Annonce
Randers

Sekura sender 60-70 ansatte hjem i seks uger med løn

Administrerende direktør Carsten Tønnes er optimistisk, når det gælder fremtiden for Sekura Cabins. Også selv om han nu må sende godt 60 ansatte hjem med fuld løn for en stund. Foto: Anne Myrup Pedersen
Tre af virksomhedens kunder har lukket ned, fordi de mangler komponenter, som de normalt får fra lande som blandt andet Italien, der er helt lukket ned. Derfor stopper Sekura Cabins også leveringen af kabiner til de pågældende for en stund.

Randers: Sekura Cabins, der fremstiller kabiner til entreprenørmaskiner, traktorer og lignende, sender nu lidt over 60 af sine i alt 165 ansatte hjem i seks uger med fuld løn. Det sker, fordi tre af virksomhedens store kunder, blandt andet den største i Finland, har lukket ned for produktionen.

- Det skyldes, at de står og mangler komponenter til deres maskiner, fordi deres leverandører, som for en stor dels vedkommende har hjemme i nogle af de hårdest ramte lande i coronakrisen, også er lukket ned. Og når de ikke kan færdigproducere deres maskiner, har de jo heller ikke brug for vores kabiner, forklarer administrerende direktør Carsten Tønnes.

Han fortæller videre, at produktionslinjerne hos Sekura Cabins primært er sat op, så hver linje betjener sin kunde. Det er således de medarbejdere, som producerer til de midlertidigt nedlukkede kunder, som sendes hjem.

- Vi kan selvsagt ikke have 60-70 mand gående rundt til fuld løn uden at lave noget som helst. Derfor er vi glade for regeringens hjælpepakke, der har gjort det muligt for os at beholde hele arbejdsstyrken, men altså sende en del af den hjem med fuld løn, fordi staten betaler tre fjerdedele af den, siger Carsten Tønnes.

Annonce

Direktøren tror på fremtiden

Direktøren er trods coronakrisen fuld af optimisme. Resten af virksomheden kører på fuld kraft, og byggeriet af den nye fabrik ved Sdr. Borup er godt i gang.

- Selvfølgelig kan man da godt være en smule bekymret for langtidsvirkninger på entreprenørbranchen, som vil kunne påvirke lysten til at investere i nye maskiner negativt. Men herhjemme sætter man jo nu gang i offentlige anlægsarbejder for at hjælpe branchen godt gennem krisen, og mon ikke, at man vil se det samme i en lang række andre europæiske lande.

- Alt i alt tror vi på en positiv udvikling oven på krisen. Med den nye fabrik åbner sig også en række nye muligheder for produktionen, og dialogen med nye potentielle kunder er stadig i gang og stadig lovende, siger Carsten Tønnes.

Han oplyser, at i alt 75 medarbejdere vil blive berørt af hjemsendelsen. Men for nogles vedkommende vil det ikke være i hele perioden, men måske to-tre dage om ugen på skift med kolleger. Så samlet set bliver arbejdsstyrken i de seks uger reduceret med lidt over 60 mand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce