Annonce
Randers

Randrusiansk mand dømt: Snød 20 kvinder på Tinder

Flere end 20 kvinder er blevet snydt af den samme randrusianske mand på Tinder - og det har kostet dem dyrt. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix
Manden blev dømt for intet mindre end 600 tilfælde af grov dokumentfalsk og databedrageri.
Annonce

Randers: En 26-årig mand fra Randers er blevet idømt halvandet års fængsel - heraf fire måneder ubetinget - for over 600 gange at have begået grov dokumentfalsk og databedrageri ved at have snydt kvinder, han mødte på datingappen Tinder. Det oplyser Østjyllands Politi.

I retten erkendte den 26-årige at have charmeret sig ind på kvinderne og bildt dem ind, at han havde boet i udlandet i længere tid og lige var kommet til Danmark. Han spurgte derfor kvinderne, om han kunne få lov til i deres navn at oprette en konto, som han kunne bruge, indtil han fik sin egen.

De skulle ikke give ham penge, men han skulle bruge deres NemID og andre personlige oplysninger. I virkeligheden brugte han kvindernes oplysninger til at oprette lån og spillekonti, så han kunne bruge diverse bettingtjenester på nettet.

Inden han blev standset, nåede han at oprette lån for mange tusinde kroner, som kvinderne uforvarende kom til at hæfte for.

Det var det landsdækkende center LCIK, som samler sager om økonomisk kriminalitet begået på nettet, der opdagede, at der nok var tale om samme gerningsmand i de mange forskellige sager. Her blev sagerne samlet og sendt til Østjyllands Politis efterforskere, som endte med at kunne bevise, at den 26-årige havde snydt flere end 20 kvinder med samme trick.

I retten erkendte den 26-årige det hele.

Ud over fængselsstraffen blev han dømt til at gå i behandling for ludomani.

- Uanset hvem der spørger, så lad være med at give dit NemID væk – det kan blive en dyr fornøjelse, fastslår Østjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce