Annonce
Randers FC

Reportage, reaktion og videorapport: Bertelsen roser angrebsduo efter avancement på Amager

Randers FC er videre i pokalturneringen efter sejr på 3-2 over Fremad Amager. Det holdt dog hårdt i et opgør, hvor samtlige mål faldt før pausen. Unge Filip Bundgaard og Stephen Odey tegnede sig for scoringerne.

Fodbold: - Hvis vi knalder Randers FC ud i aften, spiller jeg 1.000 kroner på dem som danske mestre. Sådan er det jo gået med FC Midtjylland og Brøndby de seneste to år, hvor vi har slået dem ud.

En fan fra "De blå/hvide engle"  satte med lige dele humor og logik tonen, da de første tilhængere begyndte at indfinde sig ved indgangen til Sundby Idrætspark et par timer før pokalopgøret onsdag aften mellem Fremad Amager og Randers FC.

Fint snit, ik

Rasmus Bertelsen, om Stephen Odey

Klassisk fodboldjargon på et klassisk fodboldanlæg, som de ofte tager sig ud i hovedstadsområdet. På visse stræk renoveringsmoden, men også med fodboldbaner belagt med såvel  kunst- som almindelig græs i tip-top stand i det store område, som adskiller stadion fra det gule klubhus, der huser restauranten, Baglokalet, som efter sigende er et besøg værd.

Annonce

Det var her på denne bane, at purunge Frank Arnesen og Søren Lerby løb rundt i 70erne og førte Fremad Amager op i landets bedste række, inden de to gavflabe røg videre til Ajax Amsterdam.

Chokstart i Sundby

I dag står opvisningsbanen knivskarpt i kunstgræs, med tribune på den ene langside, grønne træer langs den anden, og så ellers omkranset af en cindersbane, som jo i hvert fald nok er noget, der plejer at kunne animere Randers FC.

Men det endte med at blive mere bøvlet end som så for de forsvarende pokalmestre, som fik at mærke, at Fremad Amager-sejrene over FC Midtjylland og Brøndby ingenlunde er en tilfældighed.

Blot seks minutter skulle der gå, før et euforisk hjemmepublikum duftede endnu en pokalsensation. Et raid over højrekanten og et tidligt indlæg fra den tidligere Randers FC-spiller, Lucas Haren, blev mødt af Kristoffer Munksgaard, som tæt under mål kunne sparke føringsmålet forbi en sagesløs Jonas Dakir, der stod en fin kamp i målet.

Annonce

Offensiv opstilling

Randers FC stillede i en offensiv opstilling, hvor Vincent Onovo og Vito Hammershøy-Mistrati spillede på den centrale midtbane, mens Tobias Klysner var med som angrebsivrig højre back.

Det gav en vild første halvleg, hvor spillet bølgede og frem og tilbage med store chancer i begge ender af banen. Randers FC overvandt chokstarten og fik bragt sig foran 2-1 på scoringer af Stephen Odey og Filip Bundgaard Kristensen. Odey udlignede efter fikst bandespil med Jakob Ankersen, og efter en halv time drejede Filip Bundgaard Kristensen godt rundt i feltet og sparkede føringen i kassen. Det var den 17-åriges anden scoring i pokalturneringen, efter at han i sidste sæson scorede mod Aarhus Fremad.

Stephen Odey - er nu på fire scoringer for Randers FC. Arkivfoto: Bo Amstrup/Scanpix

Dermed var trængslerne ikke forbi for Randers FC. Fremad Amager var dygtige til at overrumple Randers FC med angreb over kanterne og kom til en håndfuld hjørnespark før pausen. Det sidste udnyttede Emil Staugaard til at udligne til 2-2 på hovedstød.

- Man må sige, at Fremad Amager valgte en frisk tilgang til kampen. Ofte ser man, at de mindre hold vælger at stille sig tilbage og blot spille med en mand fremme. Men de stillede nærmest konsekvent tre mand frem og formåede på den måde at true os på omstillinger. Det gav så også vanvittig mange chancer til os den anden vej, og det var vel derfor, at det endte med at blive så åben en kamp, lød det efter kampen fra assistent-træner, Rasmus Bertelsen.

Annonce

Ros til angrebsduo

Randers FC kom bedst ud af chancevanviddet, da Stephen Odey i sidste minut af første halvleg fik bolden i feltet og drejede den flot over i det fjerneste målhjørne. Dermed er han nu på fire scoringer i de to kampe, han er startet inde for Randers FC.

- Ja, fint snit, ik, lød det med et smil fra Rasmus Bertelsen.

- Selvfølgelig er to kampe fra start stadig et spinkelt grundlag, men det ser lovende ud. Han er ikke en spiller, som laver de store tricks, men han har evnen til at rykke sig fri og få sat de rigtige afslutninger på, siger Randers FC-assistenten, som også var tilfreds med  indsatsen fra Filip Bundgaard Kristensen.

- Han havde det svært i kampens indledning, hvor han lige skulle finde sine fødder. Men han er meget chanceskabende i den sidste halve time af første halveg, hvor han både får scoret og også skulle have haft en assist på en aflevering, hvor han spiller Vito fri. Vi tog ham ud efter en time, fordi det begyndte at knibe med kræfterne, men dejligt at se ham vise sine store spidskompencer frem på det her niveau.

Randers FC satte fra anden halvlegs start Lasse Berg Johnsen ind på den centrale midtbane for at dæmme bedre op for gæsternes kontraangreb. Det lykkedes dog ikke så godt som håbet, mente assistent-træneren.

Men der var chancer for at lukke kampen med et hovedstød på overliggeren samt flere fine chancer til Jakob Ankersen, der burde have scoret til 4-2.

- Selv om der ikke kommer scoringer efter pausen, synes jeg faktisk ikke, at vi lykkedes så godt med at få lukket Fremad Amager ned, som vi havde håbet. Generelt ville vi gerne have kontrolleret kampen bedre, men heldigvis var det nok, fordi vi også selv var i stand til at skabe så mange chancer, sagde Rasmus Bertelsen.

Kampen i tal

Pokalturneringen, 3. runde

Fremad Amager - Randers FC 2-3 (2-3)

1-0 Kristoffer Munksgaard (6.)

1-1 Stephen Odey (22.)

1-2 Filip Bundgaard Kristensen (29.)

2-2 Emil Staugaard (41.)

2-3 Stephen Odey (45.)

Randers FC (4-4-1-1): Jonas Dakir - Tobias Klysner (60 Mikkel Kallesøe), Simon Graves, Simon Piesinger, Jesper Lauridsen - Simon Tibbling (46. Lasse Berg), Vincent Onovo, Vito Hammershøy-Mistrati, Jakob Ankersen (90. Alhaji Kamara) - Filip Bundgaard Kristensen (60. Tosin Kehinde) - Stephen Odey (70. Nicolai Brock-Madsen).

Advarsel: Nicolai Brock-Madsen, 

Dommer: Michael Tykgaard.

Tilskuere: 1.627 

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Få overblikket og bliv klædt på til byrådsvalget: Hvem vil gøre Randers grønnest?

Randers FC For abonnenter

Odey-aftale er øverst på sportsdirektørens to do-liste: Klubberne er enige – nu skal den 23-årige målmaskine og hans agent overbevises

Randers FC

Status på skader og bud på opstillingen til kampen om Østjylland: Profiler vender tilbage mod rivalerne

Randers

Randers Julehjælp søger samarbejdspartnere: Hjælp med at give trængte randrusianske familier en god jul

Randers

Pludselig smadrede bils forrude på motorvejen: Politiet efterforsker muligt stenkast fra bro

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Randers FC For abonnenter

Sen remis fyrede op under de tjekkiske temperamenter: Thomasberg retter kikkerten mod matchbolde på Viborgvej

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sport

Mormor fik Oliver i gang - tre år senere vandt han DM: Nu sigter Randers-talentet efter de internationale mesterskaber

Sport For abonnenter

Kampbanen forvandler Kristrup-keeper til en brølende bjørn: - Jeg tror ikke, at der findes mange seriespillere i Randers, der ikke har været i verbal krig med Jeppe

Norddjurs For abonnenter

Lige lovlig liberal: Østjysk LA-formand snød statskassen for 500.000 kroner

Annonce