Annonce
Randers

Plastvirksomheder går sammen

De femten virksomheder, der er med i Plastforum Randers. Tilsendt illustration
Randers er centrum for nogle af landets mest moderne og innovative plastvirksomheder. Nu samarbejder byens plastvirksomheder og Randers Kommune for at styrke forretning og bæredygtighed.
Annonce

RANDERS: - Det har selvfølgelig taget noget tid at opbygge relationen til de her plastproducenter. Størstedelen af dem kendte vi ikke særligt godt i forvejen. Men efter de første møder stod det egentlig rimeligt klart, at der var grobund for et seriøst samarbejde, fordi virksomhederne faktisk manglede et lokalt udviklingsforum for branchen, som det her, siger udviklingskonsulent i Randers Kommune, Jonas Junge Andersen.

Samarbejdet hedder Plastforum Randers og har 15 plastproducenter med i netværket. Herudover sidder også den Jydske Håndværkerskole, Ingeniør- og Maskinmesterskolen i Aarhus, Dansk Affaldsminimering, MAKEEN Energy og en plastansvarlig fra Regionshospitalet mere eller mindre fast i kredsen.

Annonce

Mere end Google

- Det har været afgørende, at trække stærke ekspertiser ind til  møderne. De eksterne input skulle hæve sig over, hvad man kan læse sig til ved en hurtig google-søgning, og derfor har vi fx allieret os med partnere på relevante afdelinger på Aarhus Universitet. Det har givet virksomhederne ny viden og muligheder inden for bl.a. nye former for bioplast, adgang til samarbejde med regionshospitalet om genanvendelse af hospitalsplast og samarbejde med dygtige studerende, fortsætter Jonas Junge Andersen.


Vi synes, at vi får rigtig meget ud af at være med i plastsamarbejdet. Det er vigtigt, at vi lærer af hinanden, men også er åbne for input fra eksperter

Direktør i Vink Plast ApS, Morten Grue Jakobsen


Senest besluttede De 15 virksomheder i Plastforum Randers sig for at igangsætte en fælles indsats for at rekruttere fremtidens medarbejdere til plastindustrien. Som et led heri har netværket fået produceret en film til sociale medier, der viser fordelene ved at arbejde i netop plastindustrien. Filmen er finansieret af virksomhederne selv med tilskud fra Randers Kommune og Den Jydske Håndværkerskole.

En af de virksomheder, der medvirker i filmen, er Vink Plast ApS, der producerer plastprodukter til virksomheder.

Annonce

Godt udbytte

- Vi synes, at vi får rigtig meget ud af at være med i plastsamarbejdet. Det er vigtigt, at vi lærer af  hinanden, men også er åbne for input fra eksperter, der måske ved mere, end vi selv gør. Og så har det jo været en stor fordel for os at være med i det her filmprojekt sammen med de andre virksomheder. Vi har alle sammen udfordringer med at få den rette faglærte og ufaglærte arbejdskraft, og uden det her samarbejde, så havde vi ikke kunnet lave sådan en fælles markedsføringsfilm over for de unge mennesker, der skal være fremtidens arbejdskraft i industrien, siger direktør i Vink Plast ApS, Morten Grue Jakobsen.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Annonce