Annonce
Randers

Run på Randers Rådhus: Populær bryllupsdato gav travlhed

Carina og Peter Hartz Hagesen Hamann var et af de 24 par, der havde valgt at sige ja til hinanden på Randers Rådhus på den specielle dato 10.10.2020. Med sig havde de datteren Noelle på knap fire år samt Leonora på fire måneder, der bagefter skulle døbes i kirken. Foto: Helle Elgaard Kvist
10.10.2020. Lørdagens dato var populær, og hele 24 par havde valgt at blive viet på Det Gamle Rådhus på den specielle dato.

Randers: Det sker med jævne mellemrum, at der er datoer, der er så specielle, at de bliver populære bryllupsdatoer. Et eksempel er datoen 07.09.13 eller mere mundret 7-9-13 som i den gamle besværgelse, der skal sikre mod overmod.

Sådan en dag var det også lørdag i denne weekend. 10.10.2020 er en dato, der er let at huske, og om det var derfor, vides ikke. Men i hvert fald kunne man på byens Gamle Rådhus tydeligt mærke, at der var travlt.

Efter et kort vielsesritual blev der udvekslet ringe. Det er dog forskelligt, om brudeparrene ønsker dette, fortæller giftefoged, Lone Annette Topping. Foto: Helle Elgaard Kvist

I alt havde 24 par valgt at lade sig vie, og det er langt over normalen.

Annonce

- Vi plejer at have mellem en og fem vielser på en almindelig lørdag, hvor fem ligger i den høje ende, siger Birthe Andersen, der er leder af Borgerservice, og som står for det administrative i forbindelse med borgerlige vielser i Randers Kommune.

Hun fortæller, at man i lang tid har kunnet mærke, at det er en speciel dato og derfor også har lukket op for det høje antal af vielser, hvor grænsen normalvis sættes ved otte på én dag.

"Fantastisk dato"

Det betød, også at der i dagens anledning var hele tre giftefogeder på arbejde, for vielserne, der varer et kvarter, startede klokken 10 og sluttede først klokken 15.45.

Dagens første brudepar, der til den specielle dato, også kunne tilføje klokken 10, var Carina og Peter Hartz Hagesen Hamann.


Datoen er jo bare helt fantastisk. Og så er der en chance for, at Peter kan huske den.

Carina Hartz Hagesen Hamann, brud


Med familien stående i rådhussalen blev de erklæret for ægtefolk af giftefoged Lone Annette Topping, der til daglig har sin arbejdsgang på Affald og Genbrug i Randers.

Selve ceremonien var ganske kort, men kaldte alligevel på tårer i brudens øjne, og derefter blev der udvekslet ringe, ordnet formalia og taget billeder med hele familien.

Antallet af gæster svinger meget til rådhusvielserne. Der skal være to vidner, men det kan være to fra kommunen, hvis man ønsker at gøre det uden familie eller venners tilstedeværelse. Foto: Helle Elgaard Kvist

Det nygifte par, der har kendt hinanden i cirka fem år, fortalte, at de havde valgt dagen på grund af datoen.

- Vi har gerne ville giftes længe, og så var det en fin dato, der også passede ind med, at vi skal videre i kirke og holde barnedåb for vores yngste datter, sagde Peter Hartz Hagesen Hamann og blev suppleret af sin hustru.

- Datoen er jo bare helt fantastisk, sagde Carina Hartz Hagesen Hamann og tilføjede med et kærligt og drillende blik på sin ægtemand:

- Og så er der en chance for, at Peter kan huske den.

Annonce
Randers For abonnenter

Kunderne slår alarm over randersfirma: Køb kun noget, hvis du kan undvære de penge

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Konflikten vokser: Ulovligt at kvæg drikker vand af grøft, mener modstandere af naturnationalpark - og klager til kommunen

Navne For abonnenter

Den nye rektor på Randers Statsskole kunne i stedet have siddet i en traktor på marken

Randers

Ikonisk Randers-bygning står helt skarpt efter renovering: Se de flotte billeder her

Erhverv

Trods corona: Mange nye virksomheder poppede op i Randers sidste år

Dall: Nervekrig er brudt ud på Christiansborg

Randers FC For abonnenter

Randers FC's talentfulde terrier har rystet svær start af sig: Hvert minut i foråret er en bonus

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Levede dobbeltliv i flere år: 3F-formand får opbakning op til krisemøde

Randers

Efter bølge af indbrud i biler: Dommer fængsler tre udlændinge mistænkt for at være på tyvetogt

Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Randers

Stort smitteudbrud rammer lokal folkeskole: Kun halvdelen af eleverne mødte ind mandag morgen

Annonce