Annonce
Danmark

Lærer glemte at slukke computer: Elevers onlineundervisning blev efterfulgt af livesex

En online-undervisning for ottendeklasserne fra Rismølleskolen i Randers blev efterfulgt af en meget virkelig seksualsituation, da eleverne efterfølgende fik lydtransmitteret deres lærers sex. Alle beklager meget, at det kunne gå så galt, men fastholder, at det er en menneskelig fejl. Foto: Björn Sebastian Ehlers/Panthermedia/Ritzau Scanpix
Et ukendt antal elever i ottende klasse på Rismølleskolen i Randers fik onsdag en højst uventet og ikke-planlagt omgang online-seksualundervisningen. Ved en menneskelig fejl blev lyden fra en lærers efterfølgende partnersex sendt ud til eleverne. Skoleleder informerede både børn og forældre om den uheldige episode for at lade fakta komme før rygter.
Annonce

Onlineundervisning: I de store klasser i folkeskolen foregår alle fag som onlineundervisning i denne tid. Dermed også seksualundervisningen. En menneskelig fejl betød, at en onlineundervisning for 8. klasserne på Rismølleskolen i Randers onsdag fik en noget anden afslutning end planlagt.

Efter den almindelige video-streaming af en undervisningstime, gik der nemlig noget galt.

- Vi ved ikke præcis, hvad der sker, men vi formoder, at computeren går i dvale, og læreren antager derfor, at den er slukket. Men der er stadig lyd på, forklarer skoleleder Jan Pedersen fra Rismølleskolen, som ligger i udkanten af Randers-forstaden Dronningborg.

Mens der er lyd på, har læreren selv sex med en anden voksen, og et ukendt antal af 8. klasseseleverne på skolen lytter med.

Da skolen blev klar over, at den pågældende meget beklagelige episode havde fundet sted, sendte Jan Petersen en besked til forældre og børn på ottende årgang over skolernes intranet, Aula. Her forklarede han, hvad der var sket.

Jesper Kousholt, som er skolechef i Randers Kommune, blev informeret om hændelsen onsdag klokken 11. Allerede i løbet af eftermiddagen sendte skolen beskeden ud efter at have spurgt forskellige instanser til råds.

Den pågældende lærer blev også informeret om informationsniveauet.

Annonce

Ville undgå rygter

- Vi har et ønske om at holde fakta og rygter hver for sig i situationen, forklarer Jan Pedersen om årsagen til den omhyggelige information, som Se og Hør torsdag morgen havde fået et indblik i og skrev om på sin hjemmeside.

Jan Pedersen håber desuden, at udsendelsen af beskederne vil give anledning til, at forældre og børn sammen får talt om episoden. Når episoden er kommet lidt mere på afstand, håber han, at åbenheden kan give anledning til, at eleverne eventuelt tør dele deres tanker om det hændte med lærerne via onlineundervisningen.

Skolechef Jesper Kousholt understreger som Jan Pedersen det meget, meget beklagelige i sex-transmissionen.

- Alle er enige om, at det er en rigtig, rigtig uheldig og beklagelig situation, slår han fast.

Men samtidig vil han rose Rismølleskolen for skolens informationsniveau.

- Jeg synes, at de informerer så godt, som de kan, om noget, som skal kommunikeres respektfuldt. Samtidig er de også forholdsvis hurtige til at få informationen ud, siger Jesper Kousholt.

Skoleleder Jan Pedersen antager, at eleverne og lærerne på skolen godt kan fortsætte deres samarbejde på trods af det hændte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland For abonnenter

Corona-eksperten: Sådan kan vaccinen komme til at ændre din hverdag

Coronavirus

Få overblikket: Sådan bliver genåbningen i din kommune

Randers For abonnenter

Dilemma: Politikere står langt fra hinanden i ulykkelig sag i Assentoft - bygherren vil gøre alt for at finde en god løsning

Annonce