Annonce
Randers FC

Thomasberg efter nyt mareridt i overtal: Det handler ikke kun om held og marginaler

 Thomas Thomasberg måtte for fjerde Superligakamp i træk se sit mandskab løbe ind i et nederlag. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Randers FC-træneren erkender, at man kan tale om manglende kvalitet, når Randers FC endnu engang ikke var i stand til at vinde en hjemmekamp i overtal.

Fodbold: Forsvarspillere, der taber dueller, de ikke skal tabe, og angribere, der brænder chancer, de skal kunne score på.

Det var vel egentlig en af de dage, hvor man godt kunne have fundet en træner eller to, der havde kastet sit hold ud foran bussen.

Men Thomas Thomasberg er ikke en træner, der hænger sine spillere til tørre i offentligheden. Heller ikke, selv om de for anden hjemmekamp i denne sæson smed en sejr i overtal.

Annonce

Men cheftræneren erkendte dog, at man kan tale om manglende kvalitet, når Randers FC ikke er i stand til at vinde den slags kampe.

- Jeg skal ikke stå her og komme med bortforklaringer. Vi skal vinde, når vi spiller i overtal i mere end en time. Længere er den ikke. Så kan vi tale nok så meget om spilovertag, store chancer og skud på overliggeren. Men det er ikke godt nok, at vi ikke får udbytte af en kamp som den her, sagde  Thomas Thomasberg.

Det er vel svært at se det som andet end et tegn på manglende effektivitet?

- Selvfølgelig. Når man skaber så store chancer og har så mange skud i og omkring feltet, som ikke går i mål, så kan man ikke bare stå og tale om manglende held og marginaler. Så handler det også om kvalitet.

- Men det er min vigtigste opgave at sørge for, at spillerne stadig tror på det og ikke begynder at blive bange for at fejle. Ser man på den sidste time af kampen, så er det ikke en præstation, der bør ende i et nederlag, og derfor er jeg også sikker på, at der venter en sejr lige om hjørnet.

Men så kan I vel ikke tillade jer at forsvare på måde, som I gør mod Sønderjyske?

- Isoleret set forsvarer vi os for dårligt på de to mål, som Sønderjyske scorer. Ingen tvivl om det. Der skal vi gerne henimod at spille mod nul, for så er det også nemmere at vinde fodboldkampe. Men generelt er der ikke lukket et alarmerende antal mål ind på os.

Er du ikke bange for, at nederlagene begynder at sætte sig mentalt i truppen?

- Selvfølgelig påvirker det selvtilliden. Det vil være dumt at påstå andet. Men det er min fornemste opgave, når vi står på træningsbanen mandag og ikke mindst, når vi spiller kamp igen på fredag i Vejle, at sikre, at spillerne ikke begynder at blive nervøse og bange for at brænde chancer. Så længe, vi skaber chancer, må vi have en tro på, at vi også begynder at putte dem ind på et tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce