Annonce
Randers

Udeservering i midtbyen splitter byrådet: Flertal går ind for, at festen slutter klokken 24 - undtagen i Storegade

Politikerne er klar til at åbne for udendørs servering i midtbyen i længere tid. Målet er at skabe mere liv i byen, også udenfor butikkernes åbningstid. Arkivfoto: Anne Myrup Frost
Politikerne var meget uenige om, hvor længe restauranter og beværtninger må servere udendørs i midtbyen. Men et flertal har besluttet, at der må være udendørs servering indtil klokken 24 indenfor centerringen og i Storegade. Her må der være gang i gaden indtil klokken to på udvalgte dage.

Randers: Politikerne i Randers Byråd var på byrådsmødet mandag mildt sagt uenige om, hvor længe restauranter og værtshuse må servere udendørs i Randers midtby og Storegade. Det skulle besluttes i forbindelse med et nyt regulativ for Randers Midtby.

15 af 31 byrådspolitikere ønskede, at der skal være mulighed for udeservering både i den centrale midtby og i Storegade til klokken 24 på hverdage, og til klokken 2 natten til fredag og lørdag samt helligdage. Det var Venstre, SF, konservative samt socialdemokraterne Lise-Lotte Leervad Larsen, Iben Sønderup, Karen Lagoni og Anne Hjortshøj.

Men 16 byrådsmedlemmer stemte imod, og i stedet blev der flertal for, at der må være udeservering til klokken 24 i midtbyen og Storegade på hverdage og til klokken 2 natten til fredage og lørdage samt helligdage i Storegade. I øjeblikket må der være udeservering i midtbyen til klokken 22 og til klokken 24 i Storegade.

Borgmester Torben Hansen (S) påpegede, at det ikke hænger sammen at give tilladelse til udendørs servering til klokken 2 i midtbyen, samtidig med at man vil have flere til at flytte ind til byen.

- Venstre ønsker at skabe midtby, hvor der er noget at komme efter, også når detailhandlen er lukket. Der skal både være gode shopping- og indkøbsmuligheder og oplevelser. Og dér er udeservering vigtig, sagde Christian Brøns (V).

- Det er en svær sag. Vi skal støtte vores erhvervsliv, også restauranter og værtshuse. Og vi vil gerne have, at der kommer flere til at bo i byen, så det er en svær balancegang, sagde Daniel Madié (K).

Annonce

En presset branche

- I bevillingsnævnet er vi i tæt dialog med restaurationsbranchen. Den var i forvejen presset inden corona. Nu er de i en ekstraordinær sårbar situation. Vi kan række dem en hjælpende hånd, sagde Iben Sønderup (S).

- Det handler om ansvar, om at sikre os, at restauratørerne også har ansvaret for deres gæster i deres åbningstid, sagde Rosa Lykke Yde (SF), der også gik ind for udendørs servering til senere, end det blev vedtaget.

Bjarne Overmark (BL) påpegede, at det ikke er en god ide at give lov til mere og længere udendørs servering. I forvejen er der nemlig hård konkurrence om kunderne.

- Man er hamrende ligeglade med beboerne. Vi har allerede mange klager, og restauratørerne viser ingen vilje til at dæmpe støjen, sagde Bjarne Overmark med hensyn til situationen i Storegade.

Annonce

Manglende respekt

Anders Buhl-Christensen (V) påpegede, at midtbyen lige nu er i forandring. Der bliver færre butikker og flere steder med servering. På lidt længere sigt vil vi sandsynligvis også begynde at gå mere ud, som man gør det i mange andre lande.


De unge siger, de synes, der mangler tilbud i Randers. Mange vælger at tage til andre byer.

Lise-Lotte Leervad Larsen


- Det er manglende respekt for dem, der bor i midtbyen, at man vil åbne så meget op, sagde Ellen Petersen (S) om forslaget om udeservering til meget sent både i midtbyen og Storegade.

- De unge siger, de synes der mangler tilbud i Randers. Mange vælger at tage til andre byer. Det skal vi lytte til, sagde Lise-Lotte Leervad Larsen (S), der omvendt gerne havde set mulighed for længere udendørs servering.

Annonce

Ingen trafikale ændringer

Midtbyregulativet handler også om de trafikale forhold i midtbyen, og Enhedslisten havde stillet en række forslag omkring ændringer. Blandt andet lukning af Sløjfen for trafik, lukning af Østervold for gennemkørende trafik samt bedre tilgængelighed for handicappede.

Selv om der blandt andre af politikerne var sympati for forslagene, var der ikke flertal for dem.

Nogle understregede dog, at de er klar til at drøfte emnerne på et senere tidspunkt.

Blandt andet påpegede Frank Nørgaard (DF), at man måske snart skal snakke om trafikken på Østervold i forbindelse med etableringen af regnvandsbassinet i bunden af gaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce