Annonce
Randers

Randers-landmand til kamp mod rotterne

Kjeld Andreasens rottesikring skærmer for eksempel mejetærskere mod ødelæggende angreb på ledninger og andre sårbare dele. Foto: Dansk Rottesikring
Kjeld Andreasen, Uggelhuse, præsenterer sin opfindelse, der kan holde rotterne fra mejetærskerne - og andre maskiners - elektriske installationer.
Annonce

RANDERS: Landmand Kjeld Andreasen, Uggelhuse, har for mange gange oplevet, at rotterne havde gnavet i ledninger og andre sårbare dele i hans mejetærsker. Derfor har han konstrueret en ganske enkel rottesikring, som han nu markedsfører via sin nystartede virksomhed Dansk Rottesikring I/S.

- Jeg fik ideen efter at have kigget på, hvordan vi bekæmper dræbersneglene med en enkel afskærmning. Min rottesikring gør det samme: Rejser en aluminiumsmur omkring mejetærskerne, så rotterne ikke kan komme ind til den sårbare mekanik, fortæller han.

Hans rottesikring koster omkring 20.000 kroner, men de penge kan hurtigt blive sparet ind, lyder logikken.

- For nylig var jeg i kontakt med en landmand, der havde fået to ledninger i aircondition-anlægget gnavet over af rotter. Den reparation løb op i 8.500 kroner - bare for en enkelt gang. Og selv mens vi gik og arbejdede med at rottesikre maskinen, var rotterne der igen. De er allevegne, og vi må erkende, at vi ikke kan bekæmpe dem. Men vi kan altså lukke dem ude.

Annonce

Nu har de tid

Kjeld Andreasen fortæller indtil videre kun om Dansk Rottesikring I/S på de sociale medier.

- Og det er først nu, det er relevant at forsøge at få landmændene i tale. De har haft travlt med at passe deres arbejde i markerne.


For nylig var jeg i kontakt med en landmand, der havde fået to ledninger i airkondition-anlægget gnavet over af rotter. Den reparation løb op i 8.500 kroner - bare for en enkelt gang.

Kjeld Andreasen


Kjeld Andreasens rottesikring tager afsæt i landmændenes mejetærskere, men rotte-værnet kan bruges alle andre steder, hvor man gerne vil holde skadedyrene ude.

- Jeg har lige oplevet, at min egen havetraktor har fået ledninger bidt over.

Annonce

Ingen patent

Målet med rottesikringen har været, at den skal være enkel og let både at løfte og flytte.

- Den er så enkel, at jeg næppe kan patentere den - noget, jeg alligevel ikke har råd til. Jeg regner da heller ikke med at skulle leve af opfindelsen. Jeg har mit almindelige arbejde at passe, og håber bare på at kunne tjene lidt ved siden af, siger han.

Kjeld Andreasens rottesikring produceres  i Nørager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Alle har brug for omsorg og nærhed

Randers FC For abonnenter

En mand af få ord: Spiller Carlgren på sidste vers i Randers FC?

Annonce