Annonce
Randers

Tæt opfølgning afgørende for Strømmens STU-tilbud

21-årige Caroline Bang Klokker savner sine opgaver i genbrugsbutikken Finderiet. Foto: Anne Myrup Pedersen
Hjemsendelsen af STU-elever har ikke givet mindre travlhed for personalet på Strømmen. Faktisk tværtimod.

Randers: På STU-tilbuddet Strømmen, tidligere Randers Bo- og Erhvervstræning, tager man afsæt i, at eleverne løser autentiske arbejdsopgaver, ofte i relation til genbrugsbutikken Finderiet, der er en socialøkonomisk virksomhed beliggende på Grenåvej. Og når man som elev er vant til at møde ind til et fysisk arbejdsfællesskab, kan det i særlig grad være en udfordring at være hjemsendt.

Det bekræfter Caroline Bang Klokker på 21 år, der har gået på Strømmen siden januar i år:

- Jeg er ligesom vant til de samme rutiner hver dag og at kunne komme ned og bruge mine hænder. På Finderiet arbejder jeg både i butikken og lageret, hvor jeg sætter varer på plads i butikken, og på cykellinjen, hvor jeg sætter cykler i stand, som så bliver sat til salg inde i butikken. Nu skal jeg bare gå hjemme.

Souschef på Strømmen, Annette Bærnholdt, fortæller, at hjemsendelsen absolut ikke har betydet en mindre arbejdsbyrde for personalet:

- Sjældent har vi haft så travlt som nu. I vores STU-tilbud er fællesskabet en bærende værdi, og det er virkelig udfordret i denne situation. Vi er nødt til at arbejde på en helt ny måde, så vi udvikler og omlægger i høj grad vores indsatser i disse uger.

For Caroline betyder det, at hun dagligt arbejder med dansk- og matematikopgaver, som medarbejdere fra Strømmen har været ude at aflevere til hende. Desuden deltager hun online i samtaler tre gange om ugen sammen med en af underviserne og en gruppe af sine klassekammerater. Derudover har de aftalt, at hun går lange ture hver dag.

Om fjernundervisningen fortæller Caroline:

- Det fungerer godt, og så får man noget at lave. Jeg har også et biologi-fag, hvor jeg følger Randers Regnskovs live-udsendelser, og så skal jeg svare på nogle spørgsmål. Jeg har endnu ikke prøvet de der online-sider, hvor man kan lave opgaver, men det skal da vist prøves.

Da flere af eleverne på Strømmen er sårbare og har forskellige udfordringer, er det nødvendigt, at personalet laver individuelle planer for hver enkelt elev og har en tæt opfølgning på den enkelte.

- Vi taler med eleverne minimum tre gange om ugen. Denne situation er bare særligt udfordrende for vores elever, så vi er nødt til at have ret hyppig kontakt til dem for at undgå, at de får det dårligt og bliver sat tilbage i en ellers positiv udvikling, siger Annette Bærnholdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce