Annonce
Randers

Både med undervandsdroner og sonar ledte efter kvinde

To gummibåde med specialudstyr blev sat ind i eftersøgningen af den 32-årige kvinde søndag. Foto: Erik Holland
Søndag ledte politiet og Marinehjemmeværnet i Randers efter den 32-årige kvinde, der forsvandt fra sit hjem i Randers fredag aften.
Annonce

Randers: Eftersøgning med båd, hunde, helikopter og politi og beredskab gav ikke noget, da der lørdag blev ledt efter en 32-årig ukrainsk kvinde, der bor i Randers. Og søndag blev eftersøgningen genoptaget. Først med hundepatruljer, senere med to både fra Marinehjemmeværnet.

Kvinden gik fra sit hjem fredag ved 18-tiden og blev meldt savnet af sin mand.

Der blev ledt med udgangspunkt fra området ved Randers Naturcenter.

- Her har vi fundet nogle effekter, der fortæller os, at vi leder det rigtige sted. Men når det er sagt, så har vi ikke låst os fast på det område, så vi leder også længere væk, lød det søndag morgen fra vagtchef, politikommissær Flemming Lau, Østjyllands Politi.

Vagtchefen havde folk til at sidde og kigge på strømforhold i Gudenå og Randers Fjord, og bad også efterforskere gå i gang med at se videoovervågning igennem fra forskellige steder i Randers.

- Vi har fået forskellige tips ind fra borgere, som vi undersøger, og det er vi rigtig glade for, så det vil jeg gerne opfordre folk til at blive ved med. Og man må også gerne kigge efter kvinden i udhuse, garager og lignende steder, sagde Flemming Lau.

Der blev ledt under vandet med drone og sonar. Foto: Erik Holland
Annonce

Både med specialudstyr

Senere på søndagen blev to både med specialudstyr sat ind i eftersøgningen.

- Det er både med undervandsdroner og sonar fra Marinehjemmeværnet og med ombord er politifolk. Og der blev ledt relevante steder langs åen og fjorden, sagde vagtchef, politikommissær Morten Bang Rasmussen, senere på dagen.

Det var Marinehjemmeværnets Maritime Force Protection-enhed (MFP) i Randers som satte to gummibåde i vandet.

- Vi blev kaldt op af Marinehjemmeværnets vagthavende klokken 9.30. En time senere havde vi en gummibåd i vandet, og nu har vi to gummibåde i vandet, fortæller chef for Hjemmeværnsflotille 125 MFP, Jacob Ølholm.

Otte frivillige var på opgaven sammen med en betjent fra Østjyllands Politi.

MFP har særlige kapaciteter til eftersøgningen. De tre gaster i hver gummibåd kan både søge over vandet og under vandet.

- Vi søger med vores side-scan-sonar, som kan identificere objekter under vandoverfladen. Hvis vi vil se nærmere på noget, vi har set med sonaren, så har vi vores undervandsdrone med, som kan sendes ned og sende billeder op, forklarer Jacob Ølholm.

MFP-gummibådene søger i Randers Havn, og de har desuden søgt op i Gudenå og ved Dronningborg Bredning.

Den forsvundne kvinde beskrives som almindelig af bygning og 165 centimeter høj. Hun havde sorte bukser og en sort jakke på. Hun var ked af det, da hun forlod sit hjem, har politiet tidligere oplyst.

Mens politihundene snuste på land, var der to både fra Marinehjemmeværnet i fjorden og åen. Foto: Erik Holland
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Varetægtsfængslet og indlagt på psykiatrisk afdeling: Ung kvinde stak vagtlæge i brystet med saks

Annonce