Annonce
Randers

Pølsestafetten er givet videre: Ingen grund til at ændre for meget på Mary's menu

Værsgo og velbekomme. Mary Hald Laursen har solgt Kirketorvets Pølsepavillon til Rune Birk Maegaard Knudsen, der overtager stedet 1. marts. Foto: Frank Pedersen
1. marts overtager Rune Birk Maegaard Knudsen Kirketorvets Pølsepavillon, som han har købt af Mary Hald Laursen, der har haft stedet i 12 år.

Randers: 1. marts er der skiftedag i Kirketorvets Pølsepavillon, når Mary Hald Laursen efter 12 år på pladsen foran Sct. Mortens Kirke overdrager pølsetænger, pølserister og andet udstyr samt pavillonen til den nye ejer, Rune Birk Maegaard Knudsen.

Mary Hald Laursen har siden efteråret været på udkig efter en til at overtage Kirketorvets Pølsepavillon, så hun har haft god tid til at vænne sig til tanken om at gå på pension. Og nu glæder hun sig til snart at kunne servere den sidste pølse for de trofaste kunder.

- Nu vil jeg ud at se verden og se mere til min familie, siger den snart forhenværende pølsedame, der håber, at kunderne vil tage godt imod den nye ejer.

- Og så håber jeg, at han ikke laver for meget om på menukortet, tilføjer Mary Hald Laursen med et smil.

Rune Birk Maegaard Knudsen forsikrer, at det ikke kommer til at ske.

- Den mest drastiske fornyelse bliver, at det fremover vil blive muligt at betale med Mobilepay, siger Rune Birk Maegaard Knudsen, der også er indehaver af Grill Hytten ved ABC Lavpris, som han overtog 21. oktober sidste år.

- Der vil nok ske en vis harmonisering af udvalget de to steder, men det bliver med udgangspunkt i Kirketorvets Pølsepavillons menukort, fortsætter Rune Birk Maegaard Knudsen, der fortæller, at han siden overtagelsen af Grill Hytten har haft et godt øje til Kirketorvets Pølsepavillon.

- Men at overtagelsen kom til at ske så hurtigt, var ikke helt efter planen, siger han, der underskrev overtagelsespapirerne 7. februar.

Annonce
- Det mest drastiske, der sker, når jeg overtager, er, at det bliver muligt at betale med Mobilepay. Menukortet bliver der ikke rørt ved, lover Rune Birk Maegaard Knudsen, der er ny ejer af Kirketorvets Pølsepavillon. Foto: Frank Pedersen

Drømte om at drive en grill-bar

Rune Birk Maegaard Knudsen har en fortid i køkkenbranchen, hvor han har lavet mad på forskellige hoteller. Han havde oprindeligt en drøm om at blive kok, men da han ikke kunne finde en læreplads, har han i en del år taget ud og lavet lyd og lys til koncerter for blandt andre Kandis, som han arbejdede sammen med et par år.

- Men det har altid været mad, der har haft min interesse, så da jeg så, at Grill Hytten var til salg, slog jeg til, for jeg har i mange år haft en drøm om at drive en grillbar. Det er en god dansk tradition med pølsevogne, som desværre er ved at være en uddøende race, siger Rune Birk Maegaard Knudsen, hvis egen favorit fra menukortet i Kirketorvets Pølsepavillon er en kæmpe ostepølse.

- Den smager helt fantastisk, selv om den kan være hård at komme igennem, siger han med et smil.

Med far bag disken

Rune Birk Maegaard Knudsen vil selv stå bag disken på Kirketorvet om mandagen samt til dels lørdagen, hvor han har ansat et par unge piger til at hjælpe sig.

De øvrige dage vil Kirketorvets Pølsepavillon være bemandet af Rune Birk Maegaard Knudsens far, Arne Emil Andersen.

- Min far har altid godt kunnet tænke sig at stå i en pølsevogn, og han var begyndt at kede sig efter at have gået ledig et stykke tid, så da jeg købte pølsepavillonen, var det jo et oplagt match, siger Rune Birk Maegaard Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Ekstraordinær og rørende hjælpsomhed fra vennepar: Kørte 800 kilometer for at hjælpe ægtepar hjem i karantæne

Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Annonce