Annonce
Randers

Smittestigning fortsætter: Spentrup Sogn nu ét tilfælde fra at lukke

Spentrup Sogn ser en stigning på ét tilfælde af nye smittede de sidste syv dage fra gårsdagens 18 til dagens 19, og det sender sognet endnu tættere på en nedlukning. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Dagens smittetal for danske sogne placerer Spentrup Sogn i Randers endnu tættere på en nedlukning, hvor de nu kun er et enkelt tilfælde fra at måtte lukke ned.

Spentrup: Sognet holder sig lige akkurat under grænsen for en nedlukning, det viser dagens tal fra Statens Serum Institut.

Med 19 smittede over de sidste syv dage, er Spentrup Sogn bare ét tilfælde fra at bonne ud på alle de tre parametre, der dikterer en nedlukning.

Positivprocenten er over grænseværdien på 3 - nærmere bestemt 5,73 - og incidenstallet ligger med 712,95 et godt stykke over de 600.

Annonce

Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt forklarer, at kommunen har været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, og at dagens stigning endnu ikke fordrer decideret handling fra kommunal side.

- Det er tæt løb, kan man sige, men de indikationer, vi har fået, tyder på, at tallet vil falde i morgen, og at vi ikke når over de 20, siger han.

Kommunen har stadig ikke en opgørelse over, præcis hvor og hos hvem, smitten har bredt sig i sognet, forklarer Jesper Kaas Schmidt.

- Vi har ikke fået yderligere tal for det, så vi kan ikke sige, hvor det kommer fra, eller hvem de 19 er. Men vi er i skolesegmentet og omkring fritidsaktiviteter.

- Der er ikke noget ved tallene, der fordrer, at vi gør yderligere. Specielt med henblik på, at det store tal (kommunens korrigerede incidenstal, red.) er faldet fra 182 til 163. Så der er en tendens til, at det er faldende, og vi har ikke tænkt os at gøre yderligere. Styrelsen (for Patientsikkerhed, red.) har også sagt, at vi gør det rigtige og ikke kan foretage os yderligere, siger han og føjer til:

- Randrusianerne skal fortsætte det gode fokus, de har på det, og så skal de fortsætte med at nyde de nye muligheder, der er blevet for åbning - også med gårsdagens genåbningsaftale.

Idrætsforening mærker ikke noget

Mandag blev tre elever fra Blicherskolen i Spentrup sendt hjem, men der er stadig ikke klarhed over, præcis hvor sognets smittede kommer fra.

Hos idrætsforeningen Spentrup I.F. fortæller formand Ann Holmgrün, at foreningen ikke har kunnet mærke de aktuelle stigende smittetal blandt medlemmerne.

- Slet ikke. Der er ikke noget, jeg har kendskab til, siger hun.

Formanden ser heller ikke på de aktuelle tal som anledning til at gøre mere, end der i forvejen bliver gjort i Spentrup I.F. for at undgå smitte.

- Vi gør alt, hvad vi kan i forvejen og følger alle retningslinjer. Alternativet er at lukke helt ned, og det gør vi ikke, før vi bliver bedt om det, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce