Annonce
Randers

Spektakulært ladefund på auktion: To store haller var spækket med klassiske og sjældne biler

En af perlerne i samlingen er denne lastbil, en Morris Commercial, som er tiptop i orden og var samlerens øjesten. Der er i skrivende stund indkommet 50 bud, og beløbet er på 29.000 kroner. Foto: Campen Auktioner
Der mødte de ansatte fra Campen Auktioner et spektakulært syn, da de mødte op til et dødsbo nord for Hadsund. To haller spækket med sjældne og klassiske engelske biler åbenbarede sig, samlet over 60 år af en ægte kender, og de sættes nu under hammeren på netauktion.

Randers: En ægte kender og en mand, der har vidst, hvad han er gået efter. Sådan betegner auktionarius og direktør i Campen Auktioner, Finn Campen, den mand, der i over 60 år har samlet på biler fra BMC, der blandt andet dækker over mærker som Austin og Morris. Der er tale om den nu afdøde tømrer og selvlærte hobbymekaniker Peter Rask Jensen, som har opkøbt, renoveret og samlet på Morris-modeller.

Der mødte de ansatte fra Campen Auktioner noget af et syn, da de besøgte dødsboet i Terndrup. To store haller var spækket med klassiske og sjældne biler, og over 25 af dem sælges nu på netauktion ved Campen Auktioner. Auktionen slutter søndag 16. maj.

Det var familien til den afdøde, der kontaktede auktionshuset og bad om hjælp til at få opgjort boet og solgt ud af de mange effekter.

Annonce

- Manden bag samlingen, Peter Rask Jensen, havde tømrerfaget som erhverv, men mekanik og biler var hans store lidenskab. Allerede som 12-årig samler han sin første cykel, og som 16-årig får han den "røvskubber", som stadig står i huset - og derfra udviklede det sig hurtigt, fortæller Finn Campen.

En Morris Oxford kommer også under hammeren. Foto: Campen Auktioner

Der er meget forskellig stand på køretøjerne i samlingen.

- Lige fra tre af dem, der er helt istandsatte, til biler, der er vokset helt sammen med haven. Der er også en del af bilerne, der må betegnes som reservedelsbiler, men også andre som er i en gør-det-selv-stand, som samleren ikke selv har nået at få renoveret, siger Finn Campen.

Kronen på værket

Han vil anslå, at auktionen over bilerne løber op i i hvert fald 500.000 kroner.

Kronen på værket i samlingen er den sjældne Morris Commercial lastbil, som var Peter Rask Jensens stolthed; den står i skrivende stund til en budsum på 29.000 kroner. Men også en Morris Oxford og en Monaco 1800, som også står renoveret, samt samlerens sidste hverdagsbil, en Morris Oxford V, er perler i samlingen.

Blandt projekt-bilerne er en sjælden og luksuriøs Morris Twenty-One "Big Six" fra 1934 til renovering, eller den Allegro, som familien brugte i længst tid som hverdagsbil.

På auktionen kan man også byde på enten en sjælden klassisk cykel med hjælpemotor, den såkaldte "røvskubber" eller en velholdt, grå Ferguson veterantraktor.

Morris 1800 er der i skrivende stund et bud på til en 50'er. Foto: Campen Auktioner

Netauktionen er delt op i tre dele: foruden Morris-samlinger er der i to andre separate auktioner rig mulighed for at finde reservedele, motorer, værktøj og litteratur om Morris, samt effekter fra ejendommen.

Der er eftersyn på effekterne fredag 14. maj klokken 10 til 14. Auktionerne slutter søndag 16. maj klokken 17.30.

Peter Rask Jensen samlede på sjældne Morris modeller i over 60 år. Nu sættes hans samling på auktion. Foto: Campen Auktioner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce