Annonce
Østjylland

Politisk uenighed: Flertal nægter at tillade stor dagligvarebutik uden for midtbyen

Rema 1000 får ikke lov til at opføre en ny butik på et af de trafikale knudepunkter i Grenaa. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Rema 1000 får ikke lov til at bygge en ny, stor butik i udkanten af Grenaa. Det står klart, efter et politisk flertal i Norddjurs Kommune har besluttet at afvise etablering af større dagligvarebutikker i Grenaas udkant til fordel for byens midte.

Grenaa: Der kommer ikke nogen stor dagligvarebutik på hverken Århusvej, Hesselvang, Sydhavnen eller Nordre Kattegatvej i Grenaa. Hverken nu eller i fremtiden.

Det var den konklusion, et politisk flertal i Norddjurs Kommune nåede frem til, da det for nylig skulle besluttes, hvordan man ønsker, at Grenaa by skal udvikle sig i fremtiden.

Med 18 stemmer for, seks stemmer imod og en enkelt blank stemme, blev det vedtaget, at der i forslaget til kommuneplan 2021 blandt andet skal indskrives, at større dagligvarebutikker kun kan placeres i Grenaa bymidte og Grenaa havneby.

Annonce

- Jeg tror, vi afvikler noget af det mest værdifulde, vi har i vores fysiske handelsliv, hvis vi bare lader liberalismen køre løs og tillader etableringen af større dagligvareforretninger uden for Grenaas midte, siger borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen (S).


Jeg tror, vi afvikler noget af det mest værdifulde, vi har i vores fysiske handelsliv, hvis vi bare lader liberalismen køre løs og tillader etableringen af større dagligvareforretninger uden for Grenaas midte.

Jan Petersen, borgmester


Farvel til stor Rema 1000

Beslutningen betyder samtidig dødsstødet for en konkret ansøgning om en butiksetablering, som Norddjurs Kommune har ligget inde med i mere end otte måneder.

Ansøgningen kommer fra den norske discountkæde Rema 1000, som har bedt om tilladelse til at bygge en ny, stor dagligvareforretning med 123 tilhørende parkeringspladser på ”Cementgrunden” på Århusvej 44 i Grenaa.

Men ønsket om etableringen af dagligvarebutikken støder sammen med konklusionerne i et notat fra Institut for Center-Planlægning (ICP), som politikerne nu har besluttet at indskrive i kommuneplan 2021. Notatet konkluderer blandt andet at: ”Etablering af endnu en dagligvarebutik udenfor bymidten vil betyde, at dagligvarebutikkerne i Grenaa bymidte vil miste omsætning og vil medføre en lavere kundestrøm i bymidten”.

- Det er jo ikke fordi, vi ikke har dagligvareforretninger uden for Grenaas bymidte. For det har vi. Men når det kommer til de store dagligvareforretninger på mere end 1200 kvadratmeter, så vil vi gerne have, at folk kører ind i midtbyen for at handle. Kun på den måde kan vi opretholde en spændende detailhandel, siger Jan Petersen.

De seks politikere, der ikke ønskede at indskrive konklusionerne fra ICP i kommuneplanen – og dermed holde muligheden for etablering af store dagligvarebutikker uden for Grenaas bymidte åben - var Jens Meilvang (LA), Sebastian Rode-Møller Grauert (LA), Niels Basballe (S), Lars Pedersen (S), Lars Østergaard (V), Kristina Hviid (V) og Diana Skøtt Larsen (DF). Allan Gjersbøl Jørgensen (S) undlod at stemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: Randers FC står imod hjemmeholdets pres

Annonce