Annonce
Debat

Skulderklap til Randers og Norddjurs

Læserbrev: Når nogen gør noget for andre, om det så blot er en tand bedre, så giver vi gerne vedkommende et skulderklap som en anerkendelse af, at man er på rette vej. Og sådan har jeg det også med de to kommuner – Randers og Norddjurs – i forhold til deres indsats med at skabe gode rammer for virksomhederne. De er på rette vej og har været det gennem de senere år.

I disse dage er vi nået til slutspurten, hvor en række af virksomheder svarer på, hvor godt de synes om den lokale erhvervsvenlighed i deres kommune i DI’s undersøgelse. Særligt i år bliver det spændende at se, hvordan det falder ud for vores to kommuner. Vi håber på at få de sidste virksomheder med, da det gør undersøgelsen mere præcis.

Når det bliver særligt spændende i år, er det fordi, begge kommuner langsomt men effektivt har sat ind med gode initiativer for at løfte sig i erhvervsvenlighed. Det er til gavn for de lokale virksomheder og igen til gavn for den velfærd, vi alle nyder godt af, når skatter og afgifter fra virksomhederne kommer med ind i det offentliges budget.

Annonce

Randers’ borgmester Torben Hansen inviterer den 4. maj byens virksomheder til en konference under titlen ”Mangel på arbejdskraft”. Her vil der på tre udvalgte områder blive set på muligheder og fælles løsninger for Randers. Og på samme vis har kommunens jobcenter også været kvikke til at sørge for jobsøgningskursus og jobmatch for de mange ukrainere, som allerede nu har givet udtryk for, at de ønsker viden om jobmulighederne på det danske arbejdsmarked og meget gerne snarest muligt vil i arbejde.

Det passer rigtig godt ind i, at rigtig mange virksomheder i vores område i den grad mangler dygtige medarbejdere.

Randers byder også ind med en række andre gode samarbejder med os i DI Randers-Norddjurs. Det gælder ikke mindst med den årlige Kloge Hænder Messe, der i år blev holdt den 18. marts hos Lemvigh Müller i Randers. Her kom der i alt 500 unge mennesker, der i løbet af dagen defilerede forbi godt 50 virksomheder, som havde stillet sig op for at vise sig frem og fortælle om uddannelsesmulighederne.

Og Norddjurs Kommune er begunstiget af en ny dynamisk borgmester Kasper Juncher Bjerregaard, der har vist sig meget udadvendt med at besøge virksomheder. Og som et ekstra godt initiativ i år har kommunen nu siden årsskiftet valgt at afskaffe gebyr i byggesager, når det drejer sig om erhvervsejendomme.

Så alt i alt har begge kommuner fortjent et godt skulderklap, som jeg håber fremadrettet at kunne give endnu flere af.

Det er til gavn for de lokale virksomheder og igen til gavn for den velfærd, vi alle nyder godt af, når skatter og afgifter fra virksomhederne kommer med ind i det offentliges budget.


Annonce
Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce