Annonce
Debat

Ros til Jørgen Kragh Østby

Læserbrev: Undertegnede vil rose Jørgen Kragh Østby (JKØ) for - i et læserbrev - at oplyse Randers Amtsavis' læsere om kommuners begrænsede lånemuligheder.

Jeg fornemmer, at JKØ har læst en fyldig artikel her i avisen 3. april om de aktuelle udfordringer på daginstitutionsområdet i Randers Kommune - hvor undertegnede og andre blev interviewet. Jeg i min egenskab af nyvalgt politisk udvalgsformand.

I nævnte artikel er der et element, som jeg påpegede under interviewet, der ikke kom med. Nemlig det forhold, som JKØ påpeger i sit læserbrev, omkring kommuners stærkt begrænsede lånemuligheder (grundet en folketingsbeslutning for en del år siden). De af Folketinget besluttede lånebegrænsninger gør, at Randers Kommune ikke med et fingerknips kan anlægge en ny vuggestue, børnehave, skole og så videre. Nævnte meget restriktive lånebegrænsninger gælder faktisk både for anlæg og drift – de pålagte lånebegrænsninger skal desuden kombineres med skattestoppet, der begrænser kommuners (skatte)indtægtsmuligheder. Alle nævnte indtægtsbegrænsninger skal tillige sammenkædes med de pænt store og stigende økonomiske udfordringer, der ses i vores lokale velfærd.

Annonce

Summa summarum: I årene, der kommer, bliver der en hård budgetkamp om de kommunale skattekroner i Randers Kommune. Uanset hvad. Som jeg udtrykte det i artiklen 3. april, er børnepasnings-problematikken enkel. ”Forældre forventer at få deres børn passet. Vi skal leve op til forpligtelserne”, citat slut.

Jeg er ikke i tvivl om, at det i de kommende budgetår bliver nødvendigt at sætte penge af til udbygning af antallet af pladser på børnehave og vuggestueområdet (hvor dagplejemødre også vil være en del af løsningen). Det er vejen til, at kommunens forældre får deres børn passet; og selvfølgelig skal det være med tilpas nærhed til forældrenes bopæl. Det vil jeg i min egenskab af både formand for Børne- og Familieudvalget og byrådsmedlem for Radikale Venstre arbejde målrettet for.

I årene, der kommer, bliver der en hård budgetkamp om de kommunale skattekroner.

Annonce
Randers For abonnenter

Se 17 fotos: Kristina har solgt sin instagramvilla på to måneder - til andenhøjeste kvadratmeterpris i Randers siden 2012

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kunde fandt stort stykke metal i mad fra Mo'Rice: - Det var lidt træls

Randers FC For abonnenter

De står på affyringsrampen af en grund: Se avisens rangliste over Randers FC-spillerne i foråret

Randers

To tomler opad: Staten pumper millionbeløb i ny cykelsti i det centrale Randers

Randers

Skænderi om jakke endte med, at ordensmagten blev tilkaldt: 25-årig mand blev anholdt af politiet

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Randers

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Randers For abonnenter

36 spritnye lejligheder på vej 100 meter fra Gudenå - her er både fitnesscenter og restaurant i bygningen

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Randers

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Østjylland

Her åbner Maxi Zoo: - Placeringen er perfekt, og vores kunder kan gå lige ud til bilen med hundefoder

Annonce