Annonce
Randers

Randers mod Racisme arrangerer demonstration: Drop truslen mod Nørrevangsskolen

Randers Mod Racisme arrangerede en demonstration oven på gravskændingerne af den jødiske kirkegård i Randers, og nu har et af gruppens medlemmer taget initiativ til en demonstration ovenpå DF-kommentarerne til Nørrevangsskolens facebookopslag. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Randers mod Racisme arrangerer forud for næste byrådsmøde en demonstration som reaktion på Frank Nørgaard og Nick Zimmermanns kommentarer til Nørrevangsskolens facebookopslag.

Randers: Under titlen "Drop truslerne mod Nørrevangsskolen" arrangerer Randers mod Racisme en demonstration som en reaktion på Frank Nørgaards og Nick Zimmermanns kommentarer til Nørrevangsskolens facebookopslag.

Demonstrationen er planlagt til 3. februar klokken klokken 15.30-16.30 som en optakt til det kommende byrådsmøde, og initiativtager er Lisbeth Sand Pedersen, der er medlem af Randers mod Racisme.

Baggrunden er flovhed over, at Randers endnu en gang er sat på landkortet - og ikke for noget positivt, ifølge Lisbeth Sand Pedersen.

- Jeg synes simpelthen, at det er pinligt, at vi gang på gang bliver kendte her i Randers for tåbelige sager som denne her med Nørrevangsskolen, og tidligere for frikadelle-sagen, der begge er latterlige symbolpolitiske handlinger, siger hun.

Derudover handler demonstrationen om at vise, at man føler sympati med lærerne.

- Det handler om racisme, og jeg synes, de omtalte byrådsmedlemmer puster til ilden, men det handler også om utidig indblanding i lærernes arbejdsområde, og det synes jeg simpelthen ikke, at man kan være bekendt, siger Lisbeth Sand Pedersen, der selv er uddannet pædagog og føler med de lærerne, der måtte være blevet usikre oven på kommentarerne.

- Selv om der ikke er noget forkert i det, de har gjort, så kan jeg godt forstå, hvis det skaber noget usikkerhed og påvirker arbejdsmiljøet, siger hun.

Annonce
Nørrevangsskolen lagde torsdag et billede på deres facebookside. Skolen har oven på al virakken modtaget en sympatibuket fra BUPL Østjylland med ordlyden "Vi hylder også mangfoldigheden". Foto: Nørrevangsskolen

Vil vise flaget

Randers mod Racisme, der blev stiftet sidste forår, har tidligere arrangeret demonstrationer i byen, blandt andet i november, hvor gruppen kaldte til demonstration mod jødehad oven på gravskændingerne på den jødiske kirkegård i Randers.

Dengang mødte der, ifølge arrangørerne, op mod 500 mennesker op, men Lisbeth Sand Pedersen forventer ikke et fremmøde, der er i nærheden af til den kommende demonstration.

- Jeg ved ikke, om vi bliver 10 eller 200, og det er heller ikke så vigtigt, men vi skal vise flaget og stå der med vores bannere og flyers, siger hun.

Der er planer om at en eventuel taler, hvis der er stor interesse for demonstrationen, og Lisbeth Sand Pedersen har flere bud i tankerne.

- Det kunne være, at der var en lærer eller en fra lærerforeningen, der var interesseret i at tale, men det kunne også være en præst eller en fra Røde Kors eller lignende, der har talens brug, siger hun.

Randers mod Racisme har oprettet demonstrationen, og indtil videre har 51 personer tilkendegivet, at de er interesseret i begivenheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

3 ting vi lærte af forårets første kamp: Indskiftere banker på

Annonce