Annonce
Randers

Pokalfinale: Sådan bliver du kampklar inden det store brag

Som var det et kongeligt besøg i byen varmer vi i disse dage op, så hele Kronjylland kan være på kogepunktet, når heltene i Randers FC Kristi himmelfartsdag klokken 15 spiller pokalfinale mod Sønderjyske på Ceres Park i Aarhus.

Vores sportsredaktion har længe dækket drengenes kamp om plads i pokalfinalen og efterfølgende skrevet spændende portrætter af fortidens helte fra de fem finaler, som Randers Freja og Randers FC før har deltaget i.

Vi har således inden Kristi himmelfartsdag mødt gode, gamle Erik Sørensen, Helge Vonsyld og Per Lykke samt knap så gamle Ralf Pedersen og Jonas Kamper og læst deres interessante beretninger fra fortidens store slag om pokaltrofæet. Spændende læsning af sportsredaktør Lars Abildgaard og sportsjournalisterne Tobias Nørgård Dupont og Martin Termansen, som jeg på det varmeste vil anbefale.

Annonce

Ligeledes vil jeg på det varmeste anbefale den podcast special kun om pokalfinalen, som Lars Abildgaard og Martin Termansen producerer en af de nærmeste dage samt ikke mindst det virtuelle læsermøde, som de herrer er værter ved mandag klokken 19.30.

Special guest star på det virtuelle læsermøde er Ralf Pedersen, der var anfører for Randers FC i finalekampen i 2006. På mandag kan læsere af Randers Amtsavis og amtsavisen.dk møde Ralf Pedersen og stille ham deres egne spørgsmål samt deltage i den store pokalfinalequiz med masser af flotte præmier på spil.

Det er gratis at deltage i det virtuelle læsermøde, og alle kan deltage. Gratis billetter kan man hente på amtsavisen.dk/fordele, hvor man efterfølgende får et link, som man skal følge mandag aften.

De sidste dage inden pokalfinalen byder vores sportsredaktion på analyser, kommentarer og aktuelle interviews, mens vi på selve dagen varmer op med liveblog, seneste nyt, billedgalleri og video. Efter finalen følger kampreportage, karakterer og ekspertvurderinger.

Velkommen om bord i vores overflødighedshorn af journalistik om pokalfinalen. Lad mig anbefale en håndfuld af de perler, der er bragt allerede.

Erik sikrede sejren i '67

Erik Sørensen scorede kampens eneste mål og sikrede sejren for kronjydebyen, da Randers Freja i 1967 mødte AaB i finalen i pokalturneringen. Foto: Annelene Petersen

Læs sportsjournalist Tobias Nørgaard Duponts herlige interview med pokalhelten Erik Sørensen, der scorede kampens eneste mål, da Randers Freja mødte AaB i 1967.

Pokalfinaler, landskampe og OL

Helge Vonsyld er en af lokalhistoriens store randersspillere, der både har spillet pokalfinaler, landskampe og OL. Foto: Annelene Petersen

Sportsredaktør Lars Abildgaard har besøgt Helge Vonsyld, der har spillet hele to pokalfinaler for Randers, spillet på landsholdet med anførerbind og været til OL.

Tredje pokalfinale

Superfan Tom Jensen fra Allingåbro er parat på lægterne i Ceres Park i Aarhus, når Randers FC Kristi himmelfartsdag møder Sønderjyske i pokalfinalen. Foto: Annelene Petersen

Tredje pokalfinale står for døren for Randers FC-superfan Tom Jensen, der har et helt værelse proppet med merchandise fra randersklubben. Sportsjournalist Martin Termansen har snakket med Tom Jensen.

Tre pokalsejre for Freja

Kun de færreste vinder finalen i pokalturneringen mere end én gang. Per Lykke fra Randers er en af de få. Foto: Annelene Petersen

Per Lykke og Randers Freja vandt pokalfinalen i 1967, 1968 og 1973. Det fortæller han om i et åbenhjertigt interview med sportsredaktør Lars Abildgaard.

Tæt på Europa League

Randers FC - her i skikkelse af Jonas Borring og Mikael Ishak - har ikke spillet europæiske kampe siden 2015, men det kan meget hurtigt ændre sig. Foto Lars Rasborg

En sejr i pokalfinalen bliver belønnet med mere end hæder og ære. Den bliver også belønnet med otte kampe i Europa League og millioner af kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce