Annonce
Randers

Sommerfugleambassadører giver biodiversiteten et løft i Langå

Undervejs i arbejdet med at anlægge de nye vilde bede kom folk forbi og gav en hjælpende hånd eller bød de hårdtarbejde på en kop kaffe eller kage. Selvfølgelig med respekt for sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Foto: Dorthe Tapomayi Nielsen
En nystartet gruppe kaldet Sommerfugleambassadørerne har i Langå beplantet et område omkring Skovlystbroen med masser af vilde blomster, som skal højne biodiversiteten. Coronavirussen har dog sat nye projekter i en mindre dvale, men gruppen kommer stærkt igen i efteråret, forsikrer medlem Dorthe Tapomayi Nielsen.

Langå: Et større område ved Skovlystbroen i Langå har i sidste uge fået en større makeover.

Det ser ikke ud af meget lige nu, hvor siderne til broens rampe bare syner af brun og kedelig jord, men der er blevet plantet et hav af frø, som om nogle måneder skal blive til vilde blomster som valmuer, brudeslør, jomfru i det grønne, evighedsblomster, guldvalmuer, kornblomster, lupiner, morgenfruer med flere.

Initiativtagerne til projektet er gruppen, "Sommerfugleambassadørerne", som blev dannet tidligere på året og for nuværende har fem medlemmer.

- Formålet er at højne biodiversiteten, så der kommer flere insekter, vilde bier, sommerfugle og så videre. Derfor har vi kun brugt vilde planter, som naturligt findes i området og formerer sig, hvis de får basis for det. De skal bare stå og passe sig selv og er et mere bæredygtigt alternativ til et stykke græs, som alligevel skal slås hele tiden og ikke rummer samme base for dyrelivet, siger Dorthe Tapomayi Nielsen, som er en del af den nystartede gruppe og formand for Langå i Udvikling.

Det nysåede areal langs med rampen til Skovlystbroen i Langå skulle egentlig bare være beskyttet af klassisk afspærringstape, men Sommerfugleambassadørerne mente, at det ville være mere festligt med falgvimpler. Foto: Niels Kristian Nielsen

Kommer stærkt igen efter coronadvale

Det er Danmarks Naturfredningsforening, som har opfordret sine medlemmer til at lave grupper, som kunne samarbejde med virksomheder og kommuner om at stille græsarealer til rådighed og finansiere frø til vilde planter, som kan fremme biodiversiteten.

I Langå har Dorte Tapomayi Nielsen sammen med sin gruppe påtaget sig den opgave, og derfor er arbejdet ved broen selvfølgelig sket i samråd med Randers Kommune.

Hun havde egentlig et håb om, at det her i løbet af foråret skulle være blevet til flere nye områder med vilde bede, men det satte coronakrisen en effektiv stopper for.

- Der er nok en uge eller to tilbage at løbe på, hvis nogle virksomheder tager initiativ til, at vi kan gøre det nu og her. Men det er jo ikke lige tiden til at rende rundt og opsøge andre for at gøre opmærksom på initiativet. Folk har også andet at tænke på, men vi vil da blive glade, hvis nogen vil stille et stykke jord til rådighed, siger Dorthe Tapomayi Nielsen, som oplyser, at blomsterfrøene ved Skovlystbroen er sponsoreret af Langå Miljøgruppe.

I første omgang håber hun, at de nysåede arealer, som er beskyttet af festlige flagvimpler, kan være med til at løfte humøret hos de forbipasserende både nu og til sommer, når det hele står i fuld flor.

Og så skal man ikke være i tvivl om, at der bliver taget revanche, når coronadvalen er overstået.

- Vi kommer igen. Til efteråret vil vi give den gas med at lægge tulipanløg, krokus, vintergækker og meget andet, som kan blomstre i det allertidligste forår. Der har vi allerede nogle ønsker og planer, så vi håber, at folk vil bakke op om det, siger Dorthe Tapomayi Nielsen.

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Politiet må ikke straffe fartsyndere i turistområde: Borgere føler sig magtesløse i spil mellem systemer

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Kære Verdo-kunde: Næste år skal du betale mere end dobbelt så meget som i år for at holde varmen i din bolig

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Randers

Mand gjorde beboere utrygge i boligområde: Spyttede efterfølgende betjent i ansigtet og slog ham i hovedet med en sko

Randers FC For abonnenter

Det er muligt, tv ikke ville sende, men i Randers elsker vi pokalen af en grund

Debat

Debat: Forbruget af antipsykotisk medicin skal ned

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Randers

Camilla og Finn er sikre i deres sag: Derfor lugter det på Randers Havn

Randers

Næsten alle partier står bag: 50 millioner kroner ekstra til børneområdet hvert år

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Østjylland

Kandidat til HK's ledelse krænkede medarbejder verbalt til julefrokost

Annonce