Annonce
Randers

Spøgelser på slottet: Linette får gæsterne til at tisse i bukserne af skræk

Så uhyggelig ser Linette Linde ud som spøgelses-kromutter i Koldighus' Haunted Castle...

Linette Linde agerer uhyggeligt spøgelse, når Koldinghus lægger rum og mure til totalteaterforestillingen Haunted Castle.

RANDERS: Amatørskuespiller Linette Linde fra Randers fornøjer sig i februar med at skræmme livet - næsten, i hvert fald - af gæster ved totalteater-forestillingen Haunted Castle på Koldinghus Slotsruin. Og for hende er det virkelig en fornøjelse at være en del af den store trup, det puster liv i den skræmmende periode i Danmarkshistorien, hvor pesten hærgede.

At forestillingen er et totalteater betyder blandt andet, at publikum slippes løs i den gamle bygning - og frit kan bevæge sig rundt. Samtidig får de en opgave, de skal løse - og adgang til at snakke med skuespillere, spøgelser, pestbefængte syge og monstre.

- Og forestillingen er virkelig uhyggelig, fortæller Linette Linde.

- Jeg har oplevet at få voksne mænd til at græde af skræk - og tisse i bukserne. Sådan bliver stemningen i forestillingen bygget op.

Hun har været med i tilsvarende skrækforestillinger siden 2014. Og horror-teatret har været en stor oplevelse at blive en del af, fortæller hun.

Da jeg startede, havde jeg ikke den store skuespiller-erfaring, men jeg mødte nogle fantastiske mennesker, og har fået de bedste rammer for at udvikle mig som skuespiller

Linette Linde, skuespiller i Haunted Castle
...og så fredelig uden sin monster-make-up og sine spøgelses-linder. Foto: Tina Liv
Annonce

Stor oplevelse

- Da jeg startede, havde jeg ikke den store skuespillererfaring, men jeg mødte nogle fantastiske mennesker, og har fået de bedste rammer for at udvikle mig som skuespiller. Og fra starten i Vejle til nu at få lov til at opføre vores teater i omgivelser som Koldinghus ... jamen, så kan det ikke blive meget bedre.

Linette Lindes rolle er en spøgelse-kromutter i Ruin-salen, og hun forsøger blandt andet at sælge unge kvinder til publikum.

- Min rolle er måske ikke den mest skræmmende. Men hver halve time bliver vores gæster også konfronteret af byldbefængte monstre.

Scenen for Haunted Castle-forestillingen er Danmark i 1600-tallet, hvor pesten hærger, og kongen og hans hof har søgt ly på Koldinghus, mens folk flygter fra byen og sygdommen, og ligene hober sig op i gaderne. Og forestillingen er blevet til i et samarbejde mellem Koldinghus og horrorvirksomheden Dystopia Entertainment.

Annonce

Skuespillere i alle aldre

Forestillingen er næsten udelukkende bygget op med amatørskuespillere, så antallet af spøgelser, pestsyge og uhyrer svinger lidt fra forestilling til forestilling - alt efter hvor mange der lige har tid.

- Vi er mellem 74 og 94 skuespillere i gang til en forestilling. Og her er tale om spøgelser i alle aldre: Fra 12 år og op til bedsteforældre-alderen, fortæller Linette Linde, der selv er 26 år.

Ud over de frivillige skuespillere er der - tydeligvis - også god brug for et større antal make-up-artister, for at skabe de uhyggelige figurer.

- Blandt andet har vi alle sammen "spøgelses-linser" på: Kontaktlinser, er giver os de rette, stirrende monster-øjne.

Når Linette Linde ikke skræmmer publikum i Koldinghus, er hun psykomotorisk terapeut - uddannet i Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce