Annonce
Randers HH

Håb for talentfulde håndbolddrenge: De forsøger at redde talentudviklingen i Randers

Siden stiftelsen af Randers HH i 2006 er spillerre som Jacob Lassen (billedet) og Christoffer Bonde gået hele vejen til den danske liga. Nu skal herrehåndbolden i byen endnu engang starte forfra. Arkivfoto: Annelene Petersen
Selv om Randers HH går nedenom og hjem, arbejdes der i disse uger på at sikre, at talentafdelingen ikke ryger samme vej. Ifølge avisens oplysninger ser den mission ud til at kunne ende succesfuldt.

Randers: Der kan være glædeligt nyt på vej til lokale drenge i Randers med talent for håndbold.

Det ser nemlig ud til, at det er muligt at redde talentudviklingen fra at ryge med i faldet, når selskabet bag Randers HH går konkurs.

Som Randers Amtsavis kunne fortælle tidligere på måneden, har bestyrelsen i Randers HH valgt at trække sig og lade selskabet gå i tvangsopløsning på grund af gammel gæld på op mod 400.000 kroner.

Men allerede samme aften, som det blev besluttet at lukke Randers HH ned, var repræsentanter fra Randers Kommune, Randers Elite Sports College og de fire moderklubber bag Randers HH samlet for at drøfte muligheden for at køre talentudviklingen videre.

Siden har der i kulisserne været arbejdet på at finde den nødvendige kapital på omkring 300.000 kroner, som skal til for at drive talentafdelingen videre med hold i U19- og U17-rækkerne.

Ifølge avisens oplysninger er en stor del af de penge allerede fundet. Blandt andet skulle nogle af de pengemænd, som var med, da Randers HH blev drevet som et professionelt håndboldselskab, have sagt ja til at spytte penge i kassen. Desuden vil der fortsat være et kommunalt tilskud til talentudviklingen.

Annonce

Garanterer morgentræning

Blandt de folk, som arbejder på at rejse kapital og strikke et setup sammen, er ifølge avisens oplysninger Christian Møller fra Randers Elitesports College og Mathias Bak, der har siddet i talentledelsen i Randers HH og en kort overgang sad på trænerbænken for førsteholdet, da Jan Paulsen i 2018 blev fyret.

Randers Amtsavis har været i kontakt med Christian Møller, som holder kortene tæt til kroppen.

- Jeg kan godt bekræfte, at der bliver arbejdet på at sikre talentudviklingen i Randers. Men det er for tidligt at kunne sige noget konkret, siger han.

Men er der håb for talenter på drengesiden med ambitioner om at udvikle deres talent i Randers?

- Ja, jeg kan i hvert fald garantere, at der også efter sommerferien vil være morgentræning på højt niveau på Randers Elitesports College for både U15-, U17 og U19-spillere. Alene i 7. og 8. klasse har vi 33 drengespillere i håndbold, hvilket vi aldrig har haft før. Med den talentmasse er det oplagt, at der fortsat skal være et koncept for udvikling af drengespillere i Randers, siger Christian Møller.

Positive tilbagemeldinger

Når talentafdelingen ikke automatisk ryger med i faldet ved en Randers HH-konkurs, hænger det sammen med, at den har været placeret hos de fire moderklubber, som er Hornbæk SF, Randers Freja, Dronningborg og Randers KFUM.

I Hornbæk SF bekræfter Sven Aaquist, der også sad med i den afgående Randers HH-bestyrelse, at der fortsat arbejdes på at holde hånden under byens talentudvikling.

- Status er, at vi har sendt breve ud til en række erhvervsfolk for at høre, om de vil være med til at støtte op, og indtil videre er der tre, som har meldt tilbage, at de er med. Så vi har fortsat et håb om, at det kan lade sig gøre, men vi skal være sikre på, at der er de penge, der skal til, før vi kan gå videre med noget, siger Sven Aaquist.

Kapital og arbejdskraft

Han oplyser, at der er svarfrist til i næste uge til de erhvervsfolk, som er blevet spurgt, om de vil være med til at finansiere gildet.

Derefter handler det om at finde de folk, som vil smide det nødvendige antal arbejdstimer i at drive en talentafdeling.

- I første omgang skal vi se, om vi har pengene, og derefter kan vi begynde at se på, hvem der er klar til at trække læsset med de timer, der skal lægges i det, siger Sven Aaquist.

Seniorholdet i Randers HH er under alle omstændigheder en saga blot. Her går licensen tilbage til Randers KFUM, som i næste sæson vil være repræsenteret i Jyllandsserien med Brian Engstrøm som cheftræner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce