Annonce
Randers FC

Største dag i karrieren for skadesplaget debutant: - Det har været længe undervejs

Karl Leth har i opstarten i imponeret trænerteamet i Randers FC til træningerne på Viborgvej og i testkampene. Det udmøntede sig søndag til Superligadebut i sæsonpremieren mod AC Horsens. Foto: Randers FC
18-årige Karl Leth har to operationer i menisken bag sig, men søndag fik kantspilleren til sin store glæde debut for Randers FC. Nu handler det om at finde kontinuitet, lyder det fra assistenttræner Rasmus Bertelsen.

Randers: Søndag var en af de bedre dage for 18-årige Karl Leth. Kantspilleren, som normalt gør sig på Randers FC's U19-hold, var nemlig udtaget til en Superligakamp for første gang nogensinde.

Som om det ikke var nok, blev det også til debut, da den tidligere Hornbæk-spiller i overtiden af 3-0-sejren mod AC Horsens erstattede Vito Hammershøy-Mistrati.

- Det må være den største dag i karrieren indtil nu. Det er det, jeg har drømt om, lige siden jeg startede til fodbold og var på stadion første gang og se Randers FC spille. Det var kæmpestort. Jeg har kæmpet sygt hårdt for det, og sådan noget oplever man ikke igen, så det var en sindssyg følelse at komme på banen, fortæller Karl Leth.

Annonce

Blå bog

Navn: Karl Dreier Leth.

Født: 22. august 2002 (18 år).

Nuværende klub: Randers FC, ungdomskontrakt til sommeren 2021.

Tidligere klubber: Hornbæk SF, Randers Freja.

Position: Kantspiller eller centralt på 10'eren.

Foretrukne fod: Højre.

Civilt: 3.g på Randers Statsskole.

På trods af de store følelser gik talentet uimponeret til værks. Den første aktion i kampen bød på et træk til venstre, som satte Michael Lumb på bagdelen, efterfulgt af en fiks tunnel på Hallur Hansson midt på banen.

Det er netop den slags finurligheder, som var udgangspunkt for Karl Leths plads i truppen.

- Karl var udtaget på sine offensive spidskompetencer. Han kan både spille i mellemrummet og gå forbi folk en-mod-en og true de andres mål. Enten ved selv at gøre det færdigt, men også med gode frispilninger til angriberne, siger Rasmus Bertelsen, som har fulgt talentet, siden han kom ind til Randers Freja som 12-årig.

- For Karl skal det bare helst foregå på modstanderens sidste tredjedel, så vi vil rigtig gerne gøre ham bedre på de første to tredjedele. Det er jo typisk for de her letbenede spillere, at der skal arbejdes med at indgå i den defensive struktur, og man lige skal turde at gå nok til den i nærkampene, tilføjer assistenttræneren.

To operationer bag sig

Debuten var kulminationen på en opstart, hvor det er blevet til tre indhop i træningskampene med førsteholdet og en flot tomålspræstation med reserveholdet mod Viborg FF.

- Det er virkelig gået fremad. Det har bare været en god opstart, hvor jeg har fået trænet en masse med, men jeg er stadig overrasket over, at muligheden kom så tidligt. Det havde jeg slet ikke turdet drømme om, siger Karl Leth, som har svært ved at holde et smil tilbage.


Karl kan både spille i mellemrummet og gå forbi folk en-mod-en og true de andres mål. Enten ved selv at gøre det færdigt, men også med gode frispilninger til angriberne.

Rasmus Bertelsen, assistenttræner i Randers FC


Naturligt nok, da vejen dertil har været ekstra hård med to operationer i menisken.

- Jeg har døjet en del med skader, hvor jeg som U15 og U17 nærmest ikke spillede fodbold. Så det har været længe undervejs, men det har gjort mig stærkere mentalt at være ude i kulden på den måde, siger talentet.

Annonce

Svingende præstationer

De lange pause har også sat sine spor i fodboldspillet.

- Karl har altid været en, der svinger meget op og ned i perioder og i kampene. Han skal blive mere konstant i sine præstationer, men hans topniveau har potentiale til noget stort, siger Rasmus Bertelsen.

Spørgsmålet er, om Karl Leth kan fortsætte med at være inde omkring ligatruppen, når Tosin Kehinde vender tilbage, og der sandsynligvis også bliver hentet endnu en kantspiller til Viborgvej?

- Det er op til ham selv, om han kan holde niveauet. Som han gør det lige nu, er han en af dem, som står lige på det yderste og kan blive valgt til, hvis der kommer et hul. Så han skal bare fortsætte med at gøre det godt, lyder det fra Bertelsen.

Det budskab har Karl Leth for længst taget til sig.

- Bare det at være med i truppen har virkelig givet blod på tanden. Det vil jeg igen, så jeg skal ikke blive selvtilfreds eller hvile på laurbærrene. Jeg bliver ved med at kæmpe og vise mig frem, understreget den 18-årige debutant.

Annonce
Randers For abonnenter

Fra ruiner til nyt boligkvarter: Snart begynder udlejningen af de første boliger på Møllestensvej ved Gudenådalen

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Afgående borgmesterkandidat vil ikke uddybe sit overraskende farvel til politik: - Jeg er sgu lidt kedelig

Randers FC For abonnenter

Randers FC jubler over talentsalg: - En god handel og et kæmpe skulderklap

Navne

Dødsfald: Farvel til en ærlig og driftig forretningsmand, der har tørret hænder på folk over hele verdenen

Randers FC

Familien har dobbelttjekket destinationen: Randers FC sælger talent til tysk topklub

Randers For abonnenter

Dyrt facebookopslag: Sur smiley og bøde på 7500 kroner til lokal helsekost-webshop

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Randers FC

Interview med Kabongo: Derfor vælger han at skifte fra Brøndby til Randers FC

Randers

Mulig afløser er klar: Tidligere godsdirektør melder sig som ny spidskandidat for Venstre

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Navne For abonnenter

Sammenlægning har lettet arbejdet

Leder For abonnenter

Amtsavisen mener: Syg forklaring fra Brøns rammer os alle

Randers

Færdselssager fra døgnrapporten: Flere uheld og narkokørsel

Annonce