Annonce
Randers

Spøgelser på slottet: Linette får gæsterne til at tisse i bukserne af skræk

Så uhyggelig ser Linette Linde ud som spøgelses-kromutter i Koldighus' Haunted Castle...

Linette Linde agerer uhyggeligt spøgelse, når Koldinghus lægger rum og mure til totalteaterforestillingen Haunted Castle.

RANDERS: Amatørskuespiller Linette Linde fra Randers fornøjer sig i februar med at skræmme livet - næsten, i hvert fald - af gæster ved totalteater-forestillingen Haunted Castle på Koldinghus Slotsruin. Og for hende er det virkelig en fornøjelse at være en del af den store trup, det puster liv i den skræmmende periode i Danmarkshistorien, hvor pesten hærgede.

At forestillingen er et totalteater betyder blandt andet, at publikum slippes løs i den gamle bygning - og frit kan bevæge sig rundt. Samtidig får de en opgave, de skal løse - og adgang til at snakke med skuespillere, spøgelser, pestbefængte syge og monstre.

- Og forestillingen er virkelig uhyggelig, fortæller Linette Linde.

- Jeg har oplevet at få voksne mænd til at græde af skræk - og tisse i bukserne. Sådan bliver stemningen i forestillingen bygget op.

Hun har været med i tilsvarende skrækforestillinger siden 2014. Og horror-teatret har været en stor oplevelse at blive en del af, fortæller hun.

Da jeg startede, havde jeg ikke den store skuespiller-erfaring, men jeg mødte nogle fantastiske mennesker, og har fået de bedste rammer for at udvikle mig som skuespiller

Linette Linde, skuespiller i Haunted Castle
...og så fredelig uden sin monster-make-up og sine spøgelses-linder. Foto: Tina Liv

Stor oplevelse

- Da jeg startede, havde jeg ikke den store skuespillererfaring, men jeg mødte nogle fantastiske mennesker, og har fået de bedste rammer for at udvikle mig som skuespiller. Og fra starten i Vejle til nu at få lov til at opføre vores teater i omgivelser som Koldinghus ... jamen, så kan det ikke blive meget bedre.

Linette Lindes rolle er en spøgelse-kromutter i Ruin-salen, og hun forsøger blandt andet at sælge unge kvinder til publikum.

- Min rolle er måske ikke den mest skræmmende. Men hver halve time bliver vores gæster også konfronteret af byldbefængte monstre.

Scenen for Haunted Castle-forestillingen er Danmark i 1600-tallet, hvor pesten hærger, og kongen og hans hof har søgt ly på Koldinghus, mens folk flygter fra byen og sygdommen, og ligene hober sig op i gaderne. Og forestillingen er blevet til i et samarbejde mellem Koldinghus og horrorvirksomheden Dystopia Entertainment.

Annonce

Skuespillere i alle aldre

Forestillingen er næsten udelukkende bygget op med amatørskuespillere, så antallet af spøgelser, pestsyge og uhyrer svinger lidt fra forestilling til forestilling - alt efter hvor mange der lige har tid.

- Vi er mellem 74 og 94 skuespillere i gang til en forestilling. Og her er tale om spøgelser i alle aldre: Fra 12 år og op til bedsteforældre-alderen, fortæller Linette Linde, der selv er 26 år.

Ud over de frivillige skuespillere er der - tydeligvis - også god brug for et større antal make-up-artister, for at skabe de uhyggelige figurer.

- Blandt andet har vi alle sammen "spøgelses-linser" på: Kontaktlinser, er giver os de rette, stirrende monster-øjne.

Når Linette Linde ikke skræmmer publikum i Koldinghus, er hun psykomotorisk terapeut - uddannet i Randers.

Annonce
Randers For abonnenter

Stigende antal millioner når aldrig borgerne: I én kommune går halvdelen af pengene til cheflønninger og støttefunktioner

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Sagen afgjort: Ny ambulance-station i Randers Syd bliver indflytningsklar i julemåneden

Randers FC For abonnenter

Disse 5 ting skal vi blive klogere på, før det bliver alvor i Randers FC

Alarm 112

Fik slag i ansigtet: 19-årige frarøvet taske og studenterhue

Randers

Arrangører får længe ventet grønt lys: Ude Af Kontrol og Cascada indtager Justesens Plæne i festugen

Sport For abonnenter

Chris og Melskens' mavefornemmelse kaldte på noget nyt: Randers Freja får nyt trænerteam med Vorup-rødder

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Tordenguden Andreas Christensen: - Vi tager lyden fra Danmark med til Amsterdam

Randers

Endnu en legeplads udsat for hærværk: - Der er nogen, der er gået mere eller mindre amok med en sprittusch

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Randers

Smadrede bilrude og stjal højttaler: - Du kan bare melde det til forsikringen

Randers For abonnenter

Frustrerede politikere om nej til byggeri i to etager: Skal vi til at bo i jordhuler?

Alarm 112

Brandfolk genoplivede kat på åben gade: Nu er der godt nyt fra dyrehospitalet

Annonce