x
Annonce
Randers HK

Randers HK skifter formand: Vi kan nå at aflive ulven

Henrik Schaar (tv.) bliver ny formand i Randers HK. Hans fornemmeste opgave den næste måned bliver at gøre det klart for Randers' borgere og virksomheder, at klubben ikke bare råber "ulven kommer." Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Henrik Schaar afløser Peter Møller Lassen som bestyrelsesformand i Randers HK. Han vil være med til at redde byens ikon, og det skal ske ved at åbne byens øjne for den store krise, klubben er i. Den afgående formand er ikke stolt over den nuværende situation, men bliver i holdingselskabet for at kæmpe videre for klubbens overlevelse.

Randers: Efter ti år med Peter Møller Lassen ved roret blev det på torsdagens generalforsamling i Randers HK Holding A/S offentliggjort, at klubben har fået en ny mand for enden af bordet.

Peter Møller Lassen har valgt at træde tilbage fra formandsposten i bestyrelsen, som i stedet tilfalder Henrik Schaar, som er far til Signe Schaar og siden august har hjulpet til på frivillig basis med at redde klubben.

- Vi er i en proces nu, hvor vi skal have reddet et ikon i byen. Det vil jeg gerne være en del af. Min erfaring er ikke fra håndbolden, men mere inden for at kunne drive ledelse i en turnaround-situation. Det kan jeg gøre brug af i Randers HK, og så har vi heldigvis nogle rigtig dygtige folk i bestyrelsen, som kan det sportslige, siger Henrik Schaar.

At Randers HK er en klub i økonomisk uføre er bestemt ingen hemmelighed, og tallene til generalforsamlingen sørgede for at understrege den nuværende krise.

Klubben kom ud af sæsonen 2018/19 med et underskud på 4,9 millioner kroner og en negativ egenkapital på næsten samme størrelse.

Derfor skal der inden jul tegnes folkeaktier for mindst tre millioner kroner for at kunne drive klubben videre efter nytår.

- Det kan godt give lidt sved på panden, når man tænker over situationen, men nogle skal drive klubben. Det vigtigste er nu, at vi skal hen over målstregen. Alt andet må sættes på standby indtil da, og vi har seriøst brug for al den hjælp, vi kan få, siger Henrik Schaar om klubbens situation.

Annonce

Randers HK's bestyrelse efter generalforsamlingen

Bestyrelsen i Randers HK A/S:

Henrik Schaar (formand)

Jes Weyhe Grønbæk (næstformand)

Jesper Jørgensen (nyt medlem)

Majbritt Søndergaard (nyt medlem)

Holger Olesen

Erik Højholt (nyt medlem, repræsentant for moderklubberne)

De, der tegner folkeaktier i Randers HK, må udpege yderligere en eller to medlemmer til bestyrelsen.

Udtræder af bestyrelsen i Randers HK A/S: Peter Møller Lassen, Fritz Pedersen, Peter Høegh, Peter Lund, Stine Schytte.

Bestyrelsen i Randers HK Holding A/S:

Henrik Schaar (formand)

Jes Weyhe Grønbæk (næstformand)

Peter Møller Lassen

Holger Olesen

Niels Vinderslev

Fortsætter i sportsligt udvalg

Det ærgrer den afgående formand, at han efter flere succesfulde år med blandt andet et danmarksmesterskab og en pokaltitel må forlade klubben i den nuværende tilstand.

- Det er ikke noget, man er stolt over. Man kan sige, at fiaskoer har mange navne, men i bund og grund er det bestyrelsen, som træffer beslutningerne. Det kan godt være, at vi har ansat nogle forkerte mennesker, men det er os, der har gjort det, siger Peter Møller Lassen.

Har det store underskud i det seneste regnskabsår haft nogen betydning for formandsskiftet?

- Intet. Allerede før forrige sæson meddelte jeg, at jeg ville stoppe, men så tog jeg lige en sæson mere. Det er jo heller ikke sådan, at jeg stikker af fra regnskabet. Jeg bliver i holdingselskabet og arbejder for klubbens overlevelse. Jeg får også en rolle i det fremtidige Randers HK omkring det sportslige sammen med den pågældende træner - formentlig Niels Agesen.

- Når man har taget ti år, har man vel også taget sin tørn? Jeg synes, at det er på tide, at vi får set på tingene med nye øjne, og heldigvis var der dygtige mennesker til at tage over, siger Peter Møller Lassen.

Balance er afgørende

Den altoverskyggende opgave for den nye mand i formandsstolen bliver at overbevise Randers' borgere og virksomheder om, at krisen for alvor kradser.

- Folk må ikke tro, at vi bare råber: "ulven kommer". Ulven er her, men vi kan nå at få den aflivet, inden den tager en ordentlig bid af musklerne. Den har allerede taget en stor del af økonomien, men vi har stadig kræfter til at skyde den og blive klar til forårssæsonen, hvis vi får hjælp, siger Henrik Schaar.

Han henviser til, at Randers HK har fremlagt et budget for den kommende sæson med markant reduktion af omkostningerne, hvilket betyder, at klubben forventer at have driften tilbage i balance allerede fra sæsonen 2020/21, hvis aktietegningen bliver en succes.

På sigt betyder det også mere afdæmpede forventninger til klubbens sportslige formåen i ligaen.

- Ambitionerne er høje, men vi ved også godt, at musklerne til at kunne bære dem, ikke er der endnu. De skal først bygges op. Her er ordet balance afgørende. Jeg forventer og håber, at vi kan være med i midterfeltet, og skulle vi blive bedre end det, ville det være fantastisk, siger den nye bestyrelsesformand, som også er helt afklaret med den balancegang, det kræver, når man har en datter med kontraktudløb til sommer på holdet.

- Jeg har meldt ud og snakket med træneren om, at jeg slet ikke vil blandes ind i den del, fordi jeg er inhabil. Hun har en agent til at klare det for sig, så jeg forholder mig helt neutralt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

15-20 biler holdt klar, da genbrugspladsen åbnede tirsdag morgen: - Det er tiltrængt at få tømt traileren

Annonce