen

Zonens Venner i Randers fik mange rosende ord og kontant tilskud.

Nytårsparaden hos Randers-afdelingen af landsforeningen Zonens Venner var både en status over det forløbne år og tidspunktet for, at den tidligere omtalte donation fra Nordea Fonden på 100.000 kroner til fortsat renovering af en kranvogn fra 1960 blev overrakt.

Men der ventede de over 50 fremmødte, heraf mange i Zonen Redningskorpsets karakteristiske kededragt, et par overraskelser undervejs.

Således udnævnte landsformanden for Zonens Venner, advokat Frederik Madsen, København, ildsjælen bag Randers-afdelingen til stationschef for Zonen i Randers. Det ydre tegn var en kasket, godt nok specialsyet til modtageren, Jørgen Gram - men det flotte emblem har siddet på en tidligere stationsleder kasket.

Frederik Madsen havde også en særlig gave med til Randers-afdelingen, nemlig det skilt, der i sin tid prydede Zonen-bygningen i Vestergade. Hertil mange anerkendende ord til Jørgen Gram og medlemmerne af Randers-afdelingen.

Skiltet, som Frederik Madsen havde med til Jørgen Gram og afdelingen i Randers, har prydet Zonen-bygningen i Vestergade. Foto: Tom Larsen

Godt samarbejde

Nok var Zonen og Falck oprindelig hårde konkurrenter frem til fusionen i 1963, men i dag nyder Zonens Venner godt af stor velvilje fra Falck.

Den gamle kranvogn fra 1960, der oprindelig kørte for Zonen i Hobro, står som bekendt hos Falck i Ørsted, hvor nytårsparaden blev holdt, og til lejligheden var mødt en fremtrædende repræsentant for Falck, nemlig chefen for Falcks ambulancer, assistancer og brandslukning i hele Norden Lars Vester Pedersen, der har en særlig tilknytning til både Falck og Zonen.

Lars Vester, som han normalt kaldes, er nemlig søn af den legendariske stationsleder hos Falck i Randers Ove Pedersen, og han har selv haft en fin karriere hos Falck. Hans første chefjob blev hos stationsleder P.C. Jensen, Falck i Holstebro. P.C. Jensen var søn af vognmand Christian Jensen, der i 1932 etablerede Zonen Redningskortset i Randers.

Undervejs i karrieren har Lars Vester været chef i Randers, hvorunder Falck i Ørsted også hørte, og siden marts sidste år har den nu 60-årige Lars Vester haft titlen CEO Falck Assistance Nordic.

I forbindelse med den officielle overrækkelse af donationen fra Nordea Fonden gav regionsdirektør Henning Simonsen, Aarhus, tidligere Randers, tilsagn om, at skulle der blive brug for flere penge til istandsættelse af den gamle kranvogn, vil der blive set med velvilje på en ansøgning.

Jørgen Gram, her med sin nye stationslederkasket, takker regionsdirektør Henning Simonsen. Foto: Tom Larsen
Lars Vester taler, mens landsformand Frederik Madsen lytter. Foto: Tom Larsen
Annonce
Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Virksomhedsejer rødglødende over gammel sne og is på vejene: - Det virker som om, kommunen bare lader stå til

Østjylland For abonnenter

Hash og kokain overhaler øl og vin:  Sprit er yt i trafikken - men narkoen breder sig

Randers

Brandvæsen og politi er rykket ud til udslip: Gylle er løbet ud af tank

Sport

Ny alvorsuge venter Randers HK: Klubtoppen mødes til en ekstraordinær snak – plan A eller B?

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Sport

Sejr på hele 12 mål i gruppefinalen: Herlig dansk opvisning og et perfekt afsæt til kampene i mellemrunden

Randers

Gasregningen tog Gittes sidste penge til at gøre julen særlig: - Måske kan vi låne et juletræ af nogen, når det er dagen før?

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Randers

Larmende tavshed fra Randers Kommune efter kritik af snerydning: Her er spørgsmålene, vi gerne ville have haft svar på

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Ufrivilligt skøjteløb på gangstier: Fodgængere falder på stribe

Annonce